Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Resa till etapperna 2019

Bussning

Hej jag undrar hur man reser till de olika etappernas arenor. Kan man åka oringen-buss från c-orten? Och i så fall var? och pris?

mvh Kenneth
Kenneth Fager Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Kenneth!

  Det går etappbussar från O-Ringenstaden på Himmelstalund ut till alla 5 OL-etapper i sommar. Bussarna kommer att utgå i närheten av O-Ringentorget som ligger intill Himmelstalundshallen.

  Etappbussarna är gratis för alla och behöver inte bokas i förväg, det är bara att kliva på, på plats.

  Vill man ta bil till etapperna så erbjuder vi en stor bilparkering c:a 1,5km från arena Grosvad i Finspång de två första etapperna. Vid etapp 3-5 vid arena Yxbacken finns ingen parkering nära arenan utan då får man istället ta bilen till Bråvalla flygfält, parkera där och sedan ta en kort skyttelbusstur till arenan. Dessa bussar är också gratis för alla.

  Till de tre sistnämnda etapperna är det också möjligt att cykla. Det finns cykelväg hela vägen från Norrköpings centrum till Arenaområdet. Det är c:a 13 km cykelvägen från O-Ringenstaden till arena Yxbacken.

  Om ni deltar i MtbO-grenen så är 4 av 5 etapper på samma arena och samtidigt som OL. För de två första etapperna i Finspång finns som sagt parkering c:a 1,5 km från arenan. Etapp 3 för MtbO avgörs i Vrinneviskogen i Norrköping. Det är bara 4-5 km från O-Ringenstaden så det enklaste är att ta cykeln till den etappen om du bor på O-Ringenstaden. Vill man ta bilen så finns det ett begränsat antal parkeringar c:a 1 km från arenan.
  Till etapp 4 och 5 för MtbO vid arena Yxbacken kan man antingen cykla (c:a 13 km från O-Ringenstaden) eller ta bilen till en särskild parkering som är dedikerad för MtbO-deltagare. Den parkeringen är c:a 3 km från arena Yxbacken.

  Varmt välkommen till O-Ringen Kolmården 2019 som kommer att bjuda på härlig terräng och ett roligt semesteräventyr!

  Med vänliga hälsningar,
  Tomas Öberg
  Tomas Öberg Generalsekreterare O-Ringen Kolmården 2019
 • Hej! Vilken är den närmaste busshållplatsen till etappbussarna om man åker kommunalt från centrala Norrköping?
  Hälsningar
  Gunnel
  Gunnel Balck
 • Hej Gunnel!

  Etappbussarna går från O-Ringentorget vid Himmelstalundshallen. Du kan själv söka ut via Östgötatrafikens hemsida så hittar du den buss och den hållplats som passar bäst för dig för att ta dig ut till O-Ringentorget. https://www.ostgotatrafiken.se/norrkopings-resecentrum/?to=24&toType=poi&toName=Himmelstalundshallen Norrköping&toLl=58.587249,16.139523 På sidan kan du skriva in både vart du reser ifrån och när så får du passande förslag för dig. Linje 3 ser ut att vara ett bra alternativ. Sommartidtabell kommer framöver på Östgötatrafikens hemsida.

  Varmt välkommen till O-Ringen Kolmården!
  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef
 • Varför hittar jag inga kartor över centralort, tävlingsområden och sånt. Om de finns är de svåra att hitta från hemsidan...
  Hillevi
 • Hej Hillevi!

  På den här sidan finns en bra översiktskarta; http://oringen.se/213/kolmarden-2019/resa--bo.html. Du kan klicka på den så får du den i större format. Hör av dig om det är något mer du undrar över eller saknar på hemsidan! Mer detaljerad information kommer framöver i Programtidningen som kommer publiceras online och finnas på plats på O-Ringenstaden.  

  Varmt välkommen till O-Ringen Kolmården!
  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef
 • Fråga om Bussavgång Himmelstalund. Kommer det att finnas P-plats där för oss som hyr i Norrköping eller dess omgivning.?
  Bo Magnusson
 • Hej Bo!

  Ja, det går fint att ta bilen till busspåstigningen. Det finns ca 1000 parkeringsplatser på Himmelstalundsområdet. Ingen bokning i förväg är möjlig för de parkeringsplatserna utan det är först till kvarn som gäller.

  Varmt välkommen till O-Ringen Kolmården!
  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.