Till senaste kommentaren

LÖST: Ber Google spela P1, Tunein startar NRK!

När jag ber Google att spela P1 tar den plötsligt fram NRK på 93,0 istället för P1 på 89,3
Lars Österlind
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Lars!

  Märkligt! Vi har fått in liknande rapporter från en annan lyssnare, så något verkar nyligen ha förändrats till det sämre.

  Om du testar att säga: "Hej Google, spela P1 från TuneIn", fungerar det då?

  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Hej!
  Det blir samma resultat
  Om jag säger ”spela 89,3” fungerar det ibland” fast ibland säger den streamar Radio Sandviken från Tunein
  Lars Österlind
 • Hej Lars!

  Metoden med frekvens fungerar även för en annan lyssnare som fått problem med P1. Den metoden fungerar dock bättre om du lägger till ortsnamnet, så att du säger spela ”spela 89,3 i Göteborg".

  Om du ber Google om att "spela radio" eller "spela radio från Tunein", borde det bli den kanal du senast lyssnade på som startar, så om du är en "trogen P1-lyssnare" kan den metoden underlätta när du väl lyckas få Google att förstå vad du vill en gång. Om du däremot vill varva P1 med andra kanaler, så är det tipset förstås inte fullt lika användbart.

  Berätta hur det går. Även om det tyvärr sällan finns så mycket vi på Sveriges Radio kan göra för att avhjälpa den här typen av problem, kan vi åtminstone hjälpa lyssnare genom tips på hur andra kommit runt det hela!
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!

  Vi försöker hitta en gemensam nämnare för er som drabbas och det verkar som om några av de drabbade använder en Google Nest Mini. Gäller det även dig?
  Google Nest Mini
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Nu verkar det fungera igen. 😊
  Lars Österlind
 • Hej ! Jag har precis samma problem men hur jag än gör blir det bara NRK istället för P1.
  P3 kan den spela 😂 hälsningar liselotte
  Liselotte jonsson
 • Ja, det är fortfarande problem,
  Ibland går det om man säger
  Spela 89,3 Göteborg
  Lars Österlind
 • Jag har samma problem, har du en Google rutin att starta varje vardag 6.30 SR P1 och det har funkat i flera år och nu helt plötsligt så startar den Nrk i stället. Konstigt med tanke på att jag har en rutin på eftermiddagen som startar P4 Göteborg utan problem. Jag har Harmon Kardon högtalare och inte Googles egna högtalare, men de har Google i sig. Jag kan säga till högtalaren ”läs upp senaste nyheterna”,”spela Sveriges radio P3/P4” men just P1 så sätter den på Nrk i stället.
  Linnéa
 • Ja, vi har samma problem här nere i Skåne. Provade idag med "Hey Goggle Spela Nyhetsmorgon, så nu verkar det som om vi har P1 inne.

  Ove
  Ove Elf
 • Har löst problemet tillfälligt. Har man Google rutin så ändra till: SR P1 88,9

  Och vill man säga kommandot till högtalaren så måste man säga SR och inte som gick tidigare hela Sveriges radio.
  Man säger alltså ”hej google spela SR P1 88,9”
  Lite jobbigt att komma ihåg.. så hoppas de löser detta snart. Men själva rutinen är ju lätt att ändra i Google homme appen.
  Linnéa
 • Jag har samma problem, "Spela P1" "Spela SR P1" "Spela Sveriges Radio P1" funkar inte längre utan resulterar i att den svarar med att den ska spela en NRK-kanal (och gör det).

  "Spela SR P1 88,9" funkar men är inte en lösning på problemet, enligt mig.
  Fredrik
 • Hej!

  Har just haft en avstämning med mina närmaste kolleger - som arbetar med lita andra saker än support (våra P1-presentatörer bland annat). Många av dem är P1-lyssnare. Ungefär hälften av dem som använder Googles rösttjänst har fått detta problem.

  För en kollega löste det sig genom att han upprepade gånger, när Google sa Spelar NRK P1 från Tunein avbröt och sa Nej, spela svenska P1 (med lite olika varianter). När han väl fick in rätt kanal verkar hans Google-enhet ha lärt sig att han med P1 menar just vår kanal. Att Google "lär sig" bygger på att ni har aktiverat "personliga resultat", se här:
  Tillåta personliga resultat på enheter med Google Assistent

  Tipset med frekvens + ort verkar än så länge vara det säkraste. Ni måste inte välja er egen ort. Det går ju att lyssna på P1 i Marseille eller på P4 Norrbotten i Marstrand! Så om 89,3 Göteborg eller 89,3 Göteborg på Tunein inte fungerar, kanske 88,9 i Växjö eller 92,4 i Stockholm kan fungera bättre.

  Men testa gärna med frekvensen där ni själva bor, så blir det ett sätt att lära sig den! Här kan ni se vilken frekvens P1 och andra kanaler har på olika orter:
  Teracom - Frekvenstabeller radio

  Andra kanaler drabbas också. Flera lyssnare har skrivit till oss om problem med olika P4-kanaler och här hade "Troy79" nyligen problem med en kanal från ett helt annat radiobolag:
  if I say “hey google, play Sky Sports Radio on TuneIn”, it just plays another radio station (Triple J)
  Tips i repris:
  • Frekvens + ort (se frekvenstabellen) fungerar för många. Måste inte vara den ort ni är på. Testa exempelvis:
   "Hej Google, spela 92,4 i Stockholm på Tunein"
  • Linnéa tipsar om att skapa en rutin, vilken ni gör så här:
   Skapa och hantera rutiner för Google Home-automatiseringar
  • När ni väl har fått Google att spela P1, så spelar Tunein upp den senaste kanalen (alltså P1) om ni säger:
   "Hej Google, streama radio från Tunein"
  Annika Webbmaster
 • Hej!

  Det var jag som rapporterade detta fel igår i den andra tråden där jag även la ett par ljudklipp. Dessa två ljudklipp är från två olika enheter, varav en är en Mini och den andra en sån där med skärm så för mig är det ingen skillnad på typ av enhet.

  Jag får inte det att funka med att avbryta mina enheter, de lyssnar inte efter att jag gett ett kommando. Jag vet att den gör det när jag ger andra kommandon så jag blir lite nyfiken vad för typ av enhet din kollega testade med, vet du det?
  Anne Mari
 • Hej Anne Mari!

  Vi har ju haft mycket kontakt om Google-mysterier där en del innehåll inte går att nå alls, medan exempelvis poddarna går att spela, men det är en utmaning. Att spela kanaler har däremot fungerat relativt väl, förutom att det en period förekom reklam. Att det nu inte längre fungerar lika bra som innan är en stor försämring, så jag hoppas verkligen att det är övergående.

