Till senaste kommentaren

Vad är en ny version i webbuppladdningen?

Hur gör jag för att ladda upp nya versioner av publikationer som tidigare har levererats som e-plikt?

Kommentarer

 • Med ny version menas en uppdaterad version av något som redan har publicerats. Det kan exempelvis vara tillägg i texten eller felaktigheter som har rättats till. Däremot räknas inte en rapport som ges ut på nytt som en version, till exempel en årsredovisning. För varje nytt årtal ska den laddas upp som en ny publikation, inte som en version av föregående års.

  Tidigare versioner som har levererats som e-plikt finns sparade i vårt arkiv. Vi tar alltså inte bort äldre versioner och sparar den nya istället.

  Det går tyvärr inte att ladda upp nya versioner i formuläret för musik.
  Kungliga biblioteket
 • För att ladda upp versioner går du först in i leveranshistoriken, här kan du få hjälp med att hitta dit https://kundo.se/org/kb-eplikt/d/lista-med-tidigare-leveranser/

  Klicka sedan på publikationen i listan som du vill ladda upp en ny version av. Nästa sida ser ut som på bilden nedan. Klicka på knappen ”Ladda upp ny version”.  Ladda sedan upp den nya filen. Hur du gör för att ladda upp filer och lägga in information i formuläret finns beskrivet här https://kundo.se/org/kb-eplikt/d/hur-anvander-man-webbuppladdningen/

  Du kan vid behov ändra eller lägga till information om den nya versionen. Identifikatorer som t.ex. URI, ISBN eller Lokalt id går i nuläget inte att ändra.

  Kungliga biblioteket
 • Hej, om inte Lokalt ID går att ändra vid uppladdning av ny version kommer det att stå ett felaktigt lokalt id eftersom vi ger alla publikationer inklusive uppdateringar ett eget artikelnummer. Vad göra?
 • Hej!

  Som det är nu så går det tyvärr inte att lägga på nytt Lokalt ID utan endast att ändra länken så som det ser ut nu så får vi ta att det blir ett felaktigt Lokalt ID med i leveransen. Dock så tar vi med oss behovet i vårt fortsatta utvecklingsarbete att kunna ändra andra identifikatorer.

  Jag kontaktar dig om det här enskilda fallet.

  MVH/
  May
 • Ok, tack för informationen. Jag har ett antal faktablad som jag felaktigt lagt upp som nya publikationer, när det ska läggas upp en ny version istället. Lägger upp de nya versionerna, kan du då makulera de felaktiga?
  Med vänlig hälsning, Janna
 • Hej!

  De som är markerade i leveranshistoriken som felaktiga stoppas i systemen och går aldrig vidare till vårt digitala arkiv.

  MVH/
  May
 • Ok, så bra. Då lägger jag upp nya versioner istället. Tack för hjälpen!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post och ditt telefonnummer visas aldrig publikt.