Corona

Hur tänker ni kring Corona-situationen? Det är långt tills O-ringen går av stapeln men med tanke på att vi deltagare behöver boka boende o dyl så vore det bra att veta hur era tankar går...

Kommentarer

 • Hej!

  Vi har flera månader kvar till O-Ringen Uppsala 2020 och det är än så länge för tidigt att uttala sig om Coronaviruset kommer att påverka arrangemanget. Vi följer noggrant och fortlöpande utvecklingen och de senaste offentliga uttalanden som kommer ifrån relevanta myndigheter.

  Vi kommer att återkomma gällande anmälningsavgifter då vi ännu inte vet om och hur vi kommer att påverkas.

  Mvh,
  Anna Wennertorp
  Anna Wennertorp Marknads- & Upplevelsechef
 • Etersom det finns en risk att Coronan härjar ännu i juli vågar man inte boka boende eller startplats om man inte får pengarna tillbaka om arrangemanget inhiberas..
  Jan
 • Hej Jan,

  vi vet som sagt inte hur läget kommer se ut framöver och har därför valt att förlänga anmälningsstoppet på obestämd tid. Information kommer komma ut på hemsidan när vi vet mer kring hur situationen ser ut framöver.

  Om du känner osäkerhet så går det liksom tidigare år bra att vänta med anmälan och bestämma sig veckan innan eller så sent som samma dag om du vill delta i etappstart. Du är alltid varmt välkommen till O-Ringen!
  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef
 • Hej,
  Har ni nu kommit fram till vad som gäller för avbokningsmöjligheter alternativ pengar tillbaka om evenemanget blir inställt med anledning av Coronaepidemi?
  Malin
 • Hej Malin!

  Vi kommer att återkomma gällande anmälningsavgifter då vi ännu inte vet om och hur vi kommer att påverkas. När beslut tas närmare inpå så kommer information komma ut på hemsidan. I dagens läge med flera månader kvar så håller vi alla tummar vi kan för att vi ska kunna genomföra O-Ringen!
  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef
 • Hej
  Vi anmälde oss för någon vecka sedan (men har inte betalat ännu), precis innan restriktioner angående bl.a. orienteringsevenemang blev aktuellt. Kan jag vänta med att betala tills ni klargjort vad som gäller avbokning/pengar tillbaka?
  Henrik
 • Hej Henrik!

  Det går bra att vänta med att betala som med övriga fakturor men om du inte gör det efter påminnelser så kommer bokningen så småningom att plockas bort och du kan behöva göra en ny. Anmälningsstoppet är dock förlängt på obestämd tid så det går ju att anmäla sig till samma pris även ett tag framöver. Mer information kommer på hemsidan när vi vet mer så håller vi alla tummar vi kan för att det ser bättre ut framöver!

  Ha en fortsatt fin helg!
  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef
 • Hva med booking som er gjort for overnatting, hyret hus, vil det bli erstattet ved en evt. Kansellering av arrangement?
  Geir Haugvaldstad
 • Hej Geir,

  Vi undersöker just nu alla parametrar för ett eventuellt inställt arrangemang, däri ingår förutsättningar för avbokning av boenden. Vi har en dialog med Nordic Travel och kommer i god tid innan arrangemanget att gå ut med information om vad som gäller. Håll utkik på oringen.se för uppdaterad information.
  Vi håller drömmen om O-Ringen Uppsala 2020 vid liv!

  Med vänlig hälsning,
  Sofia

  Sofia Gyllenswärd
 • Hej!

  Under gårdagens presskonferens sade man att regeln om inte större folksamlingar gäller till sista december 2020. Då borde det väl vara klart att O-ringen inte går att anordna eller har ni fått andra direktiv?!
  Sofia
 • Hej Sofia,

  vi har givetvis inga andra direktiv än de som kommunicerades igår. Vi kommer att gå ut med information inom kort om O-Ringen Uppsala och ber om ditt tålamod så länge.

