Lokala nyheter i appen

Hur hittar jag lokala nyheter i den nya appen?
Anders Näkne

Kommentarer

 • Hej Anders!

  Nyheter upptill
  Spellistan med lokala nyhetsklipp kan du dels nå från startsidan/fliken Nyheter, i en "modul" med rubriken Lokalt. Placeringen kan variera något, men är ofta direkt nedanför modulen Nyheter från Ekot.

  Sök nedtill
  Spellistan Lokalt når du även som en textlänk med fast placering på Sök-sidan, viket jag tycker är ett enklare sätt att hitta dit. Där kan du även nå dina lokala nyhetssändningar (nyheterna som sänds ut i P4-kanalen) via Senaste nyhetssändningar.

  Dessvärre försvinner dessa fasta textlänkar när "textsökning pågår" (exempelvis om du ser sökträffar från en tidigare sökning). Tryck på Avbryt till höger om textinmatnings-rutan i appens topp, så visas de fasta textlänkarna på nytt.

  Vi behöver förenkla detta!
  Annika Webbmaster
 • En fundering kopplat till detta ämne, kan bero på att jag inte fullständigt utforskat appen. Om jag t.ex. befinner mig mellan två olika sändnings områden t.ex. P4 Väst och P4 Göteborg och har aktiverat pushnotiser för båda områdena. Då har jag tagit förgivet att den borde visa lokala nyheter för båda sändningsområdena men vad jag fått intrycket av är att den bara går på förvalda station, vilket kan tyckas vara lite ologiskt. Jag ska inte behöva byta p4 station bara för att kunna se lokala nyhet för den stationen som är förvalda. Jag kan förstå att implementeringen blir enklare men det gör det lite svårnavigerat. I synnerhet om man inte vill starta pushnotisen direkt utan kanske vill läsa om nyheten först.
  Fredrik Ahlborg
 • Hej alla!
  Vi planerar att lyfta fram det lokala innehållet bättre framöver, se Frågor och svar om appens nya navigation:
  Navigationen i toppen kommer framöver att kunna byggas ut med fler ingångar för att göra det enklare att nå stora sektioner i appen, t ex till lokalt innehåll eller sport.
  Fredrik:
  Det lokala nyheterna går att ta del av på åtminstone fyra sätt. De tre första fungerar bra även för en annan P4-kanal än den du har ställt in i appen, medan den fjärde metoden (min favorit!) baseras på din egen inställning:
  1. Lyssna på P4-kanalen i fråga när lokala nyheter sänds (vid halvslag, exempelvis 07.30, 08.30 och så vidare)

   Alla P4-kanaler nås via Kanaler i appens övre kant, men den valda kanalen är enklast att nå

  2. Lyssna i efterhand på nyhetssändningarna från Nyheter P4 Väst, Nyheter P4 Göteborg etc

   Alla Nyheter P4 [ort] går att nå via textfältet på söksidan, som du kommer till med länken Sök i appens nedre kant. Den valda kanalens nyhetssändningar går även att nå genom en fast länk till Senaste nyhetssändningarna som finns på söksidan

  3. Push-notiser från de lokala redaktionerna

   Dessa notiser fungerar oberoende av vilken P4-kanal du har valt.

  4. Lokala nyhetsinslag i en lista

   Detta är det sätt att lyssna som jag beskrev i mitt första svar. Du når din valda P4-redaktions lista med nyhetsinslag via söksidan, länken Sök i appens nedre kant. Vill du nå listan med inslag från en annan P4-kanal, får ställa in den P4-kanalen istället. Det gör du enkelt under Min sida, länk i appens nedre högra hörn.
  Vill du ha en tydligare beskrivning för någon av metoderna, så är det bara att fråga.
  Annika Webbmaster
 • Ursäkta dröjsmålet och tackar för din utförliga beskrivning!

  "Lokala nyhetsinslag i en lista

  Detta är det sätt att lyssna som jag beskrev i mitt första svar. Du når din valda P4-redaktions lista med nyhetsinslag via söksidan, länken Sök i appens nedre kant. Vill du nå listan med inslag från en annan P4-kanal, får ställa in den P4-kanalen istället. Det gör du enkelt under Min sida, länk i appens nedre högra hörn."


  Där jag har synpunkter på är i ovanstående punkt, punkt 4. Om jag beskriver scenariot framför mig; Jag får en pushnotis om en nyhet och det kan vara från två olika stationer. Ganska ofta så startar ljudklippet direkt när jag klickar på nyheten och det kan störa omgivningen om man bara vill veta vad det handlar om. För att utveckla; I mitt fall är det oftast så att jag vill läsa om nyheten berör mig t.ex. om jag befinner mig mitt emellan två sändningsområden och det står något i stil med "Kö på E4an" då vill man gärna veta var på E4an störningen är.

  Då hade det varit bättre att kunna ange gå in på menyn och läsa om nyheterna och inte behöva komma ihåg vilken P4-kanal som pushade ut nyheten och ändra förvald station. Jag förstår varför ni valt att koppla det till förvald P4-station men egentligen hade det varit bättre att koppla det till de pushnotiser jag valt att prenumerera från för då hade det varit mer konsekvent. Jag är ju trots allt intresserad att få nyheter från dessa tre områdena då ska jag också kunna läsa om nyheterna. Det är "mina" lokala nyheter.
  Fredrik Ahlborg
 • Hej igen!
  Ganska ofta så startar ljudklippet direkt när jag klickar på nyheten och det kan störa omgivningen ...
  Nyhetspusharna förändrades i januari, så att de leder till nyhetsartikeln, inte till automatisk uppspelning av ljudet, se här:
  LÖST: Vill läsa pushnotis utan att starta ljud

  OM du dyker på pushnotiser där ljudet drar igång av sig självt, så berätta gärna vad det är för notis. Jag vill nämligen undersöka om det fortfarande finns några notiser som inte fungerar som det är tänkt.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post syns inte publikt.