Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Etappbussar från resecentrum?

Kommer ni att ordna transporter från Resecentrum till etapperna för de som åker med kollektiva färdmedel till O-Ringen?
Björn Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Björn!

  Nej vi kommer inte ordna transporter till och från Resecentrum, däremot går det lokalbussar. Du hittar mer info på den här sidan: https://www.ul.se/
  Det går även att ta sig till O-Ringenstaden med lokalbuss alternativt till satelitparkeringen i Boländerna. Från dessa kan du sedan ta etappbuss för etapp 1,2 samt E4 och 5. För E3 Östuna går etappbuss från O-Ringenstaden.

  Mer info hittar du på den här sidan: http://oringen.se/213/uppsala-2020/resa--bo/resa/buss.html

  Varmt välkommen till O-Ringen Uppsala!
  Jessica Sörndal
 • Synd! Det är lite otidsenligt speciellt i dessa dagar med Hållbarhet på allas läppar. Det var samma sak i Norrköping, där tusentals tvingades bila till en satellitparkering då transporter till etapperna från kollektiva färdmedel helt saknades. I Uppsalas fall blir det än mer påtagligt. Gissningsvis är det väldigt många stockholmare som nu måste åka bil för att ta sig till etapperna på ett rimligt sätt, istället för en 40 minuters tågresa och buss från Resecentrum. Att lokalbussarna ska kunna tillgodose ett sådant behov måste nog ses som helt orimligt.
  Björn
 • Hej Björn,

  De transporter som O-Ringens deltagare gör till och från våra arenor utgör en övervägande stor del av O-Ringens ekologiska fotavtryck. Att erbjuda möjligheter för alla deltagare att göra dessa transporter på ett så hållbart sätt som möjligt är en faktor (bland många andra) som vi tar med i allt ifrån val av arrangörsort till detaljplanering av arenor.

  Uppsala är en ort med fantastiska förutsättningar för ett kollektivt resande, både till orten och inom orten. 2 av våra arenor för O-Ringen Uppsala 2020 är belägna på cykelavstånd från Uppsala C. Vad gäller transport med buss som ingår i anmälningsavgiften är löftet till våra deltagare (vid varje O-Ringen) att bussar utgår från O-Ringenstaden samt från eventuell satellitparkering för färd till arenan.

  Utöver detta har vi för 2020 en aktiv dialog med UL som driver lokaltrafiken i Uppsala. Busslinjerna som de erbjuder kommer ta dig direkt ut till arenorna från Uppsala C (på en sammantaget liknande tid som kö+körtid hade varit på denna sträcka med O-Ringens bussar). Enligt en gemensamma beräkning med UL kommer bussnätet att stå pall för O-Ringens resenärer. Inom kort kommer vi också få klart med ett upplägg med rabatt på lokaltrafikresor som UL erbjuder till O-Ringens deltagare.

  Ett annat tips för de som kommer från Stockholmsområdet är att ta med sin cykel på pendeln (tillåtet från alla stationer utom Stockholm City och ej under rusningstrafik som är kl 6-9 på morgonen och kl 15-18 på eftermiddagen) och cykla vidare till arenorna. Tidseffektivt och hållbart resande!

  Välkommen till O-Ringen Uppsala 2020!
  Med vänlig hälsning
  Sofia
  Sofia Gyllenswärd
 • Påminnelse.
  Mina 2 frågor, ang resa fr Västerås och var bilparkera. Samt hur anmäler man, att man vill boka försäkring för ev sjukdom under ,anmälda dagar.
  Svar emotses.
  mvh Henry
  Henry Gillow
 • Hej Henry,

  Försäkring bokar du som tillval när du bokar din start under Anmäl & Boka på oringen.se.
  Bilparkering finns på satellitparkering vid Boländerna för etapp 1-2 och 4-5. För etapp 3 finns arenanära parkering vid Östuna. För alla fem etapper kan du parkera på befintliga allmänna parkeringar vid O-Ringenstaden på Ultuna om du åker bussen därifrån till etapperna.

  Med vänlig hälsning,
  Sofia
  Sofia Gyllenswärd
 • Om jag fattat det rätt så kommer det alltså att  gå lokalbussar till arenorna?


  Irene
 • Hej Irene,

  Om du ska åka från Uppsala C så är lokalbuss ett bra kollektivt transportmedel. Linje 11 och 107 till Arena Pattons hage (E1&2) samt linje 8 till Arena Flottsund (E4&5). O-Ringens bussar går till arenorna från O-Ringenstaden vid Ultuna samt från satellitparkeringen vid Boländerna.

  Med vänlig hälsning,
  Sofia
  Sofia Gyllenswärd
 • Och till Etapp 3?
  Irene
 • Hej Irene!

  För etapp 3 så tar du etappbuss från O-Ringenstaden!

  Varmt välkommen till O-Ringen Uppsala!
  Jessica Sörndal

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.