  Jag har bett min kollega att berätta vad det är för enhet och hur han säger för att avbryta Google-assistenten. (Där kanske det är viktigt att man gör detta innan Google "lämnat över" till Tunein, så att Google ska förstå att det är fel innehåll.)
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!
  Tyvärr har vi på Sveriges Radio ännu ingen bra förklaring på varför dessa problem har uppstått. Vi har kontaktat TuneIn (som är betydligt enklare att nå än Google) och hoppas att våra kontakter på TuneIn ska kunna ge oss lite insyn i vad det kan vara som strular. De lovar att göra vad de kan för att bistå.

  Anne Mari:
  Jag var säker på att den kollega som hade fått Google-assistenten att förstå att P1 betyder vår kanal är kollega X, men han har inte haft några problem på sin Google-enhet. Kollega X trodde istället att det var kollega Y som hade lyckats övertyga assistenten.

  Kollega Y i sin tur har visserligen samma problem men han hade inte löst det (men heller inte hunnit testa frekvens-metoden). Han trodde att det var kollega X som hade löst det genom envishet!

  Jag frågade då kollega Z om det var hon, eller om hon kom ihåg vem det var som hade lyckats, men hon har inte drabbats av problemet och trodde också att det var kollega Y.

  Så vi var flera som kom ihåg att någon hade lyckats övertyga assistenten. Två av oss trodde att det var kollega X, men det trodde alltså inte kollega X själv! Två av oss trodde att det var kollega Y, men det hjälper inte eftersom han själv inte trodde det. Detta mysterium löser vi säkert, men inte på de tio minuter som återstår innan jag tar helg.

  Trevlig helg och hoppas att ni alla lyckas P1 på ett eller annat vis!
  Annika Webbmaster
 • 🤣🤣🤣

  Ha en fantastisk helg

  Eller välkommen till en underbar måndag 😜
  Anne Mari
 • Hej!
  Jag bor i Italien, och tyvärr så kan jag inte få någon av ovanstående lösningar att fungera. Har flera olika Google home kompatibla enheter som har fungerat med radio P1 sedan flera år, men nu spelar de istället NRK 93.0 sedan några dagar tillbaka. Min enda lösning just nu är att streama radio P1 från min mobil. Radio P3 fungerar som vanligt.
  Jag hoppas att ni lyckas lösa detta!
  Lena
 • Precis samma problem har min mor fått här i Skåne. Hon har Google mest enheter.
  Johan
 • Hej! Sanna problem i Alingsås : Google nest mini  får inte in P1.
  Mina Friberg
 • Jag har flera olika Google högtalare. Nest, Audio , mini. Samma problem på alla. Även via Assistenten i mobilen. Så det har tydligen inte med modell att göra
  /Nils A

  Nils A
 • Nej, det har ingenting med modellen att göra. Vi har flera. Det enda sättet för oss att spela P1 är att casta från dator eller mobil. Bor i Skåne. Har testat alla varianter på kommandon som föreslagits i tråden men det fungerar inte.

  Monica Berg Ingemark
 • Vi lyckades till slut spela upp P1 genom att säga ”Spela 88,8”.
  Johan
 • Bra Johan!

  Ni andra som hittills inte har fått till det ... Testa att säga:
  Hej Google, spela 92,4 i Stockholm på Tunein
  Det ska alltså fungera i Italien likväl som på andra orter i Sverige. (Det går lika bra med andra orter och den frekvens som gäller där, men Stockholm vet jag ska fungera.)
  • Om det inte blir P1, vad får ni då för svar?
  • Om det blir P1 och det är den enda kanal ni brukar lyssna på, kan ni därefter starta P1 med "Hej Google streama radio på Tunein" (som då spelar upp den kanal ni senast spelade)
  • Om det blir P1 men ni brukar lyssna på flera olika kanaler och P1 inte alltid är den senaste, kan ni skapa en rutin så att ni slipper säga hela harangen och istället kan säga exempelvis "Hej Google, P1, tack!":
   Skapa och hantera rutiner för Google Home-automatiseringar
   Som sagt är det mycket tråkigt att ni har fått det här problemet. Vi på Sveriges Radio kan troligen inte göra mycket för att lösa grundproblemet, men vi gör förstås vad vi kan för att hjälpa er att åter kunna starta P1 med rösten!
  Annika Webbmaster
 • Har försökt med ovanstående men då säger Google Home att den inte förstår vad jag säger. Bor i Skåne.
  Monica Berg Ingemark
 • Har provat dina förslag. Funkar inte, det blir olika lokalradiokanaler. Man måste nog ge den rätt lokal frekvens. I Gbg funkar det med
  Spela 88,0
  Åtminstone ibland... Verkar ha med slumpen att göra ibland
  Nils A
 • Tyvärr så fungerar det inte heller från Italien. Google svarar då att den spelar radio Trelleborg, men startar sedan en italiensk kanal - antagligen på samma frekvens.
  Lena
 • Monica:
  Bakom kulisserna ser jag din IP-adress och du ser ut att befinna dig i Malmö-regionen där frekvensen för P1 är 87,9 MHz, se Teracoms frekvenstabell. Testa om det fungerar bättre att be om 87,9 [megahertz] [i Malmö] [från Tunein] där du kan laborera med att ta med eller skippa orden som jag satt inom hakparentes. Jag vet alltså inte vilka av dessa som hjälper Google att förstå, och vilka som snarare förvirrar assistenten!

  Nils:
  I Göteborg är P1:s frekvens inte 88,0 utan 89,3 MHz. Däremot sänder P1 på 88,0 MHz i Kungshamn och Strömstad. Testa därför om 89,3 fungerar bättre för dig!

  Lena:
  För dig har ju P1 ingen lokal frekvens, så här behöver vi tänka lite till! Har du svenskspråkig Google-assistent?
  Annika Webbmaster
 • Ja, Monica, jag använder en svenskspråkig Google Home i Italien. Tack för att nu kämpar på!
  Lena
 • jag har oxå svenskspråkig.
  Och jo jag vet att Gbg använder 89,3 för P1 men det blir oftast Radio Sandviken :-) eller ibland ngn annan. Men jag råkade testa med Strömstadsändaren 88,0 och det funkar. Oftast....

  Ska bli spännande att få en förklaring till detta!
  Nils A
 • Lena:
  Bra att du får streamingen från mobilen att fungera i alla fall! Visst menar du att du sedan castar P1 från mobilen så att du kan lyssna i Google-högtalarna?

