'Min sida' liknar en inställnings-vy

Vad har hänt med Min Sida, den ser helt annorlunda ut? Ser ut som ett läge för inställningar ? Går inte att komma tillbaka i normalläge


Pierre

Kommentarer

 • Hej Pierre!
  Det är vi som har byggt om lite, men så där ska det inte se ut! Så här ser det ut i min iPhone:  Överdelen av din Min sida, den del vi nu kallar Min lyssning och där vi har samlat de funktioner som du vant dig vid att finna på Min sida (plus lyssningshistorik som tidigare låg under inställningarna), saknas på din bild.

  Visas den delen när du skrollar uppåt, eller saknas den delen helt hos dig?

  Annika Webbmaster
 • Jag tycker att det gamla sättet att visa var bättre och att det är tråkigt och dåligt Interface att behöva klicka fler gånger.

  Dessutom är länkarna små och det hela känns som en inställningssida inte som en smidig sida. Om det nu finns någon poäng med att göra det otillgängligare att snabbt komma till de poddar man vill lyssna på så kunde valen åtminstone vara i form av större rutor Eller fält och inte liten text.
  Elin
 • Jag tror att en anledning att det känns extra knöligt är att valet att komma till "nya avsnitt" hamnar så högt upp att det inte är enkelt och smidigt att klicka där på samma sätt som att komma dit direkt genom ett snabbt klick på "gubben" som är närmare tummen helt enkelt. Så förutom två klick är det två klick långt ifrån varandra.
  Elin
 • Tack för bra synpunkter, som jag framför till utvecklarna.
  Jag tror att en anledning att det känns extra knöligt är att valet att komma till "nya avsnitt" hamnar så högt upp ...
  Behöver du trycka på länken Nya avsnitt vid varje besök?

  När jag själv gick in på Min sida nu i morse så kom jag direkt in i listan med Nya avsnitt från program jag följer, det vill säga den del av Min sida som jag senast var inne på. Blir det inte så även för dig?
  Annika Webbmaster
 • Hej,
  Nej så blir det tyvärr inte för mig. Det hade varit helt okej att jag behövde välja det en gång men för mig defaultar det till "inställningssidan" varje gång jag öppnar appen.

  Jag har iphone
  Elin
 • Hm ... Kan det vara så att du stänger ned appen helt genom att svepa bort den? Om du istället lämnar appen kvar i appväxlaren så ska den senaste vyn behållas, och du behöver bara göra trycka på Nya avsnitt-länken de gånger appen har uppdaterats eller om du har startat om mobilen.

  Du behöver nämligen inte stänga ned appar, se här:
  Sluta stänga ner appar på Iphone – du slösar bara tid | Macworld.se

  I artikeln framgår att det inte bara är onödigt, utan lite sämre att stänga appar än om du låter dem ligga inaktiva i appväxlaren:
  Faktum är att när du stänger av appar kommer öppnandet av dem att kräva mer batteri än när de ”vilar”. IOS hanterar arbetsminnet i din Iphone så effektivt som möjligt.
  I många appar (som SR Play!) kan du dessutom "behålla fokus" på rätt del av appen när du låter appen vila istället för att svepa bort den.
  Annika Webbmaster
 • Bra info men eftersom jag alltid har stängt alla appar som jag inte använder för att det känns stökigt att ha en massa appar igång så kommer det inte vara enkelt att implementera att inte göra så.

  I vilket fall som helst så skulle jag alltså föredra att slippa komma till något som ser ut som en meny (som jag aldrig saknat att se) som default när jag klickar på "min sida".
  Elin
 • Bra info men eftersom jag alltid har stängt alla appar som jag inte använder för att det känns stökigt att ha en massa appar igång så kommer det inte vara enkelt att implementera att inte göra så.
  Det har jag all förståelse för, och ni som sveper undan appar är många! En nära kollega (som alltså arbetar med vår app) sa, när jag tipsade om att lämna appar ifred:
  Då har jag svajpat bort fönster i onödan Men det har känts bra, som att man städat hemma nästan
  De kolleger som arbetar med appens form och funktion har fått del av din tidigare återkoppling, och får självfallet del även av detta!
  Annika Webbmaster
 • Tack för att feedbacken kommit utvecklarna till del 😊

  Det är absolut som att städa. Jag har även stängt av de flesta notifikationer och inga appar har stressande röda ploppar 😉
  Elin
 • Vill bara säga att jag helt håller med i alla Elins kommentarer. Den nya designen är mycket sämre, och att behöva "välja" att jag vill komma till mina nya avsnitt fullständigt feltänkt.
  Anna-Lena
 • Hej Anna-Lena och tack för att du tagit dig tid att återkoppla!

