Till senaste kommentaren

Kan jag ladda hem en äldre version av SR Play?

Fick låna en tömd  generation 1 (fr 2016) m iOS 12.5.5
Hur kommer jag åt en äldre versioner av SR play ?
Telefonen är rensad eftersom jag fått den av dotter som flyttar allt info fr denna iPhone till nyare iPhone...

Hur får jag då installera en äldre version av appen som fungerar med iOS 12.5.5?
Karin Bergman Tjivikua

Kommentarer

 • Hej Karin!

  Hemsidan
  Först vill jag tipsa om att vår hemsida, sverigesradio.se, är väldigt lik appen, och är ett enkelt sätt att lyssna om du bara har låne-mobilen under en kort tid.

  Ladda hem äldre version med samma Apple-ID som tidigare
  Det är dock lätt att ladda hem en äldre version av vår app om du tidigare har haft appen och har kvar samma Apple-ID som du hade då:

  1. Gå till App Store
  2. Tryck på den runda ikonen med en stiliserad människa uppe till höger och välj "köpt" för att se alla dina appar. (Det kallas "köp" även för gratis-appar som Sveriges Radio Play.)
  3. Leta upp Sveriges Radio Play och tryck på moln-symbolen för att ladda hem appen från molnet
  4. Du får då en dialogruta där det står att din enhet inte är kompatibel, med en fråga om du hämta en äldre version av appen. Det vill du!

  .
  Detta fungerar alltså bra om du använder samma Apple-ID som du tidigare har laddat hem appen med.

  Ladda hem en äldre version utan att ha haft appen innan
  Jag skriver även hur man gör om man inte har haft appen innan eller om man har behövt byta Apple-ID, och Sveriges Radio Play inte finns med under "köpta appar".

  Detta är mer tänkt som en service till andra lyssnare. Av det du beskrev, bör metoden ovan fungera hos dig!
  • Låna en Iphone eller Ipad med Ios 13 eller högre
  • Logga in på den "kompatibla enheten" med ditt Apple ID och "köp" vår app (men du behöver inte ladda ned appen på den enheten)
  • Logga ut på den nya låne-mobilen, så att inte den vänliga medmänniska du lånat denna av råkar använda ditt Apple-ID framöver
  • Nu kan du följa den numrerade listan ovan på enheten med Ios 12.5.5. 
  Berätta gärna om det gick bra att följa dessa instruktioner, eller om det är något som behöver beskrivas på annat vis så att det blir så lätt som möjligt att följa dem. Lycka till!
  Annika Webbmaster
 • Men går det att nedgradera om man har nyare OS, dvs jag kan inte få till exempel versionen jag laddade ned 2 sept 2010... Jag är mycket missnöjd med nuvarande version och att jag var tvungen att ta bort nästan tolv års lyssninghistorik.
  Roger Hult
 • Hej Roger!

  Det går att backa till en äldre version av en app, men är inte speciellt enkelt eller intuitivt. Det är länge sedan jag senast hjälpte lyssnare med detta, men då gick det att följa den beskrivning som finns här:
  Smart Tips of How to Install Old Version of App

  Innan du gör detta vore det bra att ringa in varför du är missnöjd med den nuvarande versionen, både för att vi på Sveriges Radio vill veta vad vi behöver förbättra och för att vara säkra på att du inte gör en så extrem åtgärd som att backa till en gammal version av appen, trots att den funktion du efterlyser ändå inte fungerar för att "funktionens underliggande system" inte längre finns kvar.

  Så hjälp oss att förstå kritiken!
  Annika Webbmaster
 • Hur går det för dig, Roger?

  Du verkade ha viktig kritik som vi ännu inte har fått del av. För att svara behöver du gå till den sida i forumet som du först skrev på, Hur laddar jag hem en äldre version av SR Play?. Det går alltså inte att svara med e-post på den avisering du får.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.