Till senaste kommentaren

Appen startar fast jag svept bort den (Iphone)

Hej, när jag lyssnat på SR-play via appen blir den liksom kvar i mobilen och går i gång varje gång jag sätter i lurarna eller råkar röra vid mobilen, även när jag svept bort appen. Oerhört irriterande, i synnerhet om jag har börjat lyssna på ett nedladdat program och vill kunna fortsätta där jag slutade sist. Har detta med appen eller Iphone att göra?
Ingela

Kommentarer

 • Hej Ingela!

  Märkligt att appen beter sig så! Hur länge har du upplevt detta? Uppstår fortfarande samma problem om du testar att starta om telefonen?
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Ett bra tag, faktiskt och ja, det har inte blivit nån skillnad efter omstarter.
  Ingela
 • Jag förstår. De gånger appen startar när du råkar komma åt skärmen, är hörlurarna inkopplade då? Det jag försöker lista ut är om hörlurarna alltid är involverade när problemet uppstår, eller om appen går igång av sig själv även när hörlurarna inte är i.
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Ja, det har med hörlurarna att göra på något vis, det händer både när jag har lurar med sladd och trådlösa. Även om jag har svept bort appen händer detta.
  Ingela
 • Tack för förtydligande.

  Så problemet uppstår både med vanliga hörlurar men också när du använder trådlösa hörlurar. Ljudet i appen startar dessutom ibland upp genom att du bara råkar komma åt skärmen vid tillfällen då du har hörlurar i öronen.

  Du skrev i det första inlägget att problemet uppstår när du lyssnat på något och därefter sveper bort appen, så felet dyker alltid upp i samband med att du har lyssnat på SR Play, det dyker aldrig upp utan att du nyligen varit inne i appen?

  De gånger som ljudet går igång, är det då så att ljudet i appen startar så fort dina trådlösa hörlurar ansluter till telefonen och så fort du stoppar in sladden från hörlurarna? Eller kan du ibland vara ansluten med t.ex. dina trådlösa hörlurar och ljudet från appen startar en stund senare?

  Många frågor, jag vet. Jag förstår också att problemet måste vara väldigt irriterande. Jag har läst om liknande problem i andra internetforum, men det verkar inte finnas någon solkar lösning på problemet. Vi får testa oss fram och se om vi kan lista ut hur man åtgärdar detta bekymmer.
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Hej!
  Nu kommer en helt vanlig dödlig användare här med en teori.

  Skulle det kunna vara som så att det som går igång när du sätter i hörlurarna (AirPods?) inte är SR-appen, utan Apples inbyggda musikspelare? I appen Musik finns en radiospelare, och om Automatisk öronavkänning är aktiverat för AirPods (kanske för andra lurar ockå?) startar Musik det som senast spelades i appen, vilket kan vara SR.

  Lägger upp en bild på hur de olika spelarna ser ut på låsskärmen och en guide på hur man stänger av Automatisk öronavkänning
  https://support.apple.com/en-us/HT207009


  Sofia
 • Hej Sofia!

  Tack för att du tog dig tid att hjälpa oss i ärendet, du kan säkert vara något på spåren! Vi uppskattar verkligen att du kommer med en egen teori om vad det kan vara som spökar, om inte annat så lärde jag mig precis att det finns en funktion för automatisk öronavkänning i AirPods!

  Det kan ju absolut vara något för Ingela att testa att inaktivera. Frågan är bara hur det fungerar för hörlurar med sladd...

  Återigen, tack för att du flikade in med nyttig info Sofia!
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Nej det har inte med trådlösa hörlurar att göra. Jag har samma problem i bilen och med vanliga lurar med sladd. När jag stoppar i lurarna för att ringa kommer det upp en banderoll som säger att appen ofta används med hörlurar. När jag lägger på samtalet så drar appen igång med det som jag senast lyssnade på. Så fort jag sätter mig i bilen är det samma sak men då i bilens högtalare. I båda fallen är appen stängd från  början, detta är SÅ irriterande! Hur ska jag bli av med det?
  Karin
 • Hej Karin!

  Skärmbild?
  Bra ledtråd med felmeddelandet. Kan du försöka ta en skärmbild av hur det meddelandet ser ut? Se här hur du gör:
  Apple: Ta en skärmavbild på din iPhone

  Den bilden kan du sen bifoga hit till forumet genom att trycka "symbolen för bifoga bild" som syns när du svarar på ett inlägg:  (Symbolen med gemet, bifoga fil, fungerar också.)

  Vad är det som låter?

  I båda fallen är appen stängd från  början
  Om vår app är avstängd är det inte den som spelar upp ljudet. Troligen är det appen Musik, den app som Sofia skrev om den 29 juni. Se därför till att appen Musik också är helt avstängd.

  Trots att det (troligen) inte är vår app som tjuvstartar, vill vi självfallet göra vad vi kan för att du ska bli av med problemet!

  Bluetooth eller sladd?
  Kopplar du upp mobilen med sladd eller med Bluetooth i bilen? Att vårt innehåll spelas upp oönskat har jag mest sett ihop med Bluetooth-anläggningar. (Extra jobbigt är det när det drabbar hörapparater!)

  Men du kanske kopplar upp dig med sladd även i bilen? Eftersom du har problem med vanliga "trådade hörlurar" kan problemet i så fall ha med hörlursuttaget att göra.

  Smuts i hörlursuttaget?
  Smuts i uttaget kan få den elektriska signalen att gå fel väg, så att telefonen tror att den får en "play-signal" när hörlurarna sätts i. Testa att försiktigt rengöra hörlursutgången från det damm som brukar samlats där. Själv använder jag en halvmjuk tandpetare i plast för sånt – och har förvånats över hur mycket fickludd som får plats i ett så begränsat utrymme! Smuts i kontakten är i alla fall en felkälla det står om här:
  Musikspelaren startar av sig själv

  Återkom, gärna med en skärmbild, och berätta hur telefonen är uppkopplad i bilen samt om det hjälper att stänga ned appen Musik!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.