  Nils:
  När du väl har fått in P1 via 88,0 en gång bör du därefter kunna starta P1 genom att säga:
  Hej Google, streama radio på Tunein
  Annika Webbmaster
 • Nix
  "Jag förstår tyvärr inte,"

  Men jag kan "pausa". Och "återstarta"
  Nils A
 • Har försökt med 87,9 Megahertz men får då bara upp 87-87 Music.

  Monica Berg Ingemark
 • Jag har nu fått det att alltid(?) fungera.

  Gå in i appen Google Home
  Klicka på automatik
  + Lägg till
  Hushåll
  + Lägg till utlösare
  När jag säger följande…
  P1
  Lägg till utlösare
  + Lägg till åtgärder
  Testa att lägga till ett eget kommando
  Spela SR P1 89,3
  Klar
  Spara

  Säger man nu ”Hej Google” ”P1” så fungerar det, i alla fall för mig

  Man kan ändra till någon annan frekvens. 89,3 gäller Göteborg för P1 men fungerar nog överallt.
  Lars Österlind
 • Man ska klicka på Klar efter P1
  Lars Österlind
 • Tack för din utförliga beskrivning Lars! Bra att du hittat en lösning som gjort att du nu kommer runt problemet.

  Om ni andra testar Lars lösning så får ni gärna återkomma och berätta hur det gick!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Tack Lars, funkar här också
  Fast lite snårigt att få det rätt...
  Nils A
 • Bra att det fungerar och tack för att du tog dig tid att hjälpa dina olycksbröder och -systrar!

  Beskrivningen kommer att återanvändas i fler trådar här i forumet.
  Annika Webbmaster
 • Jag hittar inte "automatik" i min Google Home-app.
  Monica Berg Ingemark
 • Hej Monica!

  Knappen bör ligga i botten av sidan, där du har alternativ som Favoriter, Enheter, Aktivitet och Inställningar.
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Hej Ted, jag har samma problem i Flandern, BE och när jag klickar på automatik får jag följande text: den här funktionen är inte tillgänglig på det språk du använder i Home-appen (Svenska)… Jag tror NRK har gjort några ändringar i deras TuneIn inställningar. Det är konstigt att vi får NRK Nyheter i stället för SR P1 eller NRK P1. Jag vet att NRK Nyheter (tidigare Alltid Nyheter) sänder också nyhetssändningar från Sveriges Radio och de har kanske dessa ord i deras sökdatabas… Kanske informera hos dina kolleger i Norge? Hoppas ni hittar en lösning snart. Jag behöver SR P1 i Flandern. Filip
  Filip
 • Ja, Annika, det enda som fungerar för mig i Italien är att casta till någon av mina högtalare från SR-appen på mobilen. Alla mina försök med olika frekvenser misslyckas.
  Lena
 • Hej Filip!

  Självklart behöver du P1 i Flandern!

  Men tråkigt att Lars lösning inte fungerar för dig. Vi har lyft ärendet till TuneIn och uppgett vilken norsk kanal det är som många svenskar får in när man ber Google om P1. Förhoppningsvis kommer TuneIn kunna se ifall kollegorna i Norge gjort några förändringar som eventuellt påverkar svenska P1-lyssnare. Det är dock ännu oklart var och hos vem felet ligger, men det är så klart extremt tråkigt att så många drabbats av detta. Tillsammans med er lyssnare kommer vi fortsätta försöka hitta lösningar tills dess att problemet förhoppningsvis åtgärdas!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Lena, i en annan tråd om samma ämne skrev lyssnaren Michael:

  Vet inte riktigt vad som hände nu, men nu fungerar det som det skall.
  Säger jag "Hey google, spela P1" så sätter han på P1 och inte NRK längre...

  Det enda jag gjorde däremellan var att byta namn på mina Sonos högtalare till "Köket" och"Badrummet" Sedan testade jag att prata med google på Mobilen och sade "Hey google Spela P1 på Badrummet". Tänkte att detta kunde vara en workaround om jag inte kunde prata med den högtalaren direkt. Det fungerade ju.

  Det märkliga är att om jag nu pratar med den högtalaren så sätter den på P1 som den skall nu med och inte NRK längre. Kanske appen i mobilen fick den på bättre tankar...

  Michael bytte alltså först namn på sina högtalare, därefter testade han att via Google Assistenten i telefonen be Google spela upp P1 i en av sina högtalare. Då fungerade det! Det fungerade sedan även att prata direkt med högtalaren.

  Det kanske kan vara värt att testa ifall Lars lösning inte fungerade för dig?
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Hej Ted! Det fungerar faktiskt när jag pratar med Google assistenten på min mobil (jag hade redan egna namn på mina högtalare), men när jag sedan pratar med högtalaren direkt och säger samma sak, så blir det NRK igen. Väldigt underligt! Man skulle tycka att de borde använda samma algoritm för högtalarna som för assistenten.
  Lena
 • Tack Lena! Om du testar att byta namn på dina högtalare så som Michael gjorde i inlägget ovan, fungerar det då? Jag vet att det låter som en konstig lösning, men det kan eventuellt vara värt att försöka i brist på andra idéer. Bra att det fungerar i Google Assistenten i alla fall!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • "Hej Google, streama radio på Tunein " fungerar bara om det absolut senaste jag gjorde va att lyssna på radio annars säger Google att "det är tyvärr inte tillgängligt"
  Anne Mari
 • Hej igen. Jag förstår inte alls hur det där med att skapa rutiner skulle lösa problemet för när jag gör det så spelar den NRK P1 i alla fall. 

  Anne Mari
 • Suck! Ted, när jag bytte namn på min högtalare, så började även min Google assistent på mobilen att spela NRK, så nu har även min assistent slutat att fungera. Även efter att jag bytt tillbaka till mitt ursprungliga namn på högtalaren. De påverkar varandra på något sätt!
  Lena
 • Jag har precis detta problem när jag använder mina “Hey Google högtalare” sedan ca två veckor tillbaka. När jag säger “hey google sätt på p1” så sätts alltid “93.0 NRK Nyheter” på och inte svenska P1. Google assistant tar emot rätt info, det kan jag jag se i loggen. Där ser jag vad jag sagt och vad google svarar, så det hela verkar väldigt underligt att google svarar med en annan kanal än den som google uppfattat. Det är inget problem med andra kanaler som P2 till exempel.

