Fel uppspelningshastighet

Hur ändrar jag

Kommentarer

 • Hej Staffan!

  I vanliga fall är själva spelaren en liten list nedtill i appen, se röda markeringen på bilden nedan:  Om du trycker på den listen, utom på själva knappen för play/paus (se gul markering) så öppnas spelaren i en ny vy där du kan göra olika inställningar. En av dessa är att ändra hastigheten för ljudet, se bild nedan. Välj x 1.0, för normal hastighet!

  Lycka till och hör av dig om det inte går att följa min beskrivning!


  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Det är en utmärkt funktion att man kan justera uppspelningshastigheten både uppåt och nedåt. Jag tycker att funktionen skulle kunna bli ännu bättre om ni lade in ytterligare steg emellan dagens 0,5-0,75-1,0-1,25-1,5-1,75-2,0, så att man skulle kunna finjustera hastigheten i högre grad. Dagens "kvartssteg" är lite för grova. Vill man lyssna på lite långsammare hastighet låter det redan vid 0,75 som om reportrarna är smått berusade, istället för att det bara blir tydligare. Ett eller rentav två steg emellan 0,75 och 1,0 skulle ge bättre möjlighet att få den effekt man vill ha. Motsvarande gäller även för högre hastigheter.

  Det skulle dessutom inte sitta helt fel med en högre topphastighet, kanske 2,5? Är man van vid att snabblyssna på detta sätt övar man upp sin förmåga att förstå även väldigt snabbt uppspelade ljudfiler. Det är inte ett särskilt njutbart sätt att lyssna på radio, men ibland vill man bara snabbt åt innehållet.
  MZ
 • Tack!

  Fler steg för uppspelningshastigheten, eller rent av helt steglös sådan, är något som fler lyssnare önskar sig, och vi som arbetar med appen tycker själva att det är ett bra förslag. Jag har uppfattat att det är något vi ska genomföra, men att vi inte bestämt när . Vi har en lång lista med bra förslag som ska betas av ...

  Jag stämmer av med utvecklarna så att det inte ramlat ur listan - och kompletterar med ditt förslag om en super-snabb uppspelning, som vi nog inte har fått in förr. Jag håller med om att det inte är något de flesta skulle vilja lyssna på. (Själv gick jag hos talpedagog som barn för att jag pratade så snabbt att andra blev stressade, och jag pratade nog inte mer än 1.75 x normal hastighet 😉 )

  Den riktigt höga hastigheten kan dock vara mycket användbar för att spola fram till rätt innehåll inuti ett långt avsnitt!

  Tack för förslagen.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.