Tack för att du hör av dig till oss! Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring kyckling, våra produkter och Kronfågel. Du kan förvänta dig ett svar av oss inom max 2 vardagar. Frågor, svar och kommentarerar publiceras på den här sidan.
Vi hanterar dina personuppgifter i syfte att kunna hantera ditt ärende hos oss. Uppgifterna du delar med oss raderas efter maximalt ett år. Läs mer om vår GDPR policy HÄR.
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss här: Kronfagel.se
Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människan, djuren och klimatet.
Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken.
Tack för att du hör av dig. Campylobakter är en tarmbakterie som förekommer hos många djurslag som kan orsaka att man blir dålig. Se Livsmedelsverkets information under den här länken.
Viktigt att tänka på vid tillagning av kyckling:
...är att hålla hög hygien i köket dvs diska skärbrädor och knivar. Inte låta rå kyckling komma i kontakt med något som inte hettas upp eller tillagas, typ inte skära sallad på en skärbräda där du haft kyckling. 😀 Och ha noggrann handhygien.
Sedan gäller det att tillaga kycklingen så att den är genomstekt. 70 grader gäller för styckningsdetaljer utan ben och 82 grader intill benet vid tjockaste stället för kyckling med ben.
Lycka till i köket!