  Jag gissar att problemet ligger hos Google eller TuneIn men man måste ju veta hur google/tunein gör för att söka ut rätt kanal för att kunna förstå hur man bäst rundar problemet, en info jag inte kan hitta. Jag har tre olika märken högtalare, Xiaomi Mi Smart Speaker, JBL link portable och lenovo Smart clock och alla har samma problem att lyssna på p1.

  Lösningen jag fått härifrån att säga “Spela SR P1 88,8” funkar men det funkar inte att starta p1 på en högtalargrupp bara på enskillda högtalare. Det funkar inte heller om jag försöker sätta orten efter 88,8 mm.

  Jag tycker detta ser ut som att problemet måste lösas av google och eller tunein och hoppas ni på SR gör vad ni kan för att de löser det.


  Lennart
 • Jag testade Lars tips och det funkar i några sekunder, sen övergår sändningen till Nrk.

  Lars, vad menade du med ”klicka på klar efter P1”?

  Det som verkar varje gång nu är att säga ”hej google spela SR P1 88,9
  Dragana
 • Jag menade bara att för att kunna lägga till åtgärder måste man klicka på klar. Jag glömde att skriva det och kunde inte redigera
  Så här ska det alltså vara:

  Gå in i appen Google Home
  Klicka på automatik
  + Lägg till
  Hushåll
  + Lägg till utlösare
  När jag säger följande…
  P1
  Klicka på klar
  + Lägg till åtgärder
  Testa att lägga till ett eget kommando
  Spela SR P1 89,3
  Klar
  Spara

  Säger man nu ”Hej Google” ”P1” så fungerar det, i alla fall för mig


  Lars Österlind
 • Dragana, om du får till automatiken ovan räcker det om du säger
  ”Hej Google. P1”
  Det tolkas då som
  ”Hej Google. Spela SR P1 89,3
  men är lättare att komma ihåg

  Lars Österlind
 • Ok tack! Det är det jag har testat och när jag nu bara säger ”spela p1” så gör den det i typ 2 sek, sen övergår det till nrk. Det enda som funkar för mig nu är att säga hela ramsan ”spela sr p1 88,9” 🙄
  Dragana
 • Hej igen!
  Du ska bara säga
  P1
  Inte spela P1
  Lars Österlind
 • Lena,

  Så tråkigt att försöket gjorde så att det fungerar ännu sämre för dig nu. Det hade jag verkligen inte trott när jag bad dig testa byta namn på högtalarna. Som du märker så famlar vi lite i blindo just nu, av den anledningen delar vi med oss av tips från andra lyssnare men dessvärre var detta tips en nitlott för dig. Vi fortsätter att testa oss fram och förhoppningsvis kommer vi hitta en lösning som fungerar för dig, så ge inte upp utan fortsätt hålla ett öga på vad som sägs här i tråden.

  Lars,

  Tack för att du hjälper oss genom att hjälpa andra lyssnare!

  Dragana,

  Välkommen till forumet! Är det så att P1 börjar spelas upp men sedan helt plötsligt övergår till NRK? Märkligt! Pratar du direkt till högtalarna eller till Google Assistenten i mobilen?

  Lennart,

  Trist att även du drabbats av detta tråkiga fel! Vi är som tidigare nämnt i kontakt med TuneIn, förhoppningsvis kommer de kunna lista ut var skon klämmer vad det lider. Ärendet ligger nu hos deras utvecklarteam som undersöker saken. Vi som arbetar i detta forum vet dock inte ifall problemet ligger hos TuneIn eller hos Google, men vi kommer fortsätta göra vårt bästa för att hjälpa er att få in rätt kanal.

  Ni som har möjlighet får hemskt gärna spela in era misslyckade försök att nå P1 med mobilkamera, detta är något som efterfrågas av TuneIn och som skulle underlätta för dem i deras felsökningsarbete. Ni som kan tänka er att bidra med en videoinspelning får gärna ladda upp den här i tråden eller skicka till mejladressen webmaster@sr.se.
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Jag fick iaf det att funka på en enstaka högtalare med att skapa en rutin men högtalargrupper går inte så jag säger 89,6... Men ibland funkar inte det heller utan jag får in nån konstig Malmökanal?? 🤣 Men då säger jag 89,3 istället. Bor i gränsland där bilradion kan fp tokfnatt och hoppa mellan P4 Halland och P4 Göteborg varannan minut så kanske nåt sånt.
  Anne Mari
 • För problemet med Google-Tunein har jag inget nytt att komma med, men jag kan hjälpa dig att lösa detta problem!
  Bor i gränsland där bilradion kan få tokfnatt och hoppa mellan P4 Halland och P4 Göteborg varannan minut så kanske nåt sånt.
  Detta bekymmer slipper du genom att ändra en radioinställning. Här kan du läsa mer om det:
  Bilradio: P4 hoppar till annan kanal

  Om du behöver hjälp, så tar vi det under den rubriken!
  Annika Webbmaster
 • Allt låter mycket märkligt. Skulle inte förvåna mig om google börjat ta betalt av innehållsleverantörerna, de är ju duktiga på att tjäna pengar. Kanske ligger en förfallen faktura någonstans
  Thomas Hermansson
 • Nja, där ligger nog inte problemet. Det ligger självfallet även i Googles (och i Tuneins) intresse att lyssnare får rätt innehåll.

  Jag kom på en sak som vi ännu inte har testat! I Tunein har P1 registrerats med underrubriken "Den talade kanalen", se här:
  Live 92.4 FM | P1 | TuneIn


  Testa om det går att starta kanalen med hjälp av denna underrubrik, som kanske kan minska risken för förväxling?

  Hej Google, spela P1 den talade kanalen på Tunein!
  NRK:s P1 fungerar ungefär som P4 gör hos oss, och består av ett antal lokala kanaler (NRK P1 Møre og Romsdal , NRK P1 Telemark och så vidare). Kanalen NRK Nyheter (som jag tror nyligen har bytt namn från NRK Alltid Nyheter) är dock, vad jag vet, inte en av NRK:s lokala P1-kanaler! Hos Tunein heter kanalen inte något med "P1" (åtminstone int den information som ligger synlig här):
  Live 93.0 FM | NRK Nyheter | TuneIn

  Även "Live 93.0 FM" är missvisande med tanke på att FM-nätet i Norge i princip släcktes ned 2017 och NRK Nyheter (samt NRK:s P1-kanaler) endast sänder över DAB och webb!

  Flera norska lyssnare har nyligen skrivit om problem att starta NRK Nyheter i Google-högtalare, se denna Facebook-diskussion (som bör gå all läsa även utan Facebook-konto):
  Det har alltid funket fint å få Google home til å spille av NRK alltid nyheter, men ...

