Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Open data API är oanvändbart på dagens web

Hej!

Det var roligt att hitta ert Get Point API och trevligt att det har JSON-format. Det är dock oerhört svårt att hitta till informationssidan om denna tjänst. Ingenstans från smhi.se hittar jag till open data API, men tur att google finns.
Tyvärr kan jag i praktiken inte använda denna tjänst från en websida, då ni fortfarande inte har https (SSL/TLS). Jag hittar frågor här med svar från 9 månader sedan att ni då jobbade på övergång till https. Jag förstår att det tar lite tid och att ni gärna konverterar huvudsidan och de yttersta tjänsterna till ssl, och att allt då måste konverteras. Skulle det istället kunna vara en idé att börja i andra ändan? Att konvertera API:er först borde möjliggöra en gradvis övergång. De borde även kunna köras i både http och https parallellt. Med tjänster som letsencrypt.com och cert-bot är det ju idag väldigt enkelt att aktivera SSL.
En enkel modern web-app som tar reda på användarens position och utifrån positionen visar väderdata från ert Get Point API är omöjlig att bygga! Jättetrist! (Då, som ni vet, browsrar nuförtiden kräver ssl för GeoLocation, samt kräver ssl på tjänster man anropar från en https-baserad sida.)

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.