Appen drar igång trots att jag svept bort den

Hej, när jag lyssnat på SR-play via appen blir den liksom kvar i mobilen och går i gång varje gång jag sätter i lurarna eller råkar röra vid mobilen, även när jag svept bort appen. Oerhört irriterande, i synnerhet om jag har börjat lyssna på ett nedladdat program och vill kunna fortsätta där jag slutade sist. Har detta med appen eller Iphone att göra?

Kommentarer

 • Hej Ingela!

  Märkligt att appen beter sig så! Hur länge har du upplevt detta? Uppstår fortfarande samma problem om du testar att starta om telefonen?
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Ett bra tag, faktiskt och ja, det har inte blivit nån skillnad efter omstarter.
 • Jag förstår. De gånger appen startar när du råkar komma åt skärmen, är hörlurarna inkopplade då? Det jag försöker lista ut är om hörlurarna alltid är involverade när problemet uppstår, eller om appen går igång av sig själv även när hörlurarna inte är i.
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Ja, det har med hörlurarna att göra på något vis, det händer både när jag har lurar med sladd och trådlösa. Även om jag har svept bort appen händer detta.
 • Tack för förtydligande.

  Så problemet uppstår både med vanliga hörlurar men också när du använder trådlösa hörlurar. Ljudet i appen startar dessutom ibland upp genom att du bara råkar komma åt skärmen vid tillfällen då du har hörlurar i öronen.

  Du skrev i det första inlägget att problemet uppstår när du lyssnat på något och därefter sveper bort appen, så felet dyker alltid upp i samband med att du har lyssnat på SR Play, det dyker aldrig upp utan att du nyligen varit inne i appen?

  De gånger som ljudet går igång, är det då så att ljudet i appen startar så fort dina trådlösa hörlurar ansluter till telefonen och så fort du stoppar in sladden från hörlurarna? Eller kan du ibland vara ansluten med t.ex. dina trådlösa hörlurar och ljudet från appen startar en stund senare?

  Många frågor, jag vet. Jag förstår också att problemet måste vara väldigt irriterande. Jag har läst om liknande problem i andra internetforum, men det verkar inte finnas någon solkar lösning på problemet. Vi får testa oss fram och se om vi kan lista ut hur man åtgärdar detta bekymmer.
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Hej!
  Nu kommer en helt vanlig dödlig användare här med en teori.

  Skulle det kunna vara som så att det som går igång när du sätter i hörlurarna (AirPods?) inte är SR-appen, utan Apples inbyggda musikspelare? I appen Musik finns en radiospelare, och om Automatisk öronavkänning är aktiverat för AirPods (kanske för andra lurar ockå?) startar Musik det som senast spelades i appen, vilket kan vara SR.

  Lägger upp en bild på hur de olika spelarna ser ut på låsskärmen och en guide på hur man stänger av Automatisk öronavkänning
  https://support.apple.com/en-us/HT207009


  Sofia
 • Hej Sofia!

  Tack för att du tog dig tid att hjälpa oss i ärendet, du kan säkert vara något på spåren! Vi uppskattar verkligen att du kommer med en egen teori om vad det kan vara som spökar, om inte annat så lärde jag mig precis att det finns en funktion för automatisk öronavkänning i AirPods!

  Det kan ju absolut vara något för Ingela att testa att inaktivera. Frågan är bara hur det fungerar för hörlurar med sladd...

  Återigen, tack för att du flikade in med nyttig info Sofia!
  Ted (Föräldraledig) Supportansvarig
 • Nej det har inte med trådlösa hörlurar att göra. Jag har samma problem i bilen och med vanliga lurar med sladd. När jag stoppar i lurarna för att ringa kommer det upp en banderoll som säger att appen ofta används med hörlurar. När jag lägger på samtalet så drar appen igång med det som jag senast lyssnade på. Så fort jag sätter mig i bilen är det samma sak men då i bilens högtalare. I båda fallen är appen stängd från  början, detta är SÅ irriterande! Hur ska jag bli av med det?
  Karin
 • Hej Karin!

