Durra frukostbullar
Hej.
Jag hade ett favoritrecept på bröd som ni har tagit bort.
Här är länken http://www.risenta.se/durrafrukostbullar
Finns det någon chans att kunna få det receptet igen? Jag vore väldigt tacksam till det. 🙂
Hälsningar Charlotte
Jag hade ett favoritrecept på bröd som ni har tagit bort.
Här är länken http://www.risenta.se/durrafrukostbullar
Finns det någon chans att kunna få det receptet igen? Jag vore väldigt tacksam till det. 🙂
Hälsningar Charlotte
Följ inlägget
1
följare
Roligt att du gillar våra Frukostbullar, här kommer receptet:
INGREDIENSER:
1/2 dl chiafrö + 1 dl kokande vatten
5 dl durramjöl
1 dl rismjöl
2 msk psylliumhusk
1 tsk salt
50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
½ dl rapsolja
2 msk honung
Garnering: sesamfrö, vallmofrö, pumpa-eller solrosfrö
GÖR SÅ HÄR: Häll kokande vatten över chiafröna och låt svälla ca 10 minuter.
Blanda alla torra ingredienser.
Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten, rapsolja och honung.
Använd en elvisp och häll i vattnet i de torra ingredienserna tillsammans med chiafröna. Vispa ca 5 minuter.
Låt degen svälla ca 10 minuter.
Häll ut degen på bakbord med lite durramjöl. Använd oljiga händer.
Dela degen i två längder och sedan varje längd i ca 6 bitar.
Forma till bullar och vänd i frön. Lägg på smörpapper i en form med kanter.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Grädda i 190° ca 20 minuter.
Låt svalna innan servering.
Lycka till! 😀