Till senaste kommentaren

Appen startar fast jag svept bort den (Iphone)

Hej, när jag lyssnat på SR-play via appen blir den liksom kvar i mobilen (Iphone) och går i gång varje gång jag sätter i lurarna eller råkar röra vid mobilen, även när jag svept bort appen s a s. Oerhört irriterande, i synnerhet om jag har börjat lyssna på ett nedladdat program och vill kunna fortsätta där jag slutade sist. Har detta med appen eller telefonen att göra?
Ingela

Kommentarer

 • Hej Ingela!

  Märkligt att appen beter sig så! Hur länge har du upplevt detta? Uppstår fortfarande samma problem om du testar att starta om telefonen?
  Ted Supportansvarig
 • Ett bra tag, faktiskt och ja, det har inte blivit nån skillnad efter omstarter.
  Ingela
 • Jag förstår. De gånger appen startar när du råkar komma åt skärmen, är hörlurarna inkopplade då? Det jag försöker lista ut är om hörlurarna alltid är involverade när problemet uppstår, eller om appen går igång av sig själv även när hörlurarna inte är i.
  Ted Supportansvarig
 • Ja, det har med hörlurarna att göra på något vis, det händer både när jag har lurar med sladd och trådlösa.
  Det är alltså också så, att även om jag har svept bort appen händer detta.
  Ingela
 • Tack för förtydligande.

  Så problemet uppstår både med vanliga hörlurar men också när du använder trådlösa hörlurar. Ljudet i appen startar dessutom ibland upp genom att du bara råkar komma åt skärmen vid tillfällen då du har hörlurar i öronen.

  Du skrev i det första inlägget att problemet uppstår när du lyssnat på något och därefter sveper bort appen, så felet dyker alltid upp i samband med att du har lyssnat på SR Play, det dyker aldrig upp utan att du nyligen varit inne i appen?

  De gånger som ljudet går igång, är det då så att ljudet i appen startar så fort dina trådlösa hörlurar ansluter till telefonen och så fort du stoppar in sladden från hörlurarna? Eller kan du ibland vara ansluten med t.ex. dina trådlösa hörlurar och ljudet från appen startar en stund senare?

  Många frågor, jag vet. Jag förstår också att problemet måste vara väldigt irriterande. Jag har läst om liknande problem i andra internetforum, men det verkar inte finnas någon solkar lösning på problemet. Vi får testa oss fram och se om vi kan lista ut hur man åtgärdar detta bekymmer.
  Ted Supportansvarig
 • Blir lite osäker på om jag har svar på alla frågorna, kollar i helgen och återkommer, OK?

  Ingela
 • Det låter bra. Vi tar nya tag nästa vecka.

  Trevlig helg!
  Ted Supportansvarig
 • Hej Ingela!

  Hur har det gått?
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Nu kommer en helt vanlig dödlig användare här med en teori.

  Skulle det kunna vara som så att det som går igång när du sätter i hörlurarna (AirPods?) inte är SR-appen, utan Apples inbyggda musikspelare? I appen "Musik" finns en radiospelare, och om "Automatisk öronavkänning" är aktiverat för AirPods (kanske för andra lurar ockå?) startar "Musik" det som senast spelades i appen, vilket kan vara SR.

  Lägger upp en bild på hur de olika spelarna ser ut från låsskärmen ochguide på hur man stänger av Automatisk öronavkänning

  https://support.apple.com/en-us/HT207009

  /Sofia
  Sofia
 • Hej Sofia!

  Tack för att du tog dig tid att hjälpa oss i ärendet, du kan säkert vara något på spåren! Vi uppskattar verkligen att du kommer med en egen teori om vad det kan vara som spökar, om inte annat så lärde jag mig precis att det finns en funktion för automatisk öronavkänning i AirPods!

  Det kan ju absolut vara något för Ingela att testa att inaktivera. Frågan är bara hur det fungerar för hörlurar med sladd...

  Återigen, tack för att du flikade in med nyttig info Sofia!
  Ted Supportansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.