  Skärmbild?
  Bra ledtråd med felmeddelandet. Kan du försöka ta en skärmbild av hur det meddelandet ser ut? Se här hur du gör:
  Apple: Ta en skärmavbild på din iPhone

  Den bilden kan du sen bifoga hit till forumet genom att trycka "symbolen för bifoga bild" som syns när du svarar på ett inlägg:  (Symbolen med gemet, bifoga fil, fungerar också.)

  Vad är det som låter?

  I båda fallen är appen stängd från  början
  Om vår app är avstängd är det inte den som spelar upp ljudet. Troligen är det appen Musik, den app som Sofia skrev om den 29 juni. Se därför till att appen Musik också är helt avstängd.

  Trots att det (troligen) inte är vår app som tjuvstartar, vill vi självfallet göra vad vi kan för att du ska bli av med problemet!

  Bluetooth eller sladd?
  Kopplar du upp mobilen med sladd eller med Bluetooth i bilen? Att vårt innehåll spelas upp oönskat har jag mest sett ihop med Bluetooth-anläggningar. (Extra jobbigt är det när det drabbar hörapparater!)

  Men du kanske kopplar upp dig med sladd även i bilen? Eftersom du har problem med vanliga "trådade hörlurar" kan problemet i så fall ha med hörlursuttaget att göra.

  Smuts i hörlursuttaget?
  Smuts i uttaget kan få den elektriska signalen att gå fel väg, så att telefonen tror att den får en "play-signal" när hörlurarna sätts i. Testa att försiktigt rengöra hörlursutgången från det damm som brukar samlats där. Själv använder jag en halvmjuk tandpetare i plast för sånt – och har förvånats över hur mycket fickludd som får plats i ett så begränsat utrymme! Smuts i kontakten är i alla fall en felkälla det står om här:
  Musikspelaren startar av sig själv

  Återkom, gärna med en skärmbild, och berätta hur telefonen är uppkopplad i bilen samt om det hjälper att stänga ned appen Musik!
  Annika Webbmaster
 • Hej jag lyfter den här tråden istället för att göra en ny. Jag har samma problem som er andra (dock inte efter att appen stängt genom att swipa iväg den, då är den ju helt stängd?!)

  Mitt problem är i bilen. När jag lyssnar på något i appen och programmet tar slut eller om jag pausar. När jag sedan får en notis eller gör något med mobilen som genererar ett ljud, tex skickar ett sms eller låser mobilen. Då startas alltid ljudet från appen igen. Sjukt störande

  Jag har testat Spotify och appen podcaster och de har inte samma problem så det är SR appen som spökar.
  David
 • Bra att du hittade hit!

  Högre upp i tråden delade Sofia en bild som visar skillnaden mellan hur det ser ut när vår app spelar ett ljud respektive när Apples Musik-app spelar samma ljud. För felsökningen vore det bra om du kan se vilken av dessa appar som triggas igång.

  I mobilen och kanske i ljudanläggningen kan du troligen se en av dessa symboler - men vilken?

  Annika Webbmaster
 • SR play. Som sagt blir det inte såhär med appen podcaster som även den är en standard app likt Musik. 
  för att förtydliga är det alltså vid Blåtands koppling detta inträffar. Kör jag car play är det inga problem.
  David
 • Ok.

  Vet du om det "alltid" har varit liknande problem med vår app? Om inte, när märkte du det först?
  för att förtydliga är det alltså vid Blåtands koppling detta inträffar. Kör jag car play är det inga problem.
  Tack. Har du alltså en anläggning som har stöd för CarPlay men där du ibland kopplar upp dig med Blåtand?
  Annika Webbmaster
 • Ja det har varit det så länge jag kan minnas. det största irritationsmoment blir när man kommer till slutet på ”topp nyheter” och det senaste inslaget repeterats så fort mobilen väcker bilens blåtand.
  Ja bilen har stöd för car play men bara via sladd.
  David
 • Tror det var jag som drog i gång denna tråd för längesen. Rådet ovan funkar inte heller för mig, eftersom jag visserligen har en Iphone, men inte airpods utan andra trådlösa lurar. Har förstås kollat.
  Däremot blir det bara sådär ibland.
  Ingela
 • Hej igen!

