Till senaste kommentaren

Volymkontroll av Chromecast Audio från Android 12 telefon

Ny Samsung S21 med Android 12 kan inte reglera volym på Chromecast Audio. Fungerar utmärkt med Samsung S7 och Android 8.0.0. Google Home app fungerar förstås också. Kommer en lösning som fungerar tillsammans med SR Play och Android 12?

Kommentarer

 • Tack för att du tog dig tid att rapportera in problemet, som vi inte kände till.

  Utvecklarna får undersöka detta, men om de kommer att kunna lösa det snabbt, eller om det får vänta tills de framöver ska göra ett mer rejält omtag kring hur castingen från våra appar fungerar, vet jag inte än. Det beror lite på hur pass komplicerat det är att lösa.

  Visst tolkar jag dig rätt och du kan ändra volymen, även när det är vår app du castar, genom Google Home-appen? Även om det inte är som vi önskar att det ska fungera, är det ju bra att det går, så jag ser till alla som svarar i forumet känner till denna möjlighet.

  Alla våra program och kanaler finns även på vår hemsida, sverigesradio.se. Om casting av Sveriges Radio är en del av din vardag, så testa gärna om du kan ändra volymen när du castar den vägen. Hemsidan är anpassad för mobiler och är så pass lik appen att de flesta lyssnare kan växla utan problem. Några funktioner skiljer sig dock åt, så det är inte säkert att detta tips fungerar för dig.

  Om du castar till en smart högtalare, så kan en lösning vara att använda våra röststyrda tjänster istället för att casta. Hör av dig i så fall, så kan vi berätta mer om det.

  Tack igen för att du snabbt rapporterade in felet!
  Annika Webbmaster
 • Om du castar till en smart högtalare ...

  Att detta gäller Chromecast Audio skrev du ju redan i rubriken, och därmed kan du bortse från det jag skrev om smarta högtalare!
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika,
  Tack för svaret. Javisst är det er app som castar. Volymproblemet verkar vara känt och sägs hänga samman men en patenttvist mellan Sonos och Google. Android tycks, åtminstone tillfälligt, ha stängt möjligheten i Android 12. Undrar om ni har något på gång för att lösa problemet. Annars fungerar allt utmärkt.
  Hälsningar, Hans
  Hans
 • Tack för den återkopplingen.

  Vi kommer att stämma av detta med utvecklarna under ett möte på onsdag.
  Annika Webbmaster
 • Du har helt rätt. I Android 12 går det, av juridiska skäl, inte längre att använda telefonens volymknappar för att ändra ljudvolymen på Google Cast-enheter överallt i systemet. Vi som utvecklar appar kan inte påverka detta alls, verkar det som, men det ska lösa sig vid en framtida uppgradering.

  Förutom att reglera volymen via Google home, ska det gå att styra volymen via Enhetskontroll (Device control) som du når från snabbinställningspanelen. Jag vet inte om det tipset förenklar något?

  Bra att det mesta annars fungerar utmärkt och trevlig helg!
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika,
  Tack för svaret. Ja vi får hoppas på det. Jag noterar att Spotify verkar ha hittat en lösning, det går fortfarande bra att reglera med volymknapparna när deras Android-app är aktiv i telefonen och jag kopplat in Chromecast Audio. Om nu detta kan vara till någon hjälp.
  Med vänlig hälsning, Hans
  Hans
 • Tack!


  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.