Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Symboler för vindriktning i appen

Jag tycker att symbolen för vindriktning i appen är lite lurig. Det heter ju sydlig vind när det blåser från söder. Därför tycker jag att symbolen ska sitta kl 6 och inte som nu kl 12. Även om den är formad som en liten pil mot norr tror jag att den lätt kan bli feltolkad om man inte tänker efter. Så mitt förslag är att göra om symbolen något och sätta den kl 9 vid västlig vind o s v.


jan fåll Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jan, tack för ditt inlägg!
  Frågan har varit uppe förut, och vi har diskuterat detta med flera inblandade, bland annat meteorologer. Vi visar en pil längsmed vindens flödesriktning, så om det blåser sydlig vind (från söder mot norr), så börjar pilen nerifrån och går uppåt. Om vi skulle ändra detta förfarande så skulle det skapa ännu mer förvirring för allmänheten, då detta är ett vedertaget sätt att visa vindriktningen på.
  Vi har även börjat frångå de äldre "cirkel-pilarna" till att börja visa vanliga pilar, de gamla pilarna i sig skapade en viss otydlighet.
  Hoppas att du är nöjd med svaret, önskar dig en fortsatt trevlig tisdag!
  Anders Appar & Webb
 • Snälla kan ni inte byta vind-pil i appen? Jag tittar på appen flera ggr / v men lär mig aldrig. Blandar ihop om den blåser med eller emot bollen med pilen. Låter konstigt kanske men så är det. Jag bor på en ö och måste kolla dagligen så inte vinden blåser nordväst, (då båten måste flyttas). Jag tycker ni har bäst prognoser så vill gärna använda mig av er. Kan ni inte bara göra det möjligt att själv välja pil i appen?
  Björn
 • Hej Björn, tack för ditt inlägg.
  Om du uppdaterar appen i din telefon så får du de nya vindpilarna.
  Önskar dig en bra söndag.
  Anders Appar & Webb

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.