  David:
  Har du även problem med att ljudet startar automatiskt så snart bilen och mobilen parar ihop sig? Det verkar vara det absolut vanligaste problemet med auto-startande ljud, men jag gissar att det du drabbas av har liknande orsak, även om det yttrar sig på ett lite annat vis.

  På denna sida skriver de att problem med autostartande ljud via vanlig BT, alltså inte CarPlay, kan försvinna om man slår av CarPlay:
  How to Turn off Music on iPhone?

  Det ska förstås inte du göra eftersom du använder CarPlay, men det kanske ändå finns någon inställning som påverkar problemet.

  Vilka alternativ ser du under Inställningar -> Allmänt -> CarPlay ?

  (Hos mig syns jag inga alternativ, i och med att mobilen inte hittar några "tillgängliga bilar".)

  Ingela:
  Du skrev tidigare att felet kunde inträffa både med trådlösa lurar och med sladd. Vet du om det fortfarande är så, eller lyssnar du i princip aldrig med sladd-lurar?
  Annika Webbmaster
 • Hej när jag kopplar in sladden i bilen aktiveras car play, då har jag inga problem. Så glöm CarPlay.
  Jag har problem när jag kopplar via blåtand, vilket är det primära sättet jag använder sr appen

  Ja har jag påbörjat lyssna på något startar det spela när bilen och mobilen kopplat ihop sig. Det gör alla appar vad jag vet. Det är bara sr appen som starar om ljudet bara mobilen ger ifrån sig ett ljud

  *blåtand kopplad till bilens original stereo
  *Sista avsnitt spelad alt ljud pausad
  *Mobilen har legat tyst ett par minuter, vilket gör att kopplingen går ner i nått vänteläge. (Antagligen för att spara ström)
  *ljud spelas från mobilen, typ öppnar den och kollar Mail och stänger med låsknappen, ett halvt klick hörs när blåtand kopplingen koppas upp igen och vips startar sr appen senast spelat ljud.

  David
 • Så glöm CarPlay. Jag har problem när jag kopplar via blåtand, vilket är det primära sättet jag använder sr appen
  Jag förstod det, men tror ändå att CarPlay-inställningar spelar in, eftersom de kan påverka även annan Bluetooth-koppling. I tråden jag länkade till ovan rekommenderade skribenten att man slog av CarPlay-inställningarna främst  ... when your Bluetooth stereo doesn’t support official CarPlay system.

  För dig tror jag problemet kan vara att CarPlay är inställt så att det inte får ansluta trådlöst när telefonen är låst. När en avisering eller liknande "väcker mobilen", ansluter den (eller försöker den ansluta till?) till CarPlay och drar då igång uppspelning oönskat.  Om det då vore Apples app Musik som spelade innehåll från SR Play så vore det ett problem jag sett förr och kan ha lösningar på. Att vår app beter sig så måste vi däremot undersöka närmare och se hur vi kan förhindra. Det känner jag dock inte igen.

  I den här Reddit-tråden har de olika idéer på hur man kan lösa liknande problem. Ett är att gå in under Inställningar -> Allmänt -> CarPlay , leta upp din bil och be CarPlay att "glömma bilen". När du nästa gång kopplar upp dig mot CarPlay med USB-sladden, så ska du få en fråga om du vill använda CarPlay trådlöst. Det vill du inte.

  Om det inte hjälper, så:
  1. berätta vilken bil det gäller (eller vilket infotainmentsystem det är, ifall det inte är modellen som brukar finnas i den bilen). 
  2. ta en skärmavbild på hur mobilen ser ut när vårt innehåll drar igång oönskat
  Tack på förhand!
  Annika Webbmaster
 • Ingela:
  Även för att förstå ditt problem vore det bra att få en skärmbild.
  Annika Webbmaster
 • Beas fråga har fått en egen rubrik:
  Vill inte att nytt avsnitt startar automatiskt (Android)​​​
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.