Sommar i P1 med eller utan musik

Hur får man med musiken i sommar i p1? Måste man lyssna live för det?

Kommentarer

 • Hej Anette!

  När du är inne i programmet Sommar & Vinter i P1 trycker du på de tre prickarna (trepunktsmenyn) till höger om avsnittet som du vill lyssna på. Då kommer du se alternativen Spela med musik och Spela utan musik


  Bilderna nedan är från en tidigare säsong av Sommar i P1, men trots att vi har byggt om appen sedan dess och appen ser lite annorlunda ut, så fungerar just den här funktionen på samma vis.  Återkom gärna om du inte får det att fungera!

  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Hej! När jag trycker på prickarna som ni beskriver finns inte de alternativen med. När jag skulle lyssna på senaste sommar nyss var det bara kortversionen som dök upp och jag hittade inte sommarpratet med hela låtarna. Märkligt!? Vill gärna lyssna på hela låtar!


  Malena
 • Hej, Jag får inte möjligheten att välja spela med musik när man trycker på de tre punkterna. Jag har försökt med alla sommarprogram (från 2024 som finns i appen.

  Marie Ljungh
 • Hej Malena och Marie,

  det ska fungera men i äldre versionen av appen har det sett lite olika ut på android och ios. Nu har SR en ny version av appen sedan igår och då ska det fungera att trycka på de tre prickarna för alla mobiler och att man då får de två valen med eller utan musik.

  Kan ni kontrollera att ni har den senaste versionen av appen (android - gå till Play Butik eller app-store för en ios) och prova om det fungerar nu.
  Om inte hör av er igen så får vi försöka hitta problemet.

  Hälsningar Åsa

  Åsa
 • Nu har jag installerat senaste versionen av appen och då kan jag välja att lyssna med eller utan musik. Tack för snabb support! ☀️
  Marie Ljungh
 • Hej Marie,
  vad bra att det löste sig! Jag får önska en glad sommar!
  Hälsningar Åsa
  Åsa
 • Hej,  när jag lyssnade på Lasse Åberg med musik fick man höra hela låtarna, men när jag lyssnade på Birgitta Olsson tonade låtarna ut efter ett par minuter. Vad beror det på?
  Mvh Henrik
  Henrik Gustavsson
 • Jag har senaste uppdateringen, spelar med musik men ändå kortas musiken av och ca 15 min av programmet försvinner
  Pia
 • Hej!
  Nu har jag fått det att funka på telefonen att lyssna på den fullständiga versionen efteråt.
  Men på datorn får jag inte till det. Jag har inte någon app för Sveriges Radio Playpå min Mac men tänkte ladda ner den nu för att kunna välja kort eller fullständig version. Men jag finner ingen sådan på App Store. Jag laddade ner det närmaste jag kunde hitta, men det var inte er egen app.Var finner jag den? Hur ska jag känna igen den?
  Lena
 • När jag trycker på alternativet ’lyssna utan musik’ så spelas musiken ändå (om än något förkortat). Är det en bugg i er app eller går det att lyssna utan musik?!
  Olof
 • Hej nu har det kommit ett par frågor på raken - jag ska försöka svara (eller be om mer info)

  Hej Henrik: Detta lät väldigt märkligt, händer det på alla avsnitt du lyssnar på eller bara ett? Har du möjlighet att ge lite mer info.Vi har inte hört om detta innan. Vilken version av appen har du?

  Hej Pia: Även detta låter märkligt. Händer det på alla Sommar program du lyssnar på eller bara något? Är det alla låtar som kortas av eller får du höra några helt och sedan några med kort. Om alla är låtar är korta så låter det som om du råkat ha öppnat versionen som kallas "utan musik" Har du möjlighet att i så fall dubbelkolla vilken version av sommar du öppnar? Om man öppnar "utan musik" så blir det programmet ca 15 min kortare än den "med musik". 

  Hej Lena:På en mac kan man inte installera SRs app. På en mac får du gå till SRs web: Sveriges Radio - lokala och rikstäckande radiokanaler och därifrån klicka dig till Sommar eller något annat trevligt program eller podd.

  Hej Olof:Det låter som det ska i appen, du ska höra med nedkortad musik. Dock - det är lite förvirrande att SR skriver "utan musik" men egentligen är det med förkortad musik. Det finns ingen version av Sommar helt utan musik. SR diskuterar om det istället ska stå "med kort musik" eller dylikt så ändring kanske kommer i någon senare release. 


  Åsa
 • Självklart borde förstavalet vara med musik,  och självklart borde jag inte behöva listigleta efter medmusikalternativet.  Låt mig göra valet direkt på programsidan vid spelatriangeln.
  Bosse
 • Hej Åsa! här är lite exempel från början av Birgitta Ohlssons sommarprat när man spelar programmet med musik:
  1) Billie Eilish ”What was I made for”, (spelas vid tidpunkt 02:16), låten tonar ut efter 2:10 min. Låtens längd på Spotify: 3:41 min

  2) Joni Mitchell ”Both sides now”, (spelas vid tidpunkt 7:57), låten tonar ut efter 2:48 min. Låtens längd på spotify: 4:34
  Mvh Henrik
  Henrik Gustavsson
 • Jag är inne på webben och lyssnar /Henrik
  Henrik Gustavsson
 • Hej Henrik,
  tack för ditt förtydligande, då förstod jag vad du menade och kan ge svar:
  Det är inget fel när musiken fejdar ut lite tidigare utan programtiden för Sommar i P1 i FM är 90 minuter. För att få till en bra blandning av prat och musik under dessa 90 minuter kan värden och producenten ibland välja att fejda ut låtar innan de egentligen är slut. Om vissa låtar hade spelats i full version hade programmet helt enkelt blivit för lång.

  Hälsningar Åsa
  Åsa
 • Bara det att man knappt hunnit lyssna vad det är för låt överhuvudtaget...så är den slut!Jag lyssnar verkligen på programmet för musikens skull också! Därför: mindre prat , MERA MUSIK!!
  Helga Ersman
 • Hej igen!
  Jag vet fortfarande inte hur jag ska få till det med musiken.
  Jag använde mig av länken ni skickade för att komma in i önskad podd, dvs Sommar i P1. Tack för det.
  Men jag ser inga tre prickar eller annat för att kunna välja utan endast den förkortade versionen ges. Vad är det jag missar - och var missar jag det?
  Lena
 • Hej Lena,
  jag vet inte vilken länk du refererar till (är du på webben eller i appen (mobil)?) Jag skickar med ett par bilder som visar var man hittar den längre versionen av sommar:

  På webben (när du använder din mac)
  Jag ringade in den långa versionen med musiken (87 min). Valet bredvid är versionen med nedkortad musik (62 min)


  Om du har en mobil:
  Väl det sommar du önskar lyssna på. Tryck på de tre prickarna i högra hörnet (inringat i rött i bilden) Då kommer en vit meny upp, se bilden, där du har två val:
  Spela med musik( 1:27 tim). eller
  Spela utan musik (1:01 tim)


  PÅ webben och i appen skriver vi tyvärr olika enheter på längden, på webben skriver vi minuter och i appen timmar (h). Det är samma längd dock.

  Hoppas att detta hjälper.

  Hälsningar Åsa

  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post syns inte publikt.