Till senaste kommentaren

Söka på låt och artist i spellistor (API)

Jag saknar ett metodanrop för att söka efter när en viss låt och/eller artist har spelats på valfri kanal alternativt alla kanaler. Jag skulle alltså vilja kunna skicka in en eller flera av dessa parametrar, men det är viktigt att man ska kunna söka i alla kanaler med ett och samma anrop. Framför allt är det artist och låt jag skulle vilja kunna söka efter i alla kanaler. Jag ser inte den möjligheten under dokumentationen för "Musik i öppet API":

https://sverigesradio.se/api/documentation/v2/metoder/musik.html

Det vore otroligt välkommet då jag inte hittat den möjligheten på er hemsida, där måste man ange ett specifikt datum och jag vill kunna söka i ett intervall på alla kanaler.
Mattias

Kommentarer

 • Hej Mattias!

  Tack för en intressant förfrågan! Jag tror inte att det finns någon metod för detta i nuläget, men jag kommer att prata med mina kolleger om ditt önskemål. Om jag får någon respons från kollegorna gällande detta så återkopplar jag till dig!
  Ted Supportansvarig
 • Tusen tack!

  Den möjlighet jag ser nu är att ladda ner allt som spelats, dag för dag, och söka igenom resultatet på klientsidan. Men det känns som en onödig last på era servrar jämfört med att skicka med sökparametrarna direkt.
  Mattias
 • Hej!

  Ted ska framföra önskemålet till API-teamet vid nästa avstämning, som är nu på måndag.

  Hur viktigt är det att funktionen sker genom API:t? Jag funderar nämligen på om det går att lösa detta behov genom att utnyttja Googles avancerade sökfunktion, men är inte helt säker på att detta går och vill inte lägga för mycket tid på att testa ifall du inte skulle ha nytta av det.
  Annika Webbmaster
 • Det känns inte som att det går att få samma finess genom Google, men jag kanske har fel. Det skulle vara fint att få datat direkt från API:t. Med det sagt så är detta enbart för privat bruk och jag ska förtydliga varför. Min sambo släpper låtar då och då som brukar spelas i radion och det är helt enkelt kul att kolla upp får både henne och mig när de har spelats i radio. Jag kan lösa det som jag skrev ovan; jag hämtar alla spelade låtar för varje dygn och söker på klientsidan i stället. Det kommer ske väldigt sällan och bara privat som sagt. Jag tänkte nog mer att den här typen av sökmöjligheter kunde vara av mer allmänt intresse för de som använder det öppna API:t, men för egen del så kan jag lösa det som jag nämnde.
  Mattias
 • Bra med ett så tydligt exempel på behovet!

  Jag hör efter om det finns något bättre sätt för upphovsmän och andra intressenter att kunna följa hur ofta vi spelar en låt genom exempelvis Musikportalen.
  Annika Webbmaster
 • Absolut, det är en bra idé. Och kanske att det går att utveckla en mer avancerad sökfunktion för att söka i låtlistorna även för allmänheten?

  Jag kodade i alla fall ihop det där igår och det fungerar bra för vårt egna behov.
  Mattias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.