  Visst såg du tipset om att inte svepa bort appen, utan låta den ligga kvar tyst i bakgrunden när du lyssnat klart? Om appen "lämnas ifred" utan att svepas bort, når du Nya avsnitt så här:

  1. Tryck på SR Play-ikonen på hemskärmen för att återgår till appen i vyn Nya avsnitt, där du direkt ser flera avsnitt:  Om du istället startar om appen blir det numera tre klick:
  1. SR Play-ikonen på hemskärmen öppnar appen i vyn Start 
  2. Tryck på menylänken till Min sida 
  3. Välj Nya avsnitt för att nå vyn på bilden ovan
  Med förra versionen blev det två klick (+ skroll?):
  1. SR Play-ikonen på hemskärmen öppnade appen i vyn Start 
  2. Menylänken Min sida ledde till en vy där Nya avsnitt skymtade
  3. För vyn där flera avsnitt i listan syns behövde du skrolla, i och med att endast enstaka avsnitt som rymdes på skärmen, se bild nedan:


  Trots att Apple själva skriver att det, normalt sett, inte finns någon anledning att avsluta en app. "Det innebär till exempel inte att du sparar batteriet", så är ni många som gör så, och vi förstår att det då blir en försämring för er som vill till Nya avsnitt. Vi kommer förmodligen att testa något som kallas persistering, vilket innebär att appen startar om i den vy ni varit i när ni stängde ned den. Det vill säga att även om ni fortsätter att helt stänga och sedan starta om appen kommer ni direkt in på Nya avsnitt! När vi börjar testa detta vet jag inte.

  Mina kolleger hälsar och tackar för er återkoppling! Om ni vill påverka appens utveckling i ett tidigare skede, så får ni gärna gå med i vår testpanel, se här:
  Hjälp oss att förbättra Sveriges Radio Play
  Annika Webbmaster
 • Som jag skrev så håller jag med Elin när det gäller alla hennes kommentarer, inklusive dem som handlar om att gilla att "städa upp" istället för att ha massor av appar igång… Så, jag hoppas verkligen det kommer någon typ av "persistering" – och önskar som så ofta att det fanns möjlighet att backa tillbaks till en tidigare version när man uppdaterat en app och fått en massa funktioner man inte bett om och inte gillar…
  Anna-Lena
 • Jag förstår, och de kolleger som arbetar med appens form och funktion tar del av er återkoppling.
  Annika Webbmaster
 • Halloj! Håller med om att det är störigt med den nya vyn. Använder appen varje dag och det är störande att behöva klicka en extra gång för att kunna sätta igång ett avsnitt. Detta ser ut som något ni kan ha bakom en hamburgermeny. Skulle gärna ha tillbaka den gamla vyn med nya avsnitt direkt.
  Alejandra
 • Tack Alejandra!

  Med risk för att bli lite tjatig, så passar jag på att tipsa även dig om vår testpanel, där ni har möjlighet att i ett tidigt skede tycka till om nya designförslag och funktionalitet:
  Hjälp oss att förbättra Sveriges Radio Play

  Mer tjat:
  Att det är bättre för batteri, processorer, minneshantering och dataförbrukning att låta appar som inte används "vara ifred" är visserligen en separat fråga, men vår förändrade meny ger ju större problem för er som tvångsavslutar appen, så jag passar på att agera lite folkbildare ...

  Här är en film som tydligt förklarar varför man inte bör stänga ned appar i onödan:
  NEVER Close iPhone Apps! (Youtube) 

  Även mina avslutande ord blir kanske lite tjatiga eftersom det blir en repris på vad jag svarat Elin och Anna-Lena:
  Jag och mina kolleger på utvecklarsidan är tacksamma över att du tog dig tid att förklara varför detta inte är en uppskattad förändring!
  Annika Webbmaster
 • Jag är redan med i testpanelen sedan ett tag, men kan inte påminna mig om att denna fråga kommit upp. Tack.
  Alejandra
 • Då tackar jag för att du hjälper oss att göra appen bättre!
  ... kan inte påminna mig om att denna fråga kommit upp
  Jag är inte involverad i arbetet med testpanelen och vet därför inte exakt vilka undersökningar som är gjorda, men jag vill gärna att ert engagemang fångas upp och ser testpanelen som ett bra komplement till detta forum!
  Annika Webbmaster
 • Hejsan!
  Håller helt med om att Min sida nu blivit katastrofalt sämre :-(
  Jag bor på gränsen mellan 2 lokalkanals områden, och jobbar ofta i ytterligare 2 områden.
  För att enkelt höra senaste lokalkanals nyheterna så har jag dessa på min sida. Som det såg ut förut fick jag ju fram de 4 olika sändningarna direkt på min sida och kunde med 1 enda klick starta den jag ville höra. (Önskade då att de automatiskt kunde spelat upp alla 4 i rad i den ordningen jag vill, men det fungerade hyfsat ändå)
  Nu måste jag ju klicka ytterligare 2 ggr för att starta varje sändning och ytterligare ett till för att komma tillbaka 12 klick istället för 4 tidigare!!!
  MysMagnus
 • Oj, det var ovanligt att vilja ta del av nyheter från fyra P4-kanaler - och det hoppas jag att vi kan hitta ett enklare sätt att lösa!

