Till senaste kommentaren

Är det krav att man ha fast anställning för att få hyra lägenhet?

 • Hej Jag undrar: är det krav att man ha fast anställning för att få hyra lägenhet hos Er eller kan man med ekonomiskt bistånd få hyra hos Er?

 • Hoppas att höra av Er så fort som möjligt 

Kommentarer

 • Hej Heba, tack för din fråga!

  Ja, det går att få en lägenhet även om du inte har en fast anställning.

  Men det är svårt att svara generellt på din fråga eftersom de olika hyresvärdarna som annonserar på Boplats ställer olika krav och villkor på sökande.
  • Många av lägenheterna på Boplats annonseras av de kommunala hyresvärdarna Familjebostäder, Bostadsbolaget, Gårdstensbostäder & Poseidon, som alla följer samma uthyrningspolicy.
   Klicka här för att läsa allmännyttans gemensamma uthyrningspolicy.

   De kommunala hyresvärdarna har på de flesta av sina lägenheter inga inkomstkrav och inga krav på anställning. Du kan alltså få en lägenhet hos en kommunal hyresvärd även om du inte har en anställning.

  • Privata hyresvärdar på Boplats har egna uthyrningspolicys. De brukar ha som krav att sökande ska ha