Till senaste kommentaren

Åter problem med Alexa/TuneIn och P3 sedan 18 juni

Sedan igår fungerar det inte längre för mig att ge röstkommando "Play Station P3" - Jag får åter DR P3. Detta har fungerat senaste månaderna och så sent som igår, men dessförinnan har det får tid till annan varit samma problem.

Min workaround är att säga "Play Station SR P3". Verkar också fungera med "Play Station <Frekvens på din sändare> P3".

"Play Station <Frekvens> MegaHerz" verkar inte fungera nu heller.

Tror inte problemet är varken hos SR eller TuneIn, utan misstänker starkt att Amazons agila utveckling gjort något idag/igår. Jag klagar för fullt via de kanaler dit jag har. Försöker uppdatera här om något förändras.

Kommentarer

 • Hej!

  Här kan vi friska upp minnet med hur problemen såg ut tidigare och vilka saker du då testade med varierande framgång:
  Kanalers namngivning i TuneIn - "Play Station P3" fungerar inte längre i Amazon Alexa

  Kan inte ett sätt att lösa problemet vara att skapa en rutin i Alexa?
  Create Alexa Routines for Smart Devices

  Alltså så att du har en rutin som går ut på att när du säger "Alexa Play P3" så ska Alexa spela "station SR P3" från Tunein. (Lars skrev hur han skapat en rutin för P4 Dalarna i denna tråd, den 27 maj.)
  Annika Webbmaster
 • Tusen tack för kompletteringstipsen Annika! Glömde bort dem i mitt upprörda tillstånd... Vansinnigt irriterande att det är så svårt att komma igenom med feedback till Amazon.

  Men att skapa en Routine enligt Lars tips är ett riktigt bra förslag - Då kan man ju använda samma kommando och i takt med att saker fungerar på olika sätt kan man ändra underliggande rutin och behålla kommandot.

  Till ritbordet och tar upp det på familjerådet ikväll - Blir säkert uppskattat!

  Glad midsommar på er alla!
  Anders
 • Så bra!

  Jag kommer att tänka på ett ordspråk:
  Routine is the enemy of creativity
  Jag håller inte med. Rutiner förenklar tillvaron på samma vis som Alexa-routines gör det lättare att lyssna på radio! Med vettiga rutiner slipper man tänka ut hur enkla saker ska göras - och kan lägga krutet på roligare saker än att varje morgon försöka hitta nycklarna, räkna ut hur man borstar tänderna etc. Eller hur man startar P3 i Alexa, då ...

  (Sen kan det vara knepigt att skapa bra rutinerna, både i livet i stort och på Alexa, så att jag gillar rutiner innebär tyvärr inte att jag är speciellt bra på dem ...)

  Trevlig sommar!
  (Jag går på semester två veckor framöver, men mina kolleger håller ställningarna!)
  Annika Webbmaster
 • Så var det dags igen; Sedan ca lunch igår, 27 juli, fungerar det inte längre att köra "Play Station SR P3". Har klagat till Amazon, men räknar inte med någon vettig återkoppling. Har fått svar att de passar vidare till tillämpligt team.

  Får åter köra "Play Station <frekvens på min lokala P3-sändare> P3". Och överväga att skapa en rutin med en fras som kan bestå över tid så att hushållets övriga personer kan köra radion på konsekvent sätt...
  Anders
 • Hej Anders!

  Är det DR du får nu igen?

  Hur var det nu igen - fanns det något skäl till att du föredrog Tunein framför att spela upp P3 via vår app?
  Annika Webbmaster
 • Vår SKILL heter det ju ...
  Annika Webbmaster
 • Japp. Ber jag bara om ”Play station p3” blir det DR P3. ”Play station SR P3” tar den inte alls utan säger ”I couldnt find channel 3”.

  Hopplöst med deras över-agila utveckling...

  Anledningen till att jag föredrar tunein är dels kortare kommando samt att jag kan be om uppspelning i annat rum (där jag har bättre ljudutrustning). Lägger då till ”in <namnet på rummet>”, där jag angett default ljudkälla som alexa device eller sonoshögtalare.

  Kanon om man går runt och inte vet vilket device som kommer ta emot kommandot eller då jag sitter på hemmakontoret och vill ha ljudet från hifihögtalarna i vardagsrummet.
  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.