  När Nya avsnitt ger dig rätt ordning - lyssna direkt från listan 
  Gå till vyn med Nya avsnitt från program du följer. Om de fyra nyhetssändningar du vill höra redan ligger i följd där, så startar du uppspelningen direkt i listan, med det översta av dess fyra avsnitt. När det avsnittet har spelat klart så ska appen automatiskt gå över till nästa avsnitt.

  Om detta inte fungerar hos dig, så återkom, så reder vi ut vad det beror på.

  Fel ordning i Nya avsnitt - spela avsnitten i Min lista
  Det vanligaste scenariot är förmodligen att du inte har fått "fyra i rad" direkt i listan med Nya avsnitt
  1. Gå in under trepunktsmenyn vid respektive avsnitt och välj + Lägg till i Min lista
  2. Gå sedan in i Min lista och starta det nedersta avsnittet i denna lista
  3. Därefter följer nästa listpost automatiskt och du kan lyssna på de fyra nyhetssändningarna utan avbrott
  I denna lista spelas avsnitten nerifrån (senast ditlagda) och upp. Den listan kan du även sortera om du skulle ha råkat lägga dem i fel ordning.

  Enklare att byta P4-kanal
  Tidigare i år förändrade vi sidan med alla kanaler. Du kan nu lyssna på valfri P4-kanal utan att ställa in den som "din förvalda. Det går dock även att välja P4-kanal där, vilket exempelvis styr vilka lokala nyhetsklipp som visas vid Nyheter.

  Tidigare nådde du kanalerna via länken Direkt i appens nederkant. Länken ligger på samma ställe /men ska inom kort läggas i toppen av appen), men heter numera Kanaler. Vid din valda P4-kanal finner du länken Byt P4-kanal samt en länk Visa alla P4-kanaler.

  Pushnotiser: välj flera regioner
  Jag passar även på att tipsa om att det går bra att ta emot pushnotiser från fler än en P4-kanal. Hoppas att det gör det enklare för dig att ha koll på vad som är intressant och relevant i alla "dina" kanaler!
  Annika Webbmaster
 • Varför lyssnar ni inte på användare som inte tycker att min sida i dess nuvarande utformning inte fungerar bra för dem utan försöker övertyga dom att dom har fel? Har ni inga riktiga användare att testa på?
  Jag stänger appen säkert 10 ggr per dag för den fryser eller krånglar med ljud etc. Funkar inte att ha den igång ständigt.
  Min sida fungerar INTE bra
  Eva
 • Hej Eva!
  Tyvärr är vi mitt inne i en förändringsprocess, så det sätt appen fungerar på just nu är tillfälligt. En "modul" för Nya avsnitt ska komma till sidan med poddar, på liknande vis som Fortsätt lyssna ligger nu. När den modulen finns på plats, så tror jag att appen blir betydligt enklare att använda.

  Här skriver vi en del om dessa förändringar:
  Frågor och svar om appens nya navigation
  Jag stänger appen säkert 10 ggr per dag för den fryser eller krånglar med ljud etc. Funkar inte att ha den igång ständigt.
  Om en app krånglar, så är det förstås vettigt att starta om den - men det låter ju som ett problem vi bör undersöka separat. Här försöker vi lösa tekniska problem som jag tycker påminner om det du beskrivit:
  Iphone-app stannar i bakgrunden
  Annika Webbmaster
 • Jag håller med inlägget ovan. Appen ser obegriplig ut och jag har svårt att komma in på direktsändning. När jag trycker på direktsändning så blir det något som är flera timmar tidigare. Dessutom kan jag vare sig gå framåt eller bakåt. Ofta hörs ett program samtidigt som spelaren visar ett annat program och inget av dem är direktsändning. Snälla gör om gör rätt. Jag lyssnar på radio via mobilen under stora delar av dagen och så hör kan ni inte ha det!
  Anna Kers
 • Hej Anna!

  Detta låter som en bugg som enstaka lyssnare har rapporterat in innan appen gjordes om, exempelvis Anne-Christine här:
  Ofta nästan omöjligt få fram direktsändning i appen

  De felbeskrivningar vi har fått in är väldigt få (fem eller sex på ett halvår), och vi har dessvärre inte lyckats ringa in vilka omständigheter som krävs för att felet ska visa sig och vi vill självfallet förstå felet bättre så att vi kan åtgärda det!

  Om det är gammalt innehåll på sidan Kanaler, så testa det som kallas "pull to refresh": Sätt fingret på skärmen, dra nedåt och släpp.

  Om du därefter startar "din kanal" från länken på den sidan, bör den vara i live-läge. OM den mot förmodan fortfarande är ur fas, så testa att tillfälligt byta kanal i några sekunder. Återgå därefter till den kanal du egentligen vill lyssna på, som då bör ligga i live-läge.

  Hjälper det?
  Annika Webbmaster
 • Anna Kers
 • Hej igen!
  Jag missförstod dig kanske. Jag tolkade det som om du var på vyn med alla kanaler, men att du inte fick dem att fungera. Den vyn når du alltså genom att trycka på Kanaler, se bild:  Från och med version 24.5.6 av appen kan du dessutom ställa in så att kanalsidan är appens startsida.

  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post syns inte publikt.