Resa i Europa med hund

Hej,

Vi planerar att resa med vår hund med bil genom Danmark,Tyskland, Frankrike och Spanien i sommar. I dagsläget har han pass och är rabiesvaccinerad. Hur kan jag på enklaste sätt säkra upp att han får rätt vaccin och liknande för bästa skydd mot sjukdomar och parasiter i respektive land? Finns det några regler för avmaskning och veterinärintyg i respektive land som vi bör känna till? Vi vill ju undvika att utsätta hunden för onödiga hälsorisker eller dyr karantänvistelse när vi kommer tillbaka till Sverige.
Lennart Araskoug Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Lennart!

    Tack för att du kontaktar oss. Vi kan bara med säkerhet berätta vad som gäller för resan tillbaka till Sverige. Grundreglerna inom EU är att hunden ska vara id-märkt, ha en giltig vaccination mot rabies och ett EU-pass för sällskapsdjur. Man ska också meddela tullen när man passerar gränsen. Det är också det som gäller tillbaka till Sverige. Vi kräver ingen avmaskning till Sverige och heller inga veterinärintyg, det räcker med passet.  

    Vi hänvisar till respektive land för att få reda på om de har några ytterligare krav, t.ex. avmaskning. Du kan vända dig till ambassaderna här i Sverige till en början och höra om det är något speciellt du ska tänka på när du reser med hund i deras land.
    Maria Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.