Hundbesök från Polen

Mina vänner från Polen vill komma på besök med sin hund. De kör bil via Tyskland och Polen. Det är lite svårt att förstå vilka regler gäller just för Polen på er websida så snälla skicka inga länkar där jag kan läsa själv. Vad måste mina vänner göra för att lagligt och säkert komma med sin hund till Sverige? De stannar här en vecka och kör hem sen.
Marius Chard

Kommentarer

 • Hej Marius!

  För att resa med hund till Sverige från ett annat EU-land är det följande regler:
  • Hunden ska vara id-märkt
  • Hunden ska ha en giltig vaccination mot rabies
  • Hunden får resa tidigast 21 dagar efter grundvaccination mot rabies
  • Hunden ska ha ett EU-pass för sällskapsdjur (reser hunden från ett land med EU-villkor som inte utfärdar pass ska den istället ha veterinärintyg e9.207
  • Hunden ska anmälas hos tullen
  De här införselkraven gäller när du som är ägare reser tillsammans med hunden eller reser samma väg inom 5 dagar från hundens resa.

  Här kan du läsa mer om införselkraven för hundar från ett land inom EU.

  Använd gärna vår Reseguide. Där ser du enkelt vilka regler som gäller i ditt fall när du ska ta in en hund till Sverige.

  Tullverkets webbplats kan du läsa mer om hur du anmäler ditt djur till tullen.

  Det finns inget krav på avmaskning. Om du misstänker att din hund kan ha blivit utsatt för dvärgbandmask så är det dock bra om du avmaskar den.

  Fler regler i vissa fall
  Det är andra införselkrav till exempel om hunden reser utan sin ägare, om hunden ska byta ägare efter införseln eller om du reser med fler än 5 hundar. Här kan du läsa mer om vad som gäller i dessa fall.

  Sara Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.