Till senaste kommentaren

DAB täckning: Fungerar DAB-radion i Dalarna?

Finns det täckning för DAB i Dalarna?

Kommentarer

 • Hej
  Nej tyvärr inte.
  Här är Teracoms karta över hur täckningen ser ut:
  https://www.teracom.se/globalassets/tackningskartor/dad-tackning.pdf

  mvh
 • Usel täckning för DAB-RADIO i Sverige!! Ändå sägs vi ligga i teknikens framkant.
  Gerhard
 • Hej Gerhard!

  Du har rätt i att DAB-täckningen inte är speciellt väl utbyggd i Sverige, så när man talar om att vi ligger i framkant när det gäller teknik, är inte DAB som avses.

  Andra tekniker, till exempel radiolyssning över mobilnätet och internet, är däremot väl etablerade i Sverige, vilket har bidragit till att intresset för DAB varit så svagt från lyssnarnas sida, se Riksrevisionens rapport Digitalradio – varför och för vem? (RiR 2015:5).

  Vårt nuvarande sändningstillstånd gäller till 2025 och ger Sveriges Radio rätt att sända digitalradio i Stockholmsområdet, Göteborgsområdet, Malmöområdet samt i Norrbotten. Detta tillstånd och framtiden för DAB är det inte vi på Sveriges Radio som styr över, utan regeringen.
  Annika Webbmaster
 • Dab byggs inte ut ordentligt för att militären vill ha kvar kontroll antar jag över informationsspridning eller möjlighet att kommunicera i krigstider med populationen.
  Det genomfördes en större undersökning mycket tidigare i dabbens livstid som kostade ca 300miljoner kr, det enda betänkandet där var att det skulle bli för dyrt för hushållen. Att hushållen inte vill ha dab är en myt politiker och de som lever på att sprida information att "alla andra" tycker på ett visst sätt gör (dvs tankesmedjor, influencers och liknande folk utan själ).
  Anonotreally
 • När fär vi DAB i hela Sverige?
  Bo Ahlner
 • Hej Bo!

  Det är tyvärr omöjligt för oss som arbetar i detta supportforum att svara på om och i så fall när det kommer att hända. Som min kollega Annika nämnde i sitt svar ovan:

  Detta tillstånd och framtiden för DAB är det inte vi på Sveriges Radio som styr över, utan regeringen.
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.