Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Shapefiler för områden nära vattenförekomst


Hej! Jag skulle uppskatta er hjälp: (a)vilket datalager (shape fil) är bäst för att fånga så små vattenförekomster som möjligt (åar och helst diken)? T ex SMHIs Vattenförekomster – vattenytor SVAR2012_2? Eller Lantmäteriets fastighetskarta? Det tycks som att ett annat alternativ,
https://land.copernicus.eu/local/riparian-zones/riparian-zones-delineation?tab=metadata endast fångar vattenförekomst över 50 meter bred? (”Resolution 50 m.”).
Per Strömberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Per,

  Om du är på jakt efter så små vattendrag som möjligt så skulle jag föreslå att använda produkterna från Hydrografi i Nätverk som underlag. SMHI har tillsammans med Lantmäteriet arbetat med att ta fram rikstäckande information om sjöar, vattendrag och avrinningsområden i skala 1:10 000. Arbetet har baserats på Fastighetskartan och Nationella Höjdmodellen. Lantmäteriet ansvarar för sjöar och vattendrag och SMHI harn ansvar för avrinningsområden. Tyvärr finns inte produkterna som shape-fil, men däremot som GML. Du kan konvertera från GML till shape med den kostnadsfria programvara Q-GIS.
  Här är en länk till Lantmäteriets produktsida:
  https://www.lantmateriet.se/sv/Om-Lantmateriet/Samverkan-med-andra/Hydrografi-i-natverk/Hydrografiprodukter/

  Mvh,
  Ola
  Ola GIS- och databasexpert

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.