Tillagning havrekärnor

Om jag vill koka era havrekärnor t.ex. till en sallad, hur går jag tillväga?
-Blötläggning?
-Ungefärlig koktid?

Kommentarer

  • Hej Stefan!

    Jag skulle inte rekommendera att koka havrekärnor till en sallad.
    Däremot funkar helt bovete, otroligt bra i en sallad.

    1 dl Helt Bovete
    1 msk vinäger
    2 st grovtärnade tomater
    50 g fetaost
    Några skivor röd lök
    En näve ruccola
    Salt, peppar och olivolja.

    1.Skölj bovetet i först hett och sedan kallt vatten. Blanda vinäger i 3 dl vatten. Koka upp och tillsätt det hela bovetet. Koka ca 10 minuter, rör runt och ställ av från plattan.
    Lägg grovhackade tomater, fetaost, rödlök och ruccola i en bunke, salta, peppra och droppa över lite olivolja och vinäger. Lägg upp och strö över bovetet. Klart!
    Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.