Hur levererar jag digital musik till Kungliga biblioteket?

KB:s webbplats kan du läsa om vem som är skyldig att skicka sina utgåvor till KB. Om musiken är utgiven på skiva eller annat fysiskt format, är det den fysiska utgåvan som ska skickas in. Du behöver då inte skicka in den digitala versionen om den är identisk. Läs mer om fysiska pliktexemplar.

Du kan själv ladda upp dina digitala utgåvor till oss via vår webbuppladdning. Här hittar du en lathund för webbuppladdningen. Registrera dig som leverantör på e-plikt.kb.se. Registreringen behandlas av oss och när den är godkänd får du ett bekräftelsemail med inloggningsuppgifter. Sedan loggar du in, fyller själv i metadata i formuläret och laddar upp musikfilerna. Du kan även hämta redan existerande metadata från Spotify, Discogs eller Musicbrainz och komplettera denna om det behövs. I tjänsten finns hjälptexter som hjälper dig genom processen.

Om du representerar ett större skivbolag med mer omfattande utgivning, kan det vara en bättre lösning att sätta upp ett automatiskt leveransflöde. Kontakta oss om så är fallet så kan vi inleda anslutningsprocessen. Läs mer om olika leveransmetoder.

Tack för att du bidrar till vårt gemensamma digitala kulturarv!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post och ditt telefonnummer visas aldrig publikt.