Sista chansen

Sen en vecka tillbaka så är det någon bugg i funktionen sista chansen, åtminstone för streamade kanaler. Tidigare så syntes endast de program som hade 30 dagar eller färre kvar och de låg i kronologisk ordning från kortast till längst tid kvar. Nu ligger alla program som över huvud taget finns med i listan (med upp till miljarder dagar kvar) och i en helt random ordning. Har inget emot att alla program visas, är det tex serier med många säsonger att kolla ikapp så är det bara bra att veta att dom kommer att försvinna tidigare än en månad innan, men ordningen måste lösas för nu så får man ingen överblick över det som man är intresserad av att veta, dvs vilka program försvinner inom den närmaste framtiden. Tack på förhand och med förhoppning om åtgärd. (Skulle även vara bra att speca vilken säsong som återstående tid gäller för, ibland är det hela serien och ibland bara en säsong. Men den punkten förstår jag kan bero på vilken typ av information ni får från kanalerna så kanske inte något som ni kan lösa på er sida? Men får ni informationen och det bara handlar om presentation så är det en önskan för bättre UX.)

Kommentarer

 • Hej Tove,

  Det var inte bra, vilken sida kollar du på? De ska synas som du säger, de som försvinner närmast först. SVT verkar t.ex. stämma med kortast datum först: https://www.tv.nu/play/provider/svt-play?lista=sista-chansen.

  Skicka gärna en länk så kan jag gräva vidare. Sedan saknar vi tyvärr data för det för vissa streamingtjänster, t.ex. Netflix eftersom vi inte har datan när de tar bort program ut sitt utbud.

  Med vänliga hälsningar,
  Victor
  Victor
 • Hej Victor. Tack för snabbt svar! Jag kollar inte på en specifik kanal (har aldrig ens noterat att den funktionen finns men nu vet jag, tack 😀 utan på alla streaming-tjänster.

  Dvs i appen: välj Streaming, sen Serier och sortera på Sista chansen, resultatlistan är i oordning. Första 13 grupperingarna är tex 1 dag kvar, 40 dagar kvar, 3, 138, 1.050, 166, 5, 6, 7, 8, 92, 9 och slutligen 2.147.483.647 dagar kvar :P

  På desktop: detsamma fast dessutom så står det inte (längre, har funkat förut) vilket antal dagar som gäller för respektive program utan alla listas bara direkt efter varandra, dock i samma (o)ordning som i appen så problemet är detsamma där även om man inte ser det.

  Finns ingen share-funktion i appen så kan inte skicka länk därifrån och på desktop så ser du som sagt inte antalet dagarna och att det är fel men hoppas att du kan felsöka utifrån ovanstående https://www.tv.nu/play/serier?lista=sista-chansen Mvh /tove

  PS. vet inte hur du kan se att det är rätt ordning på SVT eftersom det varken på desktop eller i appen står några dagar? Du kanske har bakomliggande information men jag som besökare kan inte veta.
  tove
 • Hej Tove,

  Har kollat och håller med om att det ser tokigt ut, ska kolla med utvecklarna vad som hänt med den sorteringen.

  När det gäller hur lång tid programmet har kvar så brukar jag kolla i vår databas men funkar även att trycka på länken då SVT skriver ut det på sina sidor. Bra idé att vi kanske ska lyfta det för användarna, ska ta upp det med produktteamet.

  Skälet till att sista chansen-sorteringen inte fått så mycket kärlek är att den används rätt sällan och vi har bara datum för borttagning för ett fåtal tjänster.

  Med vänliga hälsningar,
  Victor
  Victor

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.