Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Radion har börjat hacka (Firefox 56)

För någon vecka sedan började radion hacka. Korta avbrott - mycket irriterande. Lyssnar via http://sverigesradio.se/varmland
Göran Tidstam Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Göran!
  Jag misstänker att felet är samma som det Ingo rapporterade in om P4 Stockholm, i slutet av denna tråd:
  P4 Stockholm

  Han får detta fel i senaste versionen av Firefox (56) på Windows 10. Det ser ut som om du använder samma webbläsare (information som vi webbmastrar kan se).

  Varför det blir problem vet vi ännu inte, och problemet drabbar inte alla. T ex har jag kolleger med samma version av Firefox som inte får detta fel ... Om du har möjlighet att testa en annan webbläsare (t ex Chrome eller Edge) så hoppas jag att det går att lyssna utan att det hackar, tills vi har löst problemet!

  Tack för att du rapporterade in detta!
  Annika Webbmaster
 • Hej. Samma här, hackigt med Firefox sen 5-6 okt. Har för mig att det kom en uppdat då. Ok med Explorer m.fl.
  Calle
 • Hej Calle!
  Kan du kolla vilken version du bör ha, 32- eller 64-bitars? En annan lyssnare hörde av sig efter att Firefox uppdaterats till 32-bitars men hans windows-system kör 64 bitar.
  Jesper Webbmaster
 • Hej Jesper
  Kollade nu och jag kör med Firefox 56.0 (32-bitars) och Windows7 64-bitar.
  Kanske det som är problemet då?
  Calle
 • Vi vet ännu inte vad felet beror på. Ingo, i tråden jag länkade till ovan (P4 Stockholm) har nu fått en uppgradering så att han har 64-bitars, men felet kvarstår.

  Det har heller aldrig varit några problem med 32-bitars Firefox förr.

  Ingos problem har lösts genom att han ändrade från hög- till mellankvalitet i Firefox. Hoppas att det kan hjälpa även dig! Klicka på den lilla pilen till höger om volymreglaget i spelaren i Firefox. Då fälls ett lager ut där du ser vilken ljudkvalitet du använder nu. Om du klickar på "ljudkvalitet" kan du byta kvalitet.
  Annika Webbmaster
 • Kanon, ändrade Firefox till Ljudkvalite: Mellan.
  Fungerar nu utan sekundtapp var 15:e sekund.
  Har inte ändrat 32-64 bitar utan kör som tidigare med Firefox-32 och Win7-64.
  Gott!
  Calle
 • Skönt att det hjälpte även dig!

  Min misstanke är att det absolut inte är er uppkoppling som på något vis blivit långsammare och att det är därför lägre ljudkvalitet hjälper, utan att det är något i hur Firefox nu buffrar eller kodar av ljud som ändrats och kräver en lite lägre bitrate för att ljudet ska gå att spela upp innan bufferten tar slut.
  Annika Webbmaster
 • Vad bra att finna detta! Kör också Firefox 56 (32-bit) på en Windows-10 och ljudet hackar (lyssnar på P4 Västerbotten) och har gjort så i en vecka typ. Testade just att byta till mellankvalitet på ljudet och sen dess har det inte hackat alls. Skönt!
  Lena
 • Så bra att du hittade hit, Lena!

  Det slår mig att alla ni som skrivit vilken kanal ni har lyssnat på, har lyssnat på lokala P4-kanaler. Det vore intressant att se om det är en slump, eller är kopplat till t ex de långa programblocken i P4 ... Ifall någon av er har lyssnat på en annan kanal eller kan tänka er att testa t ex P1, P3 eller musikkanaler som P4 Plus också, så berätta gärna om det är någon skillnad!

  Alla våra kanaler finner ni här:
  http://sverigesradio.se/sida/allakanaler.aspx
  Annika Webbmaster
 • Kanal spelar ingen roll, har andra lyssnare rapporterat in.