  En annan märklig sak med förväxlingen mellan P1 och NRK Nyheter, är att felet inte drabbar alla enheter! Hos Michael blev det exempelvis olika resultat på två olika Sonos-enheter med samma Google-konto:
  Detta händer på min nyinköpta Sonos Roam. Men det konstiga är att det fungerar som det skall på min andra Sonos Move som jag har haft sedan tidigare. Samma Google konto.
  Om Google eller Tunein har gjort någon typ av felkoppling mellan två olika kanaler, borde det ju drabba alla lyssnare på samma vis, kan man tycka!
  Annika Webbmaster
 • Lars Ös suveräna lösning med en rutin fungerar bra för oss här i Alingsås (89,3) på Google nest audio i vardagsrummet och nest mini i köket.
  "hej Google P1"
  Tack för hjälpen i denna forum och för lyhörda respons från SR.
  Cheers Greg
  ... Med förhoppning om att Google, TuneIn och NRK tala mef varann....

  Greg Church
 • Så bra att du hittade hit, Greg, och att Lars Ö:s handfasta beskrivning på hur man skapar en rutin hjälpte även er!

  I en annan tråd har jag försökt sammanfatta vilka tips som har hjälpt andra lyssnare. Denna sammanfattning ska jag destillera ned något och presentera även här.
  Annika Webbmaster
 • Jag pratar direkt till högtalaren (google nest åtkomstpunkt) och ja, sändningen övergår helt enkelt från svenska p1 till nrk oavsett om jag säger spela p1 eller bara p1.

  Det hjälper inte heller att be google spela den talade kanalen som det tipsades om längre upp här.
  Det enda som funkar för mig är alltså ”spela sr p1 88,9”.
  Dragana
 • Underbart!
  Trodde att min dagliga P1 rutin med Google skulle upphöra (är norsk radio kul, mer än språket…..?😂)
  Har kört på min gamla transistor sedan problemet började. P1 kan jag inte vara utan!
  Tänkte att SR och P1 redaktionen inte skulle svara på ett sånt här trivialt problem där felet ligger hos Google.
  Och där bedrog jag mig grovt.!
  All heder åt P1 redaktionens respons här!
  Själv kontaktade jag min gode vän som har hela sitt hus uppkopplat mot Google och fick den här tråden med vändande mejl.
  ”Hej G spela SR 88,9 Skövde”
  Funkar klockrent!

  Tack SR (och min gode vän)!

  /Tomas

  Tomas Ekström
 • Dragana,
  Det var märkligt! Att P1 faktiskt börjar spela men sedan övergår till NRK är väldigt skumt. Så vitt jag förstår det så kommer de allra flesta lyssnare direkt till NRK utan att "passera" P1.

  Det enda som funkar för mig är alltså ”spela sr p1 88,9”.
  Bra att du i alla fall hittat ett sätt att nå fram till kanalen!

  Tomas,
  Skönt att även du nu lyckas nå fram och kan spela upp kanalen! Och tack för dina fina ord gällande vårt arbete med att felsöka problemet, vilket så klart underlättas av alla hjälpsamma lyssnare här inne i forumet. Hälsa din gode vän från oss på SR!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Fingerar fint nu med ”spela 88,9 Skövde” men man känner sig som en radioamatör från förra seklet
  Thomas Hermansson
 • Thomas,
  Härligt att den frasen fungerar!

  "Radioamatör från förra seklet", fick mig att skratta till! Vi i supporten känner oss också en aning vilse, då lösningar som fungerar för vissa inte fungerar för andra. Men vi är tacksamma att ni lyssnare hjälper varandra när ni märker att fraser eller justeringar funkar!

  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Instämmer med Tomas - fantastisk support och att det här forumet finns! 😀

  Dragana
 • Tack själv Dragana!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Vi har samma problem sen ett antal veckor. Vill lyssna på P1 morgonnyheter men får tyvärr bara upp NRK. Vad är problemet?
  Rolf
 • Hej Rolf!

  Vi vet i nuläget dessvärre inte vad själva problemet är, men vi vet att många lyssnare upplever samma bekymmer sedan ungefär en vecka tillbaka. Vi misstänker att problemet ligger hos Google eller hos TuneIn och vi är i kontakt med TuneIn vars utvecklingsteam för närvarande undersöker saken. Mer än så vet vi dessvärre inte! Så fort vi får ytterligare information från vår kontakt på TuneIn så kommer vi att återkoppla till er här i tråden. 

  Min kollega Annika skriver såhär lite längre upp i tråden:

  I en annan tråd har jag försökt sammanfatta vilka tips som har hjälpt andra lyssnare. Denna sammanfattning ska jag destillera ned något och presentera även här.
  Gå gärna in på länken ovan, förhoppningsvis kanske något av tipsen som andra lyssnare delat med sig av fungera för dig!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • ... Denna sammanfattning ska jag destillera ned något och presentera även här.
  Ni får den i en betydligt kortare version som jag markerar som "bästa svaret" för att nya besökare snabbare ska se vad som har hjälpt andra:
  1. För många lyssnare funkar Google Home-appen på mobilen bättre än att "prata direkt med högtalaren", så om tipsen nedan inte funkar, kan du testa att prata med mobilen och exempelvis säga:
   Hej, Google, spela SR P1 89,3 i köket
  2. Om du hittar ett "omständligt sätt" för att få Google att spela P1, kan du sen skapa en rutin så att det räcker med att säga Hej Google, P1, som Lars beskrivit den 4 december. Google beskriver hur du gör här (under mellanrubriken "Skapa en rutin"):
   Automatisera dagliga rutiner och uppgifter med Google Assistent
  3. De kommandon som har fungerat bäst har baserats på frekvenser, men inte alltid de frekvenser som finns på din egen ort. P1:s frekvenser för alla orter hittar ni i Teracoms frekvenstabell
  4. För en del lyssnare fungerar det bäst om ortsnamnet ingår, för andra fungerar det bättre utan. Om man bör säga SR P1 innan frekvensen och på Tunein efter verkar också variera! Här är sådant som har fungerat för andra. Inled med Hej (eller okej) Google:
   - spela 88,0
   - sätt på 88.8
   - spela 88,8
   - spela SR P1 88,8
   - spela SR P1 88,9
   - streama 88,9 på Tunein
   - spela 88,9 Skövde
   - spela SR P1 89,3
   - spela 89,3 Göteborg
   - spela 89,6
   - spela 92,4 i Stockholm på Tunein
    
  Annika Webbmaster
  Bästa svaret
 • Haha! Nu har jag inte lyssnat på P1 på över en vecka. Men nu hittade jag denna tråd så jag kan säga ”Spela SR P1 88,9” även om det inte är P1s frekvens här i Skellefteå

  Men ni måste ju lösa detta! Skulle vilja se hur många fler streamstarter som 93,0 NRK Nyheter fått senaste veckan
  Victor Ahlm
 • Hej alla

  Man blir ju smått tokig på detta.
  Jag får ”spela 88,0” att funka. Jag har testat att göra automatik på detta med alla möjliga utlösare. Den svarar bara ”jag förstår inte”
  Väljer jag ord som Google förstår så spelas nån Spotify lår med det namnet. Eller så nått Google sök.  Vad gör jag för fel?
  Johan Dahlgren
 • Victor: Välkommen till detta forum och välkommen tillbaka till P1!