  Mvh,
  Anna
  Anna Wennertorp Marknads- & Upplevelsechef
 • När kommer ni informera om beslut?
  Det är väl klart att det ställs in med tanke på gårdagens regel hela året?
  Vi har betalat både husvagnsplats o tävling. Hoppas på att få pengarna tillbaka för att kunna semestra på annat sätt. Blir jobbigt för oss annars.
  Nilla
 • Hej!
  Jag hittar inte uppgiften om att arrangemang med fler än 50 pers ska ställas in året ut på FHM?
  Dock hittar jag indikationer under flera rubriker, t ex ”riskbedömning”, som tyvärr tämligen solklart pekar på att det inte är möjligt att genomföra i år. Kan hela tidplanen för O-ringen skjutas fram ett år? Skulle underlätta även för ev återbetalning, många skulle vilja vara med även om det blir 2021 i Uppsala. Vet ej om detta är möjligt, men med den situation som råder är nog mycket förhandlingsbart!
  Jag kan standardsvaret, ”vi får vänta och se”, men ni måste ju om inte annat ha ett datum för när beslut måste ta om det inte är säkert att genomföra arrangemanget?
  Malin
 • Hej.
  När kommer det ett datum på när ni måste ta ett beslut på om det blir något eller ej. Säg inte att det är långt kvar, för det är det inte. Många stora arrangemang har antingen ställt in eller flyttat. Det ända ag vill ha och jag tror inte jag är ensam är just detta datum.

  Anders Arfwedson
 • Hej Anders,

  vi jobbar för fullt med detta för att hitta en så bra lösning vi bara kan om vi inte kan genomföra O-Ringen i sommar. Vi kommer att återkomma inom den närmaste tiden för att ge ett besked samt ha svar på frågor som vi förstår dyker upp.

  Tack för ditt mail och tålamod!

  Mvh,
  Anna
  Anna Wennertorp Marknads- & Upplevelsechef
 • Ja vi är många som väntar på ett besked. Det är många avbokningar eller bokningar som ska göras. Tacksam för snart besked.
  Anders
 • Hej,

  Jag ser också fram mot ett datum för beslut, jag misstänker att det hänger ihop med när ni börjar ta på er för stora kostnader.

  I SVT nyheter nämndes "april" https://www.svt.se/sport/orientering/o-ringen-4
  Cecilia Widén
 • Hej Cecilia,

  vi jobbar hårt för att komma med ett besked under april. Tack för ditt tålamod!
  Mvh,
  Anna
  Anna Wennertorp Marknads- & Upplevelsechef
 • Jeg misunner ikke Uppsala2020 arrangørene, men registrerar svar innen april.
  Som med andre arrangement i andre idretter, så kan dette jo også ha noe med avklaringer mot Åre2021 osv og at Uppsala vil annonsere mer enn bare ja/nei for 2020 når meddelelsen kommer ut.
  Kirsti Lysaker
 • Hej!

  Vi jobbar på för fullt och kommer att återkomma så snart beslut är fattat och kommer då att försöka ha svar på många av era frågor t.ex. den du ställer Kirsti.

  Varma hälsningar,
  Anna
  Anna Wennertorp Marknads- & Upplevelsechef
 • @Anna, har ni någon deadline för beslut?
  Per-Martin
 • Hej!

  Besked kommer att komma under april - troligtvis under den närmaste veckan.

  Mvh,
  Anna
  Anna Wennertorp Marknads- & Upplevelsechef
 • Hej!
  Vi anmälde oss till 2020 och fick inga pengar återbetalda utan istället anmälan flyttad till 2021. Nu med den osäkerhet som råder vill vi troligen avanmäla oss och ha igen pengarna. Hur gör vi då?Eftersom det togs beslut i våras att arrangörer ska återbetala inställda arrangemang och vår anmälan gällde 2020 som ställdes in anser vi oss ha rätt till det.
  Håkan
 • Hej Håkan,

  vi förstår givetvis er oro.

  Det vi kan göra för er om ni inte vill ha kvar er start till 2021 (alltså det som flyttades) är att ni får ett värdebevis på motsvarande summa. Vår bokningsservice oringen@nordictravel.se hjälper er gärna med detta. Värdebeviset är giltigt i tre år och kan också överlåtas till någon annan.

