Till senaste kommentaren

Problem med internetradio via Tunein (på Allplay, Qualcomm)

Hej!
Just nu har vi upptäckt att samtliga SR-kanaler inte längre fungerar via Allplay (andra svenska radiokanaler fungerar fortfarande).
Det som inte fungerar är Sveriges Radio via TuneIn på Allplay, dvs Qualcomms hårdvara. Har testat andra svenska radiostationer som ex. Bandit, Rix megapol mfl och de fungerar. Men ingen av Sveriges Radios kanaler fungerar med TuneIn till Allplay. 
Detta har alltså fungerat tidigare utan problem. Har hittat en work around, och det är att spela Sveriges Radio på "airable" och skicka till Allplay, då fungerar det.
I rådande situation kan detta vara något att känna till eftersom många behöver uppdaterad information via radion.
Hälsningar,
Sara

Kommentarer

 • Tack snälla!

  Jag kommer att ändra i rubriken så att det framgår att detta gäller Tunein (och Qualcomm), så blir det enklare för lyssnare med samma fel att hitta hit via sökmotorer.

  En annan lyssnare har beskrivit liknande fel med en Gramofon, som tillverkats av Qualcomm. Jag håller tummarna för att han har möjlighet att använda Airable, eller kan lägga in ljudströmmarna manuellt direkt från oss, utan att behöva gå via Tunein (något som går på många Internetradiomodeller, men inte på alla).
  Annika Webbmaster
 • Hej. Även jag är en Gramofon-användare (precis som Mats i den andra tråden) och jag kan förtydliga att det endast gäller mp3-strömmen i 192 kbps. Alla andra strömmar fungerar utom just den, vilket oturligt nog är den som väljs automatiskt varje gång man ska lyssna. Jag har provat med andra kanaler och det verkar som det endast är på Sveriges radios kanaler det inte fungerar.
  Patrik
 • Hej
  Fungerar de andra mp3-strömmarna? Eller är det bara 192 som finns inlagd?

  mvh
  Karolina Utvecklare
 • Hej. De strömmarna som finns inlagda är:

  192 kbps AAC (fungerar)96 kbps AAC (fungerar)192 kbps MP3 (fungerar inte)32 kbps AAC (fungerar)32 kbps MP3 (fungerar)
  Det är alltså endast MP3 i 192 kbps som inte fungerar.
  Patrik
 • Tack - då vet vi att det är de strömmarna vi ska titta på problemet hos.

  mvh
  Karolina Utvecklare
 • Hej det är inget ni tittar på har också märkt att det inte
  funkar på allplayradio 192 kbs MP3
  eller finns det nått sätt att gå runt problemet
  Per-Erik
 • Hej
  Vi har kontaktat TuneIn om att uppdatera alla länkar, och fick tillbaka ett formulär i fredags, så vi ska gå igenom det och hoppas att de uppdateringar som vi vill göra löser problemet.

  mvh


  Karolina Utvecklare
 • Hej,
  Hur går det med detta ärende? SRs kanaler funkar fortfarande INTE via Allplay. Komplicerat ärende? Nu lyssnar jag på Danmarks Radio kanaler istället vilka funkar utmärkt.
  Mvh,
  /Håkan (aktiv lyssnare via Allplay)
  Håkan
 • Tack för påminnelsen!

  Bollen ligger hos mig, och jag har helt enkelt inte hunnit med, men lovar att sätta av tid för detta.
  Annika Webbmaster
 • Tills vi har fått ordning på detta, vill jag tipsa om det Patrik skriver, att det endast är en av våra ljudströmmar som ger problem:
  192 kbps AAC (fungerar) 96 kbps AAC (fungerar) 192 kbps MP3 (fungerar inte) 32 kbps AAC (fungerar) 32 kbps MP3 (fungerar) 
  Lyssnaren Mats beskriver hur han ändrade detta i en Gramofon:
  Då jag valt P1 står den bara och försöker. Då klickar man så P1 tar upp hela skärmen. Uppe i högra hörnet finns då tre prickar bakom vilka man kan "choose stream". Den stod på MP3. Efter att ha valt AAC fungerar allt!
  Ett annat tips är det Sara skrev ovan:
  Har hittat en work around, och det är att spela Sveriges Radio på "airable" och skicka till Allplay, då fungerar det.
  Det är alltså en tjänst som ingår i Allplay på samma vis som exempelvis Tunein eller Spotify, se här:
  Gramofon + Qualcomm AllPlay
  Annika Webbmaster
 • Tack för info Annika. Detta borde jag kunna ha räknat ut själv, att man kan välja olika audiostreams. Nu använder jag 192 kbps AAC och det fungerar utmärkt via AllPlay.
  Håkan
 • Så bra!

  Vi behöver förstås ta tag i problemet ändå, men att göra det kräver att jag (eller någon kollega) sätter av lite extra tid. Och just "extra tid" har vi av olika skäl ont om ...

  Per-Erik:
  De andra i den här tråden har funnit alternativa sätt att lyssna, så jag hoppas att även du testar att antingen byta till AAC-strömmen eller att använda tjänsten Airable.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.