För 15 år sedan släppte jag den första versionen av STHLM Traveling. Jag hade då bott i Stockholm i två år och kände mig vilsen i kollektivtrafiken och höll mig mer eller mindre till tunnelbanan. Med STHLM Traveling hade jag en förhoppning om att framförallt förenkla mitt egna resande och utvidga det till olika trafikslag.


Då, när jag släppte den första versionen 2009 fanns det inte många alternativ på marknaden; Google Play hette Market, stöd för svenska saknades och min telefon hade en trackball(!). Jag och andra lärde oss fortfarande om Android och vad som var möjligt. Idag känner jag mig mer hemma i Stockholm och hittar relativt bra, med eller utan app. Landskapet för appar har även förändrats och det finns nu en uppsjö av appar och hjälpmedel för de som reser i Stockholm.


Nu är det dags för mig att lämna över till andra att fortsätta driva på för öppen trafikdata och utvecklande av nya innovativa hjälpmedel.

Tack för alla kommentarer, hjälp med design, översättningar och kodande! Men framförallt, tack för alla möten under de här åren.


Johan Berg
25 feb, 2024

Mer information