  Mvh,
  Anna
  Anna Wennertorp Marknads- & Upplevelsechef
 • Är det verkligen så illa att om man känner osäkerhet och vill ha tillbaka pengarna nekas man?! Ett värdebevis är ju absolut inte detsamma som pengar..
  Sofia
 • Hej Sofia,
  anmälan till vår tävling är bindande och inte återbetalningsbar om man inte tecknat särskilt återbetalningsskydd varpå den kan återbetalas utifrån vissa förutsättningar som sjukdom, tillbud eller liknande, du kan läsa mer om det i våra villkor.

  Vår förhoppning är att alla anmälda ska vilja delta på O-Ringen, om inte nästa år så något av de kommande. Det är också möjligt att överlåta eller sälja värdebeviset om inget av kommande år lockar. Jag hoppas att något av de alternativen ska passa dig och önskar dig varmt välkommen till O-Ringen framöver.

  Hör gärna av dig om du har andra frågor, behöver du hjälp med överlåtelse eller önskar värdebevis så hör av dig till vår bokningsservice så hjälper de dig gärna!

  Vänliga hälsningar
  Jessica

  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef
 • Jag anmälde mig till oringen år 2020, inte år 2021. Det är helt olika förutsättningar för vår familj nästa år. Ni kan inte säga att den bara sköts upp. Ett helt år!!!
  Jag efterfrågar mina pengar precis som många andra gör. Inte klokt att det hänger på mig att sälja anmälan och campingplats!

  Nilla
 • Hej Niilla!

  Känner du osäkerhet inför om ni kan vara med 2021 så går det bra att välja värdebevis, hör av dig mailledes till vår bokningsservice på oringen@nordictravel.se så hjälper de dig vidare!

  Vänliga hälsningar
  Jessica
  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef
 • Enligt ARN så finns beslut att man har rätt till återbetalning för inställda arrangemang. Se denna länk: https://www.hallakonsument.se/aktuellt/corona-arn-slar-fast-ratt-till-aterbetalning/
  Även om tävlingen blir av 2021 så blir det troligen under helt andra förutsättningar och barnen i familjen är äldre varav en i vår familj slutat orientera sedan 2020.

  Håkan
 • Hej,
  hur tänker ni inför 2021?
  - Vasaloppet har ju utökat så man kan åka 12/2-7/3, dvs tre och en halv vecka. Eliten har en egen tävling.
  - Har ni något liknande i åtanke för Oringen-2021?
  Det börjar bli dags att planera för (en annorlunda) sommar. När tror ni att ni kan komma ut med information?

  Per
 • Hej Håkan!
  Vi känner till det beslutet, O-Ringen Uppsala är inte inställt utan uppskjutet ett år då vi utifrån rådande pandemi inte kunde genomföra arrangemanget i somras. Vi har höga förhoppningar att kunna genomföra nästa sommar. Om du känner oro för ditt och familjens deltagande är du välkommen att höra av dig till oss på oringen@nordictravel.se så kan vi hantera specifika frågor kring just din bokning och ordna med ett värdebevis om ni önskar det istället, kanske framförallt aktuellt för den del av bokningen som rörde det barn som slutat orientera. Vi hoppas kunna välkomna er nästa sommar!

  Vänliga hälsningar
  Jessica


  Hej Per!
  Vi har höga förhoppningar om att kunna genomföra O-Ringen Uppsala 2021. Vi har löpande kontakt med smittskydd och är uppdaterade utifrån rådande rekommendationer. Redan nu ser vi över vissa nya anpassningar utifrån den rådande pandemin som tex fler servicestationer, handsprit och liknande. Dock är det fortfarande för tidigt att säga vad som kommer gälla i sommar men senast i april så kommer vi informera alla deltagare, vi återkommer om exakt datum för det längre fram.

  Vänliga hälsningar
  Jessica
  Jessica Sörndal Ekonomi och Deltagarservicechef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.