Till senaste kommentaren

P2 spelar klassisk musik i appen men finska i radion

På min klockradio då jag försöker lyssna på Klassisk morgon på P2 (95,7) så får jag istället höra på finsk radioprogram. Men om jag samtidigt startar SR-appen i mobilen live P2 så får jag höra Klassisk morgon, så något funkar inte riktigt som det ska då jag försöker lyssna på P2 på min klockradio.
Karin Bergman

Kommentarer

 • Hej Karin!

  Anledningen till att du i morse hörde ett program på finska beror på att vi har två olika P2-kanaler, en som vi på webben kallar P2 ("webb-P2") respektive P2 språk och musik ("FM-P2").

  I FM är det alltså P2 Språk och musik som sänds under namnet P2. Det är en kanal där våra musikprogram samsas med ett utbud på andra språk än svenska. Att du hörde de finska sändningarna i morse beror alltså på att det är vad som sändes i kanalen fram till klockan 07:00 då Klassisk morgon tog vid, se tablån för kanalen P2 Språk och musik(Jämför med tablån för P2.)

  Anledningen till att P2 har detta tudelade uppdrag, är att vi inte har frekvenser nog för att dela upp språk och musik i två olika kanaler. Läs mer här:
  P2 - kanalen med dubbelt uppdrag

  Du kan alltså lyssna på P2 som en renodlad musikkanal via datorn eller mobilen. Du är självklart varmt välkommen att återkomma om du har ytterligare frågor eller funderingar kring detta!
  Ted Supportansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.