  Det var verkligen en pedagogisk ljudfil. Vilket tålamod du uppvisar! Många hade nog reagerat mer som männen här:
  Scottish Elevator - Voice Recognition - ELEVEN ! - YouTube

  Jag håller med om att det vore intressant att ta del av statistiken för NRK Nyheters startade strömmar, där de troligen dessutom har en väldigt hög andel som avbryts omgående, som i din ljudfil!

  Johan: Bra att du får det att fungera med röstkommando! Hoppas att vi kan hitta vad som gör att du inte får till rutinen.

  Det finns ett par val du kan göra. Det är troligen inte valet av "utlösare" som ger problem. Där väljer du "när jag säger följande till Google Assistent" och skriver in det som skall sägas efter "Hej Google". Ditt kommando kan vara i princip vad som helst och behöver inte ha med P1 att göra. Skriver du "abracadabra" så kommer rutinen att dra igång när du säger "Hej Google abracadabra".

  I rutan ska du alltså inte själv skriva in "Hej Google", eftersom du i så fall behöver säga "Hej Google hej Google [utlösaren]" för att rutinen ska starta! I Lars exempel valde han att kort och gott säga P1, vilket gör att rutinen drar igång när han säger "Hej Google P1". Om du hellre vill säga "Hej Google spela P1" så skriv "spela P1". Det väsentliga är att du skriver något som du har lätt att komma ihåg!

  Under "åtgärd" väljer du "spela upp och styr media" och "radio" och skriver sedan det som har fungerat hos dig, Spela 88,0. Tryck på Klar.

  Här kan problemet ligga, för Google Home-appen i mobilen och rösttjänsten i högtalarna verkar ibland gör olika tolkningar! OM du får fel innehåll (NRK eller någon kanal som heter något som liknar 88,0) så experimentera med att skriva in det som har fungerat hos andra lyssnare, som Lars förslag Spela SR P1 89,3!

  Hoppas att detta var till någon hjälp och att andra lyssnare annars kan hjälpa dig att få det hela att fungera!
  Annika Webbmaster
 • Ni som fortfarande inte lyckas spela upp P1 i era högtalare, har ni testat att byta språk till engelska? Om denna lösning fungerar är ytterst oklart, men det kan vara värt att prova om de tidigare tipsen i tråden inte har varit till hjälp.

  Annikas tidigare sammanställning av "frekvenstips" verkar än så länge vara det som har fungerat bäst för många P1-lyssnare:

  Hej Google:
  - spela 88,0
  - sätt på 88.8
  - spela 88,8
  - spela SR P1 88,8
  - spela SR P1 88,9
  - streama 88,9 på Tunein
  - spela 88,9 Skövde
  - spela SR P1 89,3
  - spela 89,3 Göteborg
  - spela 89,6
  - spela 92,4 i Stockholm på Tunein
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Hej,
  Som kuriosa kan jag nämna att förutom P1-felet så hamnar vi på Retro FM Finland när vi ber Google att spela Retro FM.
  "Spela 88.8" funkar för oss för att spela SR P1.
  Christina
  Christina Boström
 • Tack förtigs! Det är ju 99% av mitt bruk av Nest att lyssna på P1. Funkade med era tips! //Lyssnare sen 20 år
  Maria
 • Hej! Fick igång P1 för första gången på flera veckor tack vare den här tråden. Hurra!

  Finns det någon idé om var i kedjan det går fel, och vem man kan felrapportera till?

  Ni på Sveriges Radio verkar inte kunna göra något åt det, men går det att förstå om det är Googles röstigenkänning som spökar (mindre troligt), eller Tuneins katalog (mer troligt) eller något annat?

  Tack för fin support!
  Kim
 • Hej, det verkar finnas en äldre tråd om samma problem. Min lösning är att säga "Hej Google, spela SR P1 Sverige" (observerar Sveriges radio fungerar inte, måste använda SR) så fungerar det. Det vill säga man slipper hålla reda på frekvenser o dylikt. Enligt någon annan kommentar fungerar detta inte på Sonos, någon annan som vill/kan prova får gärna göra detta.
  Max Aschenbrenner
 • Christina,
  Intressant, då är det inte bara P1 som drabbats av felkoppling med andra ord. Bra att 88.8 funkar för er!

  Maria,
  Skönt att tipsen i tråden var till hjälp! Tack för lång och trogen "lyssningstjänst"!

  Kim,
  Tack för dina fina ord gällande vår support! Vi är fortfarande inte helt på det klara med hos vem felet ligger. På fredagseftermiddagen fick vi återkoppling från TuneIn vars utvecklingsteam under förra veckan felsökte problemet i deras system. TuneIn meddelade oss i fredags att de nu har tagit kontakt med Google för att undersöka felet på deras sida. Om detta innebär att felet ligger hos Google vet vi ännu inte, men att TuneIn tillsammans med Google nu tittar på ärendet hoppas vi bådar gott!

  Max,
  Svarade dig i den andra tråden men tack för att du delar med dig av ditt tips även i denna tråd!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Tack för din instruktion Annika Webbmaster. Tyvärr svarar min nest bara ”jag förstår tyvärr inte”
  Även när jag trycker på pilen i Google home appen händer inget. Riktigt trött på GH. Får göra manuellt helt enkelt. 

  Johan Dahlgren
 • Hej, när man försöker lyssna på P1 via Google högtalare får man nu ett nytt meddelande. NRK radio kommer inte längre att vara tillgänglig via TuneIn från och med nästa år. Kanske löser sig problemet av sig själv men jag hoppas SR kan hitta en snabbare lösning för tack vare tipsen från SR och lyssnare så lyckas jag inte alltid lyssna på P1.

  NRK og P4-gruppen ut av TuneIn – NRK – Om NRK
  Filip
 • Johan:
  Vi är väl lite trötta allesamman!

