Till senaste kommentaren

Sonos byter plötsligt till helt fel program (backar i kanalen)

Hej, mitt i uppläsningen av följetongen kommer plötsligt morgonprogram in..? Nu 12:37 går ex ”Ring P1” - vad har hänt??!
Undrar Kerstin Maxe
Kerstin Maxe Vidvinkeln
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Kerstin!

  Om det blir något avbrott i ljudströmmen i vår Sonos-tjänst, återansluter rätt kanal, men det sker vid fel tidpunkt - närmare bestämt exakt tre timmar bakåt i tid! Felet är svårt för oss att lösa, eftersom det handlar om att Sonos inte hanterar vissa "tidsstämplar" på rätt sätt i våra ljudströmmar.

  Det bästa vi kan åstadkomma är att lägga in en "reserv-version" av kanalerna, där vi använder en äldre teknik där detta fel inte kan uppstå. Tyvärr finns det inget bra sätt att visa upp reserv-länkarna, eftersom det är hårt reglerat vad saker får kallas, så vi har lagt dem under den del av vår Sonos-tjänst som heter Beta. (Namnet och den e-kolv som symboliserar Beta ger sken av något nytt och experimentellt, men det är alltså precis samma kanaler som under Direkt, fast med en äldre teknik ...)

  Gör så här:

  • Öppna Sveriges Radios tjänst i Sonos-appen.
  • Klicka på Beta som du hittar längst ned i tjänsten (se bild)

  Innehållet under Beta är identiskt med det du hör om du går in under Direkt, men vid ett eventuellt avbrott skickas du inte tillbaka och hör det som sändes för tre timmar sedan, utan får möjligen ett kort hack i ljudet.

  Återkom om du inte får det att fungera!
  Annika Webbmaster
  Bästa svaret
 • Stort tack! Ska göra så genast. /Kerstin
  Kerstin Maxe Vidvinkeln
 • Jag har märkt av detta problem några veckor och mest blivit fundersam över det men inte brytt mig så mycket. Nu hände det igen att jag helt plötsligt lyssnade på morgonpasset när klockan är 11.

  Sökte på "sveriges radio och sonos" och kom nästan direkt till denna sida som identifierade problemet och hade en lösning. Jag är grymt imponerad över hur ni arbetar med detta.
  Andreas
 • Det är ju helt omöjligt att lista ut lösningen på egen hand, så det är bra att du hittade hit!

  Dyker du på andra konstigheter framöver så vet du hur du når oss.
  Annika Webbmaster
 • Kanonbra service!! Då vet jag oxå vad jag behöver göra! 😃👌🏻
  Pia
 • Tack för påminnelsen om att ett svar i detta forum ofta hjälper många lyssnare!
  Annika Webbmaster
 • Superbra information!
  Blir lätt förvirrad när innehållet och "tiden" helt plötsligt förändras när man lyssnar på en direktsändning.
  Finns det någon teknisk information om vilken typ av strömmande ljud med tidsinformation (tidsstämplar) som ni använder som man kan skicka in till Sonos användarforum som ett fel med förbättringsförslag?
  Joacim L
 • Finns det någon teknisk information om vilken typ av strömmande ljud med tidsinformation (tidsstämplar) som ni använder som man kan skicka in till Sonos användarforum som ett fel med förbättringsförslag?
  Tack!

  Den teknik vi använder som ger detta problem, kallas HTTP Live Streaming, eller HLS. Jag stämmer av med våra utvecklare, som ju har varit i kontakt med Sonos om detta, vad det egentligen är som behöver förändras. Jag kollar också om det är dags att vi själva gör en ny felanmälan, för även om vi "körde fast" senast vi kontaktade dem om problemet, är det förstås ingen anledning att ge upp!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.