Till senaste kommentaren

När får vi fiber och vad innebär det?

Jag undrar hur det kommer fungera med fiber och när det kommer vara igång?

Ann-Sofie Kommunikatör Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Frågor och svar gällande fiberinstallationen

  När är arbetet klart och alla områden anslutna till fiber?
  Projektstart är igång och går enligt tidplan, vårt område Granängsringen är först ut. Sommaren 2020 kommer 3 000 hushåll och lokaler vara anslutna till den nya kommunikationsoperatören.

  Vad kommer detta innebära för mig som hyresgäst?
  Detta innebär att du som hyresgäst får en snabb och kvalitativ uppkoppling, där samtliga leverantörer kommer leverera hastigheter upp till 1000/1000mbit/s. Möjligheterna online förbättras då en fiberanslutning innebär att alla i hushållet kan surfa, spela och streama obehindrat där en del av uppkopplingen ingår i hyran.

  Vad händer med Com  Hem?
  Com Hem kommer att tas bort som fast operatör då befintligt koaxialnät kommer att försvinna. Vi bygger ett så kallat öppet nät som är leverantörsoberoende. Det innebär största möjliga frihet att själv välja vilken tjänsteleverantör man vill ha. Fri konkurrens helt enkelt. Bland leverantörerna kommer Com Hem att finnas med och de kommer återkomma med ett erbjudande inom kort.

  Com Hem kabel TV kommer stängas för gott 2021-08-31.

  Hur kommer jag att kunna beställa fiberanslutning via en  leverantör?
  Beställningar av tjänster kommer ni kunna göra via en ny portal eller kontakta någon av tjänsteleverantörerna direkt via deras hemsida eller telefon. Mer info om detta kommer ut när möjligheten finns att beställa tjänster.

  Kommer det att bli några störningar i och runtomkring min lägenhet?
  Fiber kommer grävas ner i marken i anslutning till fastigheterna och vi kommer behöva tillträde två gånger till lägenheterna under själva installationen av fiber. Första gången för att dra in fibern i lägenheten till en ny dosa ovanför entrédörren. Andra gången för att dra in ett nytt uttag till vardagsrummet från dosan i hallen.


  Ann-Sofie Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.