Omflyttning

Hej,
Jag undrar hur gör man om vill bytta lägenheten vad bor idag till större?
Mvh Dusanka

Kommentarer

 • Hej, tack för din fråga!

  För att byta lägenhet med någon annan finns två sätt.
  • Direktbyte: Ett direktbyte innebär att du byter hyreskontrakt med en annan hyresgäst som du själv hittar via en bytesannons. Du och den du ska byta med måste ha godkännande från era respektive hyresvärdar innan ni kan byta lägenhet.
  • Interna omflyttningsköer: Om du har ett förstahandskontrakt hos Poseidon, Familjebostäder, Bostadsbolaget eller Gårdstensbostäder kan du söka lägenheter för intern omflyttning. Kontakta din hyresvärd för mer information om hur du registrerar dig och söker omflyttningslägenheter.
  Boplats har ingen bytestjänst, men det finns flera andra webbsidor för lägenhetsbyte och du hittar dem enklast genom att söka på nätet.
  Tänk på att läsa igenom villkoren på siten noga innan du lägger ut din bytesannons, så att du vet hur mycket det kostar att annonsera och vad du betalar för.
  Elin, Boplats Göteborg
 • Hej,
  Jag har förstahandskontrakt hos Familjebostäder fom.1 september 2022, undrar jag har jag rätt att byta lägenhet och anmäla mig.
  Mvh Dusanka
 • Hej!

  Hyresvärden brukar ha som krav att du ska ha bott i din lägenhet i minst ett år för att bytet ska godkännas. Läs mer om lägenhetsbyte på  Familjebostäders hemsida

  Efter att du har bott i din nuvarande lägenhet minst ett år kan du även söka andra lägenheter på Omflyttningsplatsen.
  Elin, Boplats Göteborg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.