Hur tillverkas er bönpasta?

Hej!
Hur tillverkas er bönpasta?
Är väldigt nyfiken hur ni lyckas göra er bönpasta med bara vatten och baljväxtmjöl?
Gå gärna in på det tekniska om det är möjligt då jag är jätte nyfiken!
Mvh Per
Per

Kommentarer

  • Hej Per,

    Vad kul att du är intresserad av bönpastan! Tillverkningsprocessen lyder följande:
    Först utvinns all olja ur bönorna och bönorna klipps samt mals till ett "mjöl". Därefter blandas en deg med mjölet och vatten som sedan pressas och torkas till pasta.

    Hoppas du får en fin dag!

    Hälsningar,
    Malin Malmsten
  • Därför lite väl svårsmält för våra tarmsystem... normalt ska man ju blötlägga bönorna över natten, minst 8 timmar samt dessutom koka dem ca 1 timme... är det så bra i längden att äta mycket sojabönspasta/kikärtspasta undrar jag...
    Elias
  • Hej Elias!
    Det är inga problem att äta vår Bönpasta. Sedan är det som all annan mat, att man kanske inte ska överäta sig på en viss produkt varje dag, men i normalt intag inga problem. Vidare är det väldigt personligt om man känner sig känslig av just bönor.
    Robyn
  • Tillverkas er bönpasta i Mölndal?
    Elisabeth
  • Hej Elisabeth,

    Tack för ditt inlägg!

    Nej den tillverkas inte i Mölndal. Råvaran kommer från nordöstra Kina, Heilongjiang och Jilin provinsen, och pastan är tillverkad i Zhangjiakou City, Hebei provinsen.🙂

    Ha en fin dag! 💛
    Nina
  • Jag funderar lite kring lektiner i ert kikärtsmjöl. Hur tillverkas mjölet?
    Tacksam för svar!
    Anita
    Anita Mobärg
  • Hej Anita,

    Vi värmebehandlar inte våra kikärtor som ska bli till mjöl då detta är en produkt som skall användas vid matlagning/bakning och hettas upp i denna process. Eventuella lektiner kommer därför att elimineras när du tillagar mjölet.

    Ha en fin dag 💛
    Madelein

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.