  Annika Webbmaster
 • Hej
  Jag har samma problem med hack i alla SR:s kanaler på SR:s sidor. Använder Firefox. Om jag istället lyssnar på Tunein https://tunein.com/radio/local/ så är det inga problem med avbrott. Det är också i Firefox.
  Bengt Levinsson
 • Har senaste tiden haft samma problem som beskrivs här. Problemet har varit på alla de kanaler jag lyssnat på, P1, P3, P4, P5. Kör på Firefox 56.0 32 bitars.
  Har nu ändrat till "Mellan-kvalitet" och problemet har försvunnit på alla dessa kanaler.
  Thorgun Andersson
 • hur ändrar man ljudkvaliteten? kör firefox
  Göran Tidstam
 • Hej alla!

  Bengt:
  Tack för information om att det fungerar med Tunein! Om du vill lyssna via vår webbplats, så kan du testa det som hjälpt andra lyssnare, att sänka till mellankvalitet, se svaret till Göran nedan.

  Thorgun:
  Bra att du hittade hur du gör - och att åtgärden hjälper!

  Göran:
  Klicka på den lilla pilen till höger om volymreglaget i spelaren i Firefox. Då fälls ett lager ut där du ser vilken ljudkvalitet du använder nu. Om du klickar på "ljudkvalitet" kan du byta kvalitet.

  Om felet kvarstår därefter, så hör av dig!
  Annika Webbmaster
 • Hej Alla
  Omställning till mellankvalitet fungerar!!


  Göran Tidstam
 • Tack för återkoppling!
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!
  Vi försöker förstå detta fel, och jag undrar om ni får samma problem (i hög kvalitet) även med någon av dessa kanaler:
  • P2 Klassiskt
  • P2 Världen
  • P3 Din Gata
  • P3 Star
  • P4 Plus
  • Radioapans Knattekanal
  Det räcker med att ni testar någon av dessa och berättar om det hackar eller inte. Vi har sett andra problem som har drabbat P1, P2, P3 och lokala P4-kanaler, men där dessa (rena musik-kanaler) inte varit drabbade, och jag undrar om det kan finnas något samband ...

  Länkar till alla våra kanaler finner ni här:
  http://sverigesradio.se/kanaler/ 

  Tack på förhand för hjälp!
  Annika Webbmaster
 • Hej
  Nu har jag kört P4 Plus på ljudkvalitet hög ca tre minuter. Hackade två ggr.
  Fortsatt efter att ändrat till ljudkvalitet mellan. Inget hack på mer än 10 min streaming.
  (Firefox senaste version, Stationär dator ansluten med kabel till repeater.)
  Bengt Levinsson
 • Tack, det är alltså ingen skillnad mellan en ren musiklanal och kanaler "med radioprogram" och tablå hos dig.

  I så fall tror jag att samma sak gäller för andra drabbade, men om någon till kan testa, så vore det bra, för då kan jag helt stryka vissa felkällor!
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Jag lyssnar ofta på P2 Klassiskt på mitt jobb, och jag har samma problem sedan några dagar: någon gång per minut (ibland oftare) tystnar musiken helt under ett par-tre sekunder. Jag tror att det måste ha att göra med Firefox 56. Jag kör med Windows 7, fast lina. När jag byter till Chrome har jag inget problem.
  Torsten Hylén
 • Tack, Torsten!
  Felet har helt klart med uppdateringen till Firefox 56 att göra. Vi på Sveriges Radio behöver dock förstå vad i Firefox som har förändrats för att se om vi kan påverka problemet på något vis!

  I det ärende jag har skapat, hade jag skrivit att felet verkar drabba Windows 10 (men lagt in att en lyssnare med Mac och Firefox 56 har liknande fel). Att du får samma problem på Windows 7, var bra att veta, för att felet har visat sig på tre olika operativsystem gör att vi inte behöver leta efter fel kopplade till just Windows 10 ...

  ´Bra att du har märkt att Chrome fungerar! Du kan förhoppningsvis fortsätta att lyssna med Firefox genom att sänka kvaliteten på ljudströmmen:
  Klicka på den lilla pilen till höger om volymreglaget i spelaren. Då fälls ett lager ut där du ser vilken ljudkvalitet du använder nu. Om du klickar på "ljudkvalitet" kan du ändra denna. Att byta från hög till mellan har hjälpt andra lyssnare!

  Lycka till!
  Annika Webbmaster
 • Tack! Det fungerar att sänka ljudkvaliteten. Jag hör ingen skillnad.
  /Torsten H.
  Torsten Hylén
 • Så bra!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy