Till senaste kommentaren

Har jag rätt att se bilder på lägenheten innan jag bestämmer mig?

Har fått visning men hyresgästen vill inte visa bostaden och jag väntar 2 dagar nu för att Råå bilder på lägenheten men har inte fått än och jag har en begränsad tid 😔vad skall jag göra? Hon säger hon har inte tid och jobbar hela dagen vad kan jag göra som har väntat på en lägenhet i 10 år nu? Har inte rätt att se närmare på min lägenhet innan jag bestämmer mig? Vill gärna ha rätt svar blir tacksam 😔

Kommentarer

 • Hej Nima, tack för din fråga!

  Här i kundforumet svarar jag bara på allmänna frågor. Om du behöver personlig hjälp, är du välkommen att kontakta Boplats kundtjänst istället.

  Klicka här för att maila kundtjänst eller ring 031 -100 250.


  I allmänhet gäller detta:

  Just nu väljer många hyresvärdar att inte erbjuda visningar med besök i lägenheten, för att minska risken för smittspridning. Du kan istället bli erbjuden en digital visning. Då tar du beslut med hjälp av den information och planskiss som finns i annonsen, och ibland kan du också få se bilder från lägenheten.

  Det är hyresvärden som bestämmer hur den digitala visningen sker. Många hyresvärdar kan bara erbjuda bild på vissa rum i lägenheten, t.ex. kök och badrum. I vissa fall erbjuder de inga bilder alls, utan enbart planskiss, eftersom de bara kan ta bilder under förutsättning att avflyttande hyresgäst ger sitt samtycke till fotografering.

  Det ska stå i annonsen hur visning sker och vilka bilder som finns på varje lägenhet.
  Elin, Boplats Göteborg
 • Vad gäller allmänt om det som står om visning i annonsen inte uppföljs med avseende på de 6 visningar/halvår som man kan bli erbjuden utan påföljder? T.ex. som i detta fallet att sökande inte får ta del av utlovade bilder. I praktiken blir det ju ingen "visning" om det inte uppföljs.
 • Hej Johan, tack för din fråga!

  Om du tackar Nej till en lägenhet för att det visar sig att det som står i annonsen inte stämmer, finns möjligheten för Boplats kundtjänst att ta bort ditt Nej-svar från summeringen. Till exempel om du får en visningsinbjudan utan bilder, trots att det stod i annonsen att hyresvärden skulle arbeta på att ta fram bilder.

  Klicka här för att maila kundtjänst eller ring 031 -100 250.
  Elin, Boplats Göteborg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.