Sveriges Radio-appen: inloggningsfunktion?

Hej, min fråga är om man skulle kunna årdna en inloggnings funktion på appen. För när man byter telefon så försvinner ju ens historik vad man lyssnar på och följer. Hade varit jätte bra att ha men självklart så ska man ju inte behöva ha ett konto om man inte känner för det.
Tror att det hade kunnat varit uppskattat av många.
Tack för bra program och poddar, lyssnar varje dag!
Niklas

Kommentarer

 • Hej Niklas!

  Vi har egna tankar åt samma håll.

  Inloggning ger möjlighet till bra funktioner
  Som du skriver kan (och bör!) en sådan inloggningsfunktion i så fall vara frivillig, så att allt vårt innehåll går att nå ändå, precis som idag, men att de lyssnare som vill kunna föra över appens innehåll mellan två enheter eller som vill lyssna i mobilappen på vägen till arbetet och fortsätta att lyssna på samma program i datorn, kan göra detta!

  Det verkar dröja innan vi kan bygga en riktig inloggningsfunktion. Jag tar reda på vad som har hänt sedan jag senast undersökte frågan!

  Vissa behov kan lösas på annat vis
  Just det viktiga behov som du skriver om, möjligheten att föra över appens innehåll från en mobil till en annan, har vi brutit loss från den stora inloggningsfrågan, eftersom det rent tekniskt skulle kunna gå att lösa det å andra vis. Detta är dock något som har börjat utforska nu i januari, och där vet jag inte riktigt hur långt vi har kommit - så även den saken tar jag reda på!

  Att dela innehåll mellan två mobiler och att backa upp Min lista, lyssningshistorik och så vidare underlättar i flera sammanhang:
  • vid ett telefonbyte slipper man börja från noll
  • vid tekniska problem kan appen ominstalleras
  • möjlighet att dela listor med andra, 
  Den sista punkten skulle kunna innebära att jag kan skapa en lista med avsnitt hemma i lugn och ro och sen ladda över den till farbror Jojjes mobil. Han gillar att lyssna i appen, men har svårt med tekniken idag. (Visst kan jag sitta och bygga en lista direkt i hans mobil redan nu, men när vi träffas har vi annat vi hellre lägger tid på.)

  Jag kommer alltså att kolla upp både hur det går med den mer tekniskt invecklade inloggningsfunktionen, något vi har haft på radarn i flera år, och med den enklare varianten att kunna föra över visst innehåll mellan två enheter som vi först nyligen har börjat utforska!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.