Till senaste kommentaren

Min sida: listan med sparade program är tom!

hela listan med sparade program tömdes för ett tag sedan
var det något planerat
går det att få tillbaka den

Kommentarer

 • Hej Kent!

  Det var tråkigt. Du har tackat nej till att sverigesradio.se får lagra kakor för inställningar i din webbläsare, och därmed har listan över avsnitt på Min sida nollställts.

  Vi kan tyvärr inte hjälpa dig att återställa denna lista:
  Kakor för inställningar
  Denna kategori används bland annat i listan där du själv lägger in avsnitt och ljudklipp på Min sida. Om du tackar nej till kakor för inställningar, så nollställs denna lista. Observera att vi inte kan återskapa en raderad lista, så om du senare vill använda Min sida och godkänner kakor för inställningar, är listan med dina ljud till att börja med tom!
  Så använder Sveriges Radio kakor och liknande tekniker
  Om du minns delar av det innehåll du hade lagt till i listan, så berätta gärna. Ofta kan jag ge tips på hur du på olika vis hittar tillbaka till programmen och lägger in dessa på nytt så enkelt som möjligt.

  Fast problemet gäller förmodligen inte de program du minns, utan allt bra innehåll som du en gång har lagt dit för att kunna lyssna senare - utan att behöva komma ihåg allt.

  Hoppas att du snart återställt det viktigaste - och kanske rent av hittar några nya bra avsnitt att lägga till listan!
  Annika Webbmaster
 • Ni borde tillhandahålla ett sätt för användaren att hämta ned Min Lista till en datafil.

  Det är onödigt att låsa data till webbplatsens lokala lagring på det sätt som görs nu, om man vill bör man på ett enkelt vis kunna säkerhetskopiera och flytta den information man byggt upp under en längre tid och därmed också förebygga den här typen av incidenter.
  Johannes
 • Tack, det är ett förslag vi fått in från dig (vill jag minnas) sedan tidigare:
  Kommentar den 25 april 2019 i tråden Beröm av "Min lista"

  Informationen ligger lagrad i webbläsaren under namnet listen-later och det skulle förstås gå att förenkla för lyssnare som vill spara, kopiera eller redigera listan:
  Lista över kakor som används av sverigesradio.se

  Vi ser till att utvecklarna tar del av tipset igen, men flaggar samtidigt för att de kolleger som arbetar med utveckling av hemsidan är alltför få i förhållande till de krav och önskemål som landar på deras bord, och det innebär att de tyvärr måste lägga många bra förslag på is.
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!
  Utvecklarna förstår nyttan med att kunna ladda hem Min sida på ett enkelt och tydligt vis. Detta är något de vill kika på nästa gång vi arbetar med att förbättra tjänsten Min sida på sverigesradio.se.

  Tyvärr vet vi inte när detta nästa gång kommer att inträffa, men vi på supporten bevakar att detta (och andra bra lyssnar-förslag som rör Min sida) då kommer att finnas med.
  Annika Webbmaster
 • Jag tycker det är oerhört irriterande och det bör finnas andra lösningar. Kakorlagring ska det verkligen behövas?

  Märkligt var att det fungerade hur bra som helst i över ett år, men helt plötsligt börjar sidan raderas. Illa!

  Jerker Bergström
 • Hej Jerker!

  Listan på Min sida har alltid baserats på kakor. Det som har förändrats och som jag tror gör att du får detta problem numera, är att många webbläsare har inställningar som gör att kakor raderas. Den sortens inställningar har funnits länge, men det har blivit allt enklare att aktivera dem, utan att det är tydligt att det ger problem på webbplatser med kakor som du vill behålla.

  Bakom kulisserna ser jag att du skrev hit med webbläsaren Firefox, och då är det i första hand två inställningar som kan ge dig problem.

  1. Privat surfning
  Det går att använda ett läge i Firefox som kallas privat surfning, där kakor raderas när du stänger webbläsaren:
  Privat surfning - Använd Firefox utan att spara historik

  Du kan använda vår webbplats med privat surfning, men du kommer inte att kunna spara avsnitten på Min sida och du kan inte heller spara inställningar för exempelvis vald P4-kanal från ett besök till nästa.

  2. Kakor som raderas automatiskt
  Det finns andra inställningar som också raderar kakor automatiskt, och med dessa inställningar blir det samma problem:
  Aktivera och inaktivera kakor som webbplatser använder för att spåra dina inställningar

  Om du använder denna inställning, går det dock att göra undantag så att kakorna från just sverigesradio.se inte raderas. Fråga om du vill ha mer information om hur du gör!

  (3. Kakor som blockeras)
  Det finns även inställningar som gör att kakor inte alls kan lagras, men om du har dessa inställningar, så skulle du inte ha kunnat lägga till avsnitt till Min lista, så detta är nog inte aktuellt hos dig, men jag nämner det i alla fall:
  Blockera kakor

  Förändring hos oss
  Ytterligare en förändring som kan ge problem, är att vi på Sveriges Radio sedan ett knappt år tillbaka har gjort det möjligt att använda vår webbplats utan att använda kakor för inställningar. Om du endast tillåter att vi får spara nödvändiga kakor, så fungerar inte listan på Min sida. (Kakor för inställningar är alltså inte nödvändiga för att lyssna på vårt innehåll, men de är helt nödvändiga om du vill kunna spara dina inställningar!)

  Låter detta som troliga förklaringar till varför problemet har blivit vanligare?
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.