Iphone-app stannar i bakgrunden

Funkar inte i bakgrunden på iPhone
Björn

Kommentarer

 • Hej Björn!
  Liknande problem är jag bekant med - men på Android, där det finns flera inställningar som gör att appar inte fungerar korrekt i bakgrunden. På iOS har det traditionellt funnits en inställning som gett detta beteende, nämligen strömsparläget.

  Förra våren började det dock sippra in problembeskrivningar som den från Ulf här:
  iPhone-appen tystnar i viloläge

  Det problemet såg ut att vara ett "engångsbeteende" som pågick under ett par timmar, kanske i samband med uppgradering av iOS, men sen försvann, vilket gjorde att vi inte felsökte speciellt aktivt. De senaste månaderna har dock liknande problem blivit något vanligare och går inte längre över av sig självt, vilket vi förstås behöver förstå och lösa.

  Hjälp mig att kartlägga detta! Svara på det du kan. Om du alltid lyssnar över mobilnätet behöver du alltså inte lägga tid på att testa hur det fungerar över wifi etc:
  1. Uppstår problemet både när SR Play hamnar i bakgrunden för att annan app kommer i förgrunden och när det sker för att mobilen går i viloläge?
  2. Är det konstant, eller verkar det ibland fungera bättre?
  3. När märkte du problemet?
  4. Sker det både på wifi och mobilnät?
  5. Sker det både vid direktlyssning på kanal och vid efterhandslyssning på program?
  6. Skickar du ljudet vidare till en extern uppspelningsenhet (hörlurar, hörapparat, högtalare)? Hur i så fall (Bluetooth, AirPlay, Chromecast, trådat ...)?
  Tack för att du tog dig tid att rapportera in felet och tack på förhand för hjälp att kartlägga det!
  Annika Webbmaster
 • Stänger av sig när telefonen går i viloläge
  Ej vid direktsändning
  Inget batterispsrprogram på
  iPhone xiii
  Uppstod i maj

  Peder
 • Upplevde helt plötsligt också att ljudet stängdes när jag lämnade appen eller iPhone gick i viloläge, lyssnade via bluetooth-headset. Gick in i inställningar och SR play och tog bort och la till tillåtelse för bluetooth, sen funkade det igen.
  Viktor
 • Tack för den hjälpen, Viktor!

  Peder:
  Lyssnar du med Bluetooth, så testa Viktors tips! Om det inte hjälper, så återkom.
  Annika Webbmaster
 • Stänger av sig när jag streamar livesändning i appen, iPhone SE
  Inga andra appar igång
  Ingen bluetooth
  Samma sak oavsett wifi eller mobilnät, oavsett kvalitet på uppspelning
  Konstant problem som återkommer sedan i höstas
  Jenny
 • Tack Jenny!
  Jag har märkt att livesändning kan betyda två olika saker, så jag vill veta om du menar att du lyssnar på det som sänds just nu i en av våra vanliga kanaler, eller om du förknippar problemet med den typ av extrasändningar som du kan nå exempelvis genom en pushnotis.
  Annika Webbmaster
 • För mig började problemet att det tystnar vid viloläge eller appbyte idag. Har iPhone 15. Tystnar både när jag lyssnar på sändning i realtid och på tidigare sändningar. Både vid wifi och surf via simkort. Har ingen begränsning för batteranvändning. Har lyssnat på detta sätt väldigt många år, det har aldrig hänt tidigare. Nu känns appen som värdelös, går inte att använda!!
  Leif Persson
 • Hoppas att vi snart förstår vad detta beror på!

  Använder du någon Bluetooth-enhet (hörlurar, hörapparat, högtalare ...) när du lyssnar?

  Annika Webbmaster
 • Tack för svar! Funkar nu igen! Bara när jag öppnar appen X som SR tystnar.
  Leif Persson
 • Ah, då är det troligen den appen som tar över ljudsystemet, vilket du kan påverka själv genom inställningar i X. (Om du inte hittar hur, så hjälper jag dig att leta senare i veckan, men jag behöver prioritera support på våra egna tjänster först!)

  Här hade en annan lyssnare liknande problem med Facebook-appen:
  Ljuset pausas när jag använder Facebook

  Bra att du påminde om att sociala medier-appar och tidnings-appar kan ta över mobilens ljudspelare trots att inget ljud spelas i den appen. En kollega som arbetar med SR Play skrev även att det för honom blir på samma vis med Spotify, men där är det kanske mer förväntat att den appen "kapar åt sig" ljuduppspelningen i mobilen, i och med att det är en ljud-app.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post syns inte publikt.