  Filip:
  Mycket intressant! Dels för att det kan få P1 att fungera via Tunein utan att det uppstår en förväxling med NRK, men extra intressant är vilka konsekvenser ett sådant beslut får för NRK:s lyssnare!

  NRK har en tydligt uttalad målsättning att "ta hem lyssningen till sina egna plattformar" vilket bland annat innebär att de drar sig tillbaka från Tunein. Därmed försvinner de helt från en mängd plattformar, eftersom Tunein finns integrerat i allt möjligt, från Tesla-bilar till smarta kylskåp. När det gäller Googles röststyrning så hänvisar NRK sina lyssnare till att casta deras kanaler under en period, men att de hoppas på en återkomst någon gång efter påsken 2024:
  13. juni la Google ned den typen stemmestyrte tjenester som NRK har brukt for å sette igang avspilling av NRK Radio ved å si f.eks «Snakke med NRK» eller «Spør NRK om å spille …». Vi er i dialog med Google for å få på plass en ny løsning for å spille av NRKs radiokanaler ved hjelp av talestyring, men vi tror ikke dette er på plass før påske 2024.
  Hur denna återkomst ska gå till är jag extremt nyfiken på. OM den bygger på den teknik jag hoppas, så innebär det att en dörr som hittills har varit stängd för oss på Sveriges Radio verkar ha öppnats på glänt - vilket jag återkommer till inom kort!
  Annika Webbmaster
 • Först en bakgrund till varför Sveriges Radios och NRK:s välfungerande tjänster slutade fungera nu i somras. En kort förklaring är att Google har stängt ned stödet för denna typ av tjänster.

  Ett längre svar:
  Google tog i somras bort stödet för det som kallas Konversationsåtgärder eller Conversational Actions. Vår Google-tjänst "prata med Sveriges Radio" och NRK:s "snakke med NRK" var två av många tjänster som då försvann:
  Konversationsåtgärder försvinner - Google

  Google motiverar beslutet med ett lågt intresse från utvecklares sida att skapa bra konversationsåtgärder, och att fler lyssnare (och företag) prioriterar att Googles rösttjänst ska fungera bra ihop med deras vanliga appar. I vårt fall exempelvis med vår app SR Play genom en annan typ av åtgärd, Appåtgärder (App Actions).

  Tyvärr går det inte att skapa en radiotjänst baserat på Appåtgärder. Det finns, i teorin, möjlighet att bygga en radiotjänst genom det som kallas Mediaåtgärder (Media Actions), men tyvärr är det endast öppet för ett fåtal aktörer som Google väljer ut, något en branschkollega undrar över här:
  Alternative to Conversational Actions for audio streaming - Stack Overflow

  Sveriges Radio har, vad jag vet, ännu inte fått möjlighet att utveckla en sådan Mediaåtgärd. (Om våra kontakter med Google har kommit vidare men detta ännu är hemligt, så vill jag inte veta något om det, eftersom jag inte vill behöva fundera över vad jag får berätta eller inte!)

  Här verkar det som att våra grannar i Norge har kommit vidare i sina samtal med Google! Nu spekulerar jag, men kanske spelar det in att NRK prioriterar "kontroll över sitt eget innehåll" högre än lyssnarnas önskemål att NRK:s innehåll ska finnas tillgängligt "överallt där de vill kunna lyssna". Eftersom NRK därmed försvinner helt från Googles rösttjänst kanske detta bidrar till att de blir en pilot för att utveckla Mediaåtgärder för radiobolag?

  Alternativt så har NRK kommit på ett sätt att få Appåtgärder att fungera med radio-innehåll, vilket i så fall förstås också är intressant. Oavsett vilket, så har något som jag trott ligger långt bort, möjligheten att lyssna direkt på oss utan att gå över Tunein, plötsligt kommit mycket närmre, för om NRK kan få det att fungera, så finns det möjlighet även för oss!
  Annika Webbmaster
 • Tack Max! "Hej Google, spela SR P1 Sverige"  fungerar även för mig som bor i Italien! Det fungerar både på Google Nest och på min JBL-högtalare. Så nu har jag kunnat automatisera kommandot i appen, så att jag bara behöver "Hej Google, Spela P1" .
  Lena
 • Härligt, Lena!

  När det gäller att NRK någon gång efter påsk hoppas kunna presentera en ny løsning for å spille av NRKs radiokanaler ved hjelp av talestyring, så hade jag fel när jag trodde att lilla NRK var på väg att utveckla en egen Medieåtgärd (och därmed falnar mitt hopp om att lilla Sveriges Radio skall få den möjligheten).

  Troligen ser NRK i sin kristallkula att tjänsten Radioplayer, där NRK (och Sveriges Radio) finns med, framöver kommer att bli direktintegrerad med Google Assistent, på samma vis som Tunein är idag, och att det då kommer att gå att lyssna på NRK via Radioplayer istället för via Tunein.

  Än så länge finns det ingen sådan möjlighet. Även Radioplayer fick sin tidigare Google-tjänst nedsläckt den 13 juni i år, men de skriver på hemsidan att de hoppas på en återkomst with a new service when Google allows it:
  Radioplayer for Google Assistant

  Jag vet inte om det på sikt kan komma att gå att lyssna även på våra kanaler i Googles högtalare genom Radioplayer istället för genom Tunein, men kommer självfallet att ta reda på detta! Med tanke på att Tunein har svårt att ge er rätt kanaler (ett problem de har haft även tidigare, men medan det gick att "prata med Sveriges Radio" drabbade det färre lyssnare), tror jag att det vore bra om Tunein inte hade den monopolställning de har idag.
  Annika Webbmaster
 • Hej. Samma problem i Värmland. Försökt med allt. P2 P3 P4 inget problem, men P1 fungerar inte. Hamnar på Norge.
  Anna-Lena
 • Hej Anna-Lena!

  Tråkigt att även du har problem med P1. Har du testat något av tipsen som lämnats av andra lyssnare i denna tråd? Inget som fungerar?
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Tack för svaret. Har provat alla tips samt ominstallerat appen men det hjälper inte.
  Anna-Lena
 • Hej

  Tänk på att det finns en logg där man kan se exakt vad man sagt till assistenten och vad assistenten eventuellt svarade på det. Kan vara bra att titta på den vid felsökning, men även för att få svart på vitt vad man testat och kunna kolla upp detaljerna.
  I appen Home t ex hittar man loggen under inställningar -> integritet -> data för assistenten -> tryck sedan på knappen: “Aktivitet med assistenten”. 
  Se loggen i skärmdumpen från min telefon som exempel där jag har skapat en rutin i homeappen som gör “Spela SR P1 88,8” när jag säger “Sätt på P1” till min högtalare. Man läser loggen nerifrån och upp, sist sade jag t ex “Stäng av” för att stänga av radion.

