Tack för att du hör av dig till oss! Vi hjälper dig gärna med svar på frågor kring kyckling, våra produkter och Kronfågel. Du kan förvänta dig ett svar av oss inom max 2 vardagar. Frågor, svar och kommentarerar publiceras på den här sidan.
Vi hanterar dina personuppgifter i syfte att kunna hantera ditt ärende hos oss. Uppgifterna du delar med oss raderas efter maximalt ett år. Läs mer om vår GDPR policy HÄR.
Gäller ditt ärende en reklamation ber vi dig kontakta oss här: Kronfagel.se
Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människan, djuren och klimatet.
Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken.
Tack för din fråga. Nej är det korta svaret.
Om du väljer svensk kyckling med märket Svensk Fågel på så är den garanterat fri från fiskmjöl. Den svenska branschen har förbud mot fiskmjöl i kycklingarnas foder. Importerad kyckling kan däremot innehålla fiskmjöl. Överhuvudtaget så får du en mer "ren" kyckling när du köper en svensk.
Ekologiska kycklingar (Kronfågels Bosarpskyckling) får fiskmjöl i sitt startfoder. Detta då man enligt KRAV reglerna ej får använda syntetiska aminosyror. Bl.a lysin och meteonin som finns i startfodret är livsviktiga för kycklingarna och utan detta skulle kycklingarna inte överleva. Fiskmjöl är en mycket bra källa för den här typen av aminosyror. Utan aminosyrorna skulle kycklingarna inte överleva.
Tveka inte att höra av dig igen om du har fler frågor.
vänligen,
Tack för din fråga. Det är väldigt kort tid då detta är i deras startfoder. (De utveklas ju totatl under 56-63 dagar innan de ska slaktas). Som jag skrev ovan får det för att de ska överleva öht och utvecklas som de ska.
Fiskmjölet är ekologiskt godkänt och kommer från FFSkagen i Danmark. Det är hållbart fiske och MSC-märkt. Dock vet inte heller Lantmännen som levererar detta från vilket hav det kommer. Du är varmt välkommen att höra av dig direkt till dem om du önskar mer info om fodret.
vänligen,