Filtrera bort lyssnade avsnitt?

Hej!

Finns det något sätt att filtrera bort (gömma) spelade avsnitt för ett program?

Jag håller på att lyssna igenom På Minuten-avsnitt och har lyssnat mig tillbaka till 2011. Det blir ett himla massa scrollande när jag ska hitta ett olyssnat avsnitt 😀 iPhone-appar har ju dessutom en tendens att resetta sitt state stup i kvarten så ofta blir det scrollande mellan varje avsnitt jag lyssnar på.

Jag vet att det finns motsvarande i Apples egna podcast-app, men jag har inte hittat något sätt att göra det i SR Play. Finns det, eller kan man lägga till det i nån önskelista kanske? 😀

Tack för en kanon-app!

Kommentarer

 • Hej Gunnar!

  Finns det, eller kan man lägga till det i nån önskelista kanske?

  Du har just lagt denna funktion i en önskelista!

  Filtrering och navigering
  Eller, egentligen har du ringat i två förbättringsområden, dels ditt konkreta förslag om möjligheten att dölja avsnitt du redan lyssnat på, men även behovet av bättre navigering om man, som du här, vill nå äldre avsnitt av program med väldigt lång historik - där det ju blir väldigt mycket skrollande innan du når de avsnitt du vill komma till. Det skulle ju förbättras om du i appen kunde hoppa direkt till ett visst år och skrolla därifrån.

  Jag har dock två tips som jag hoppas underlättar ditt tillbakalyssnande av På minuten som fungerar redan nu.

  Tips 1: Min lista
  Det ena tipset är att göra ungefär som du gör nu, leta upp listan med alla avsnitt av På Minuten - men när du kommer fram till de avsnitt du ännu inte har hört, så ska du inte starta ett avsnitt, utan lägga över ett lämpligt antal, kanske 25 avsnitt, till Min lista genom att trycka på trepunkts-menyn till höger vid varje avsnitt, se bild, och sedan välja + Min lista:  De avsnitten återfinner du sen under Min sida i appens nederkant. I Min lista, kan du sedan välja om avsnitten ska spelas upp automatiskt i en spelkö, där ett nytt avsnitt följer på det du spelat klart utan att du behöver ta upp mobilen emellan (det blir spelkö om du startar ett avsnitt genom att trycka på avsnittsbilden medan du är kvar i Min lista), eller om du vill lyssna på avsnitten ett och ett (starta inte ljudet från listan, utan tryck på avsnittets text för att gå till just det avsnittets sida - och starta avsnittet där). Fråga om du vill ha en tydligare beskrivning, för det är inte helt enkelt att lista ut hur det fungerar!

  Du kommer alltså fortfarande att behöva skrolla mycket i På minutens långa arkiv, men du behöver inte göra det lika ofta i och med att du kan lägga ett lagom antal avsnitt åt gången i en kortare lista så att du snabbt kan nå dem.

  Tips 2: använd hemsidans kalender!
  På hemsidan, som fungerar bra även i mobilen, kan du nå gamla avsnitt genom en kalenderfunktion (markerad med grönt på bilden nedan).

  Om du till exempel vill hitta alla På minuten från december 2011 och tidigare, så väljer du 2011 och bockar du i den 31 december i kalendern här:
  https://sverigesradio.se/paminuten

  Då hamnar du på denna sida:
  https://sverigesradio.se/paminuten?date=2011-12-31  Förutom det översta avsnittet på den sidan, det senaste avsnittet, så listas På minuten från den 31 december 2011 och äldre. Om du använder samma mobil som du har appen Sveriges Radio Play på, kan du dessutom välja att lyssna i appen!

  Hoppas att detta förenklar ditt lyssnande - och tack för bra förslag!
  Annika Webbmaster
 • Stort tack för snabbt och uttömmande svar! 😀 Jag kör på dina workaround-förslag så länge, det kommer att minska scrolltiden signifikant!
  Gunnar
 • Så bra.

  Min kollega Ted har precis varit på supportens vecko-avstämning med app-teamet där vi just tar upp förslag och "icke akuta buggar" (akuta problem tar vi förstås direkt!). Ditt förslag hann precis komma med i det de pratade om, så jag ber honom berätta hur utvecklarna tog emot idén (eller idéerna, jag skrev ju även att vi kan hitta andra sätt att enklare "ta sig till rätt del av långa avsnittsarkiv" vilket är ett annat förslag - och det ena utesluter inte det andra!).
  Annika Webbmaster
 • Hej Gunnar!

  Ditt förslag har nu blivit framfört till våra utvecklare! De håller med om att idén är bra och kommer undersöka möjligheten att göra något liknande i SR Play appen. Självklart kan jag inte lova att funktionen kommer dyka upp i appen, vi får in många bra förslag och vissa av dessa är enklare att få till än andra. Samma sak gäller för våra program med många avsnitt, även detta kommer att tittas närmare på av våra utvecklare. Jag vill slutligen tillägga att vi är tacksamma för din feedback gällande hur vi kan förbättra appen!
  Ted Supportansvarig
 • Maken till support har jag aldrig varit med om, helt suveränt ju! 😀 Jag jobbar själv som apputvecklare så jag vet hur det är med prioriteringar och ”feature request”-bombardemang 😀 Tack för att ni lyssnade!
  Gunnar
 • Tack för din fina återkoppling, den uppskattar vi! Min kollega Annika hade som vanligt några användbara ess i rockärmen som vi hoppas kan vara till hjälp. Vi håller dessutom tummarna att ditt kloka förslag kan komma att bli aktuellt i appen framöver, så tack för det!
  Ted Supportansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.