Tillagning havrekärnor
        
Om jag vill koka era havrekärnor t.ex. till en sallad, hur går jag tillväga?
-Blötläggning?
-Ungefärlig koktid?
      -Blötläggning?
-Ungefärlig koktid?
                Följ inlägget
                
                  1
                  
                    följare
                  
                
              
             
            
Jag skulle inte rekommendera att koka havrekärnor till en sallad.
Däremot funkar helt bovete, otroligt bra i en sallad.
1 dl Helt Bovete
1 msk vinäger
2 st grovtärnade tomater
50 g fetaost
Några skivor röd lök
En näve ruccola
Salt, peppar och olivolja.
1.Skölj bovetet i först hett och sedan kallt vatten. Blanda vinäger i 3 dl vatten. Koka upp och tillsätt det hela bovetet. Koka ca 10 minuter, rör runt och ställ av från plattan.
Lägg grovhackade tomater, fetaost, rödlök och ruccola i en bunke, salta, peppra och droppa över lite olivolja och vinäger. Lägg upp och strö över bovetet. Klart!