Till senaste kommentaren

Målgrupper för myndighetspublikationer

Hittar denna formulering om leveransplikt och publikationer: "En egentlig myndighetspublikation ska vara en avgränsad enhet och rikta sig till allmänheten". Om vi på webben har publikationer som inte främst riktar sig till alla utan har tagits fram för mer avgränsade målgrupper som till exempel "kommuner" eller "lärosäten", räknas de då som leveranspliktiga?

Kommentarer

 • Hej!
  I de fall myndigheten har specifika målgrupper för sitt verksamhetsområde, det kan till exempel vara kommuner, lärosäten, företag eller vissa yrkesgrupper, så omfattas publikationer riktade till dessa av e-plikt. Det ska dock alltid röra sig om externa målgrupper och inte vara material riktat internt till myndighetens anställda.
  Linnéa Sjögårde Handläggare
 • Tack för snabbt svar! Blir lite förvirrad för i ett annat svar så står det så här, vilket verkar gå emot detta svar lite: "När det gäller myndigheter så är det så att om det som publiceras riktar sig till en viss målgrupp, som t ex handläggare på andra myndigheter eller studenter, som i fallet med lärosätena, så ska det inte in till e-plikten även om allmänheten kan ta del av det.
  Bara det som riktar sig till allmänheten berörs av e-plikten."
 • Du har rätt i att det blir missvisande, jag ska se över informationen i den tråd du hänvisar till. Vad som gäller kan skilja sig åt mellan lärosäten och andra myndigheter beroende vad det är för typ av publikationer. För att lättare förstå vad det är för material du åsyftar för din myndighets räkning så mejlar jag dig angående konkreta exempel.
  Linnéa Sjögårde Handläggare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post och ditt telefonnummer visas aldrig publikt.