Kommunala myndigheter

Hej,

I KB's folder "Pliktleverans av elektroniskt material för myndigheter" står det att Statliga myndigheter under regeringen och kommunala myndigheter ska
enligt e-plikten leverera till KB.

Fråga: var hittar jag listan på kommunala myndigheter som ska leverera?

Kommentarer

 • Hej!

  Det finns flera källor som du kan konsultera. Till att börja med: läs gärna texten om Sveriges myndigheter i Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_myndigheter

  Sveriges kommuner och landsting har också en informativ sida med en länklista:https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_myndigheter över Sveriges kommuner

  _"Läns- och kommunregister Här finner du en lista över alla län och vilka kommuner de innefattar samt en lista med landets alla kommunkoder och en karta över Sveriges kommuner. _"

  Boel Larsson
 • Hej,

  Jag tror det blev lite missförstånd.

  Det jag vill veta är vilka kommunala myndigheter som enligt e-pliktslagen är skyldiga att leverera till KB?

  \Henrik

 • Hej igen Henrik!

  Någon separat lista över kommunala myndigheter som är leveranspliktiga enligt e-pliktlagen finns inte. Liksom med de statliga myndigheterna under regeringen så följer vi de generella listor och regler som finns.
  När det gäller kommunala myndigheter så är de svårare att definiera än de statliga myndigheterna och något flyktigare, eftersom varje kommun själv avgör hur många och vilka kommunala myndigheter det ska finnas i varje kommun. Kommunstyrelsen är en myndighet, varje nämnd är en myndighet.

  Boel Larsson
 • Jag är webbansvarig i Hässleholms kommun. Vi liksom många andra kommuner arbetar för att sudda ut myndighetsgränserna inom kommunen. Vi publicerar information för att den ska bli så lättillgänglig som möjligt för kommuninvånarna. Det innebär att en och samma sida, eller ett dokument kan innehålla information från flera nämnder som är olika myndigheter. Kommunen står som avsändare för informationen även om flera nämnder har bidragit med olika delar av informationen. Hur ska den typen av sidor och dokument levereras? Ska den delas upp i olika delar som levereras var för sig av olika myndigheter, eller kan den levereras i helhet, vilken myndighet ska i så fall leverera?

 • Hej Magnus och tack för din fråga!
  Den typen av sidor och dokument levereras som en helhet. Det är helt upp till er vilken av nämnderna/myndigheterna som levererar. Ta upp frågan sinsemellan och kom överens om vilken av nämnderna/myndigheterna som ska ansvara för leveranserna.

  Observera att det är kommun-/landstingsstyrelsen som ansvarar för e-pliktsleveranserna och som därmed ska registrera sig som pliktleverantör. Mer information finns i den här tråden:

  https://kundo.se/org/kb-eplikt/d/hur-ska-kommun...

  Vänligen
  Anna

  Kungliga biblioteket
 • Tack Anna!
  Vad bra att vi kan lösa det så enkelt 😀

  MVH
  Magnus

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post och ditt telefonnummer visas aldrig publikt.