  Jag kunde också skippat min "rutin" och direkt sagt "Spela SR P1 88,8" till min högtalare vilket fungerar lika bra det.

  Så kolla loggen så allt är korrekt är mitt tips, lägg gärna ut en avskrift vid problem så vi får en mera exakt beskrivning.

  Lennart

  Lennart
 • Tack för dina tips Lennart, vi uppskattar att du hjälper oss i detta felsökningsarbete!

  Anna-Lena, synd att inget av tipsen hittills har fungerat för dig. Får du exakt samma resultat när du upprepar alla dessa fraser?:

  Hej Google:
  - spela 88,0
  - sätt på 88.8
  - spela 88,8
  - spela SR P1 88,8
  - spela SR P1 88,9
  - streama 88,9 på Tunein
  - spela 88,9 Skövde
  - spela SR P1 89,3
  - spela 89,3 Göteborg
  - spela 89,6
  - spela 92,4 i Stockholm på Tunein


  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Äntligen. Uppmanade -spela SR P1 92.0. Då funkade det.
  Anna-Lena
 • Åh, bra att du hittade en fungerande frekvens!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Lennart (eller någon annan):
  Vi tar gärna emot aktivitetsloggar där det syns hur ni ber om P1 på ett par olika vis (gärna där orden "på Tunein" ingår i frasen) och att Google trots det svarar "Spelar NRK Nyheter på Tunein", så att vi kan skicka det till Tunein!

  De har fått beskrivningar och ljudinspelningar som visar exakt samma sak redan, så för felsökningen spelar nog loggen mindre roll, men det är ett bra sätt att tjata på dem (och kanske hjälper Tunein att tjata på Google - om det är i den delen av kedjan problemet ligger).

  Lennart (igen): Du hade "grupp-problem", alltså det du beskrev den 4 december:
  ... att säga “Spela SR P1 88,8” funkar men det funkar inte att starta p1 på en högtalargrupp bara på enskilda högtalare.
  Anne Mari hade samma problem, men har nu hittat ett sätt att lösa detta:
  Av en händelse så lyckades jag med det idag så jag får ju tipsa och berätta hur jag gjorde:

  När du redan lyssnar på P1 på en enhet, be Googleassistenten att spela på högtalargruppen i fråga t.ex." Ok Google Spela på garaget" utan att ange någon kanal. Då överförs det du lyssnar på den högtalargrupp som du har angett. I alla fall gör det det för mig 🥳
  Att det går att starta P1 trots att många, i likhet med Anna-Lena, får testa väldigt många varianter innan det lyckas, hoppas jag kan bli en sporre för andra lyssnare att inte ge upp!

  Smarta och vänliga människor kan tillsammans överlista trilskande smarta (hm...) högtalare! Hur ni P1-lyssnare generöst tar er tid att hjälpa varandra ger mig glädje och hopp i ett annars mycket segt supportärende. Tack för det!
  Annika Webbmaster
 • Jag har när jag kontaktat Google i detta fått som svar att de känner till saken men inte fått kläm på var felet ligger....kanske fler ska kontakta dem även?

  chromecast-support-eu@google.com  Robban
 • Bra, Robban!
  Oavsett var felet ligger, så har både Tunein och Google ett intresse av att deras egen tjänst fungerar och därmed av att bidra till att lokalisera felet - även om de själva tror att felet ligger "hos det andra företaget".

  Ni är Googles kunder. Många av er givit pengar till Google för en manick som just nu inte gör det den ska. Även ni som använder deras assistent på Sonos, Bose eller annan högtalare, har köpt en produkt som betalar licens till Google (gissar jag). Ni bör vara viktiga för Google, så kontakta dem gärna. Detta verkar även gå att göra med rösten:
  Skicka feedback om Google-assistenten

  Säg "Hej Google, skicka feedback", och håll tummarna för att det fungerar bättre än "spela P1"!
  Annika Webbmaster
 • Hej, ”Spela P1 funkar igen” som vanligt. Vilken bra julpresent! God Jul!
  Filip
 • Hej Filip!

  Åh så bra! Och tack för att du hörde av dig och berättade att det nu verkar fungera som vanligt igen.

  Ni andra i tråden får gärna testa och se ifall "Spela P1" fungerar även hos er!
  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Här i trakten kring Lund också! Signad julefrid!
  Kim
 • Härligt att höra Kim! Tack för att även du hörde av dig och kunde bekräfta detta!


  Ted (ej kvar på Sveriges Radio)
 • Även i Vilhelmina Västerbotten fungerar nu "Spela P1" som vanligt igen.
  Paul
 • Och i Almuñécar i Spanien fungerar det också.
  Uffe
 • Funkar i Bara utanför Malmö också. Bra julklapp.
  Passar på att tacka för allt moraliskt stöd här hehehe
  Har verkligen hjälpt. God Jul alla.
  Johan Dahlgren
 • Hej. Nu funkar spela P1 som vanligt även i Värmland. God Jul.
  Anna-Lena
 • Åh så skönt att P1 nu verkar fungera som vanligt överallt

  Och tack igen för att ni flitigt delat med er av olika tips. En del av dessa tips kan ni kanske ha nytta av även i andra sammanhang, som hur man skapar genvägar och olika alternativa sätt att be om innehållet.

  Gott nytt år!
  Annika Webbmaster
 • Detsamma!  Det hade ju varit intressant att få en förklaring till detta mysterium...
  Nils A
 • Det tycker vi också!

  Vår kontakt på Tunein skrev:
  It happens with different channels from time to time. We call it a “Redirect”. Meaning, Assistant knows you’re asking for a specific piece of audio but it’s failing to find it (for whatever reason) and sends the user to a similarly named or similar genre based or the nearest ….. Google is working on this.
  Den förklaringen väcker andra frågor. Varför återfann Google (eller Tunein?) inte P1? Och varför ansåg de att just NRK Nyheter är ett närliggande alternativ?

  Jag tycker också att det vore intressant att förstå varför vissa P1-frekvenser fungerade medan andra inte gjorde det. Det var tydligt att den frekvens som fungerade för en lyssnare inte gjorde det för en annan, samtidigt verkar det inte finnas någon direkt koppling till var i världen ni själva befinner er ...

  Mystiskt på så många plan.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post syns inte publikt.