Kan skicka in flera svar!

Förr kunde jag bara skicka en gång, nu hur många ggr som helst när jag löst krysset. Känns inte rätt!
Pia lena Gustafsson

Kommentarer

 • Hej!

  Jag vet faktiskt inte hur det fungerar numera. För många år sedan var jag webbmaster på P4 och då kunde man skicka in ett par lösningar (sex stycken, om jag minns rätt) från samma e-postadress, men endast en av dem räknades om det var samma namn. Om namn och e-postadress var identiska, sållades alltså den senaste bort av systemet, för att förhindra avsiktligt eller oavsiktligt fusk. Det skulle ju annars kunna hända att en webbsida (eller app numera) hängde sig och skickade in samma lösning gång på gång av misstag!

  Anledningen till att vi då tillät flera inskickade lösningar från samma e-postadress var att det då fanns rätt många krysslösare som saknade tillgång till dator (och mobiler/plattor ska vi helt räkna bort - vi pratar 2005!), så att exempelvis en släkting skickade in åt dem.

  Hur det fungerar idag, vet jag alltså inte, men jag tror att det endast går att skicka in ett svar som räknas per adress - men att det kan uppstå en eftersläpning som gör att du inte alltid får ett felmeddelande direkt.

  Men visst, enstaka lyssnare kan sätta i system att skicka in flera lösningar (exempelvis från olika e-postadresser på olika mobiler/datorer), eller skicka in flera svar med posten. Det senare har ju alltid gått att göra ...

  Nu är detta inte världens mest prestigefulla tävling. Förhoppningsvis löser de flesta av oss krysset som ett trevligt tidsfördriv, inte för att vinna ett badlakan eller en bricka, så motivet för att manipulera tävlingen genom att på olika sätt skicka in fler lösningar är låg.

  Hoppas att det var svar på din fråga (trots att jag egentligen inte svarade säkert på någonting, utan mest berättar om hur det har fungerat och hur jag tror att det fungerar idag).

  Lycka till med det av dina kryss som kom in!
  Annika Webbmaster
 • Okej tack.
  Pia lena Gustafsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post syns inte publikt.