Till senaste kommentaren

Stöd ung lantbrukare - utbildning

Vi har köpt en gård och har som plan att skaffa nötkreatur. Gården är 11ha. Men stöd ung lantbrukare står att man måste ha en utbildning inom området. Men hur vet jag vad det innebär och hur jag skulle kunna läsa det?
Behöver jag ha köpt in nötkreaturen före jag söker stödet?
Mvh Sara

Kommentarer

 • Hej Sara!

  Det stämmer att du behöver viss utbildning. Så här är villkoret formulerat: ”Förutom gymnasieutbildning ska du ha utbildning inom jordbruk, trädgård eller renskötsel (beroende på vilket företag du äger) på minst 10 veckor, med 20–25 studietimmar i veckan. Du kan begära att få komplettera din utbildning för att klara kraven. Du kan som mest få uppskov i 3 år räknat från ditt beslut om stöd”

  Det bästa är om du hör av dig till din länsstyrelse som kan vägleda dig om utbildning, de brukar ha bra insikt i vilka kurser som finns till hands där du bor.

  På din fråga om ni måste ha köpt in djuren innan du söker stödet så måste ni genomföra de aktiviteter som ni anger i er affärsplan under en viss tidsram. Affärsplanen är något man ska lämna vid ansökan om startstödet och att startstödet inte är kopplat till utgifter.

  Du kan läsa mer om startstödet på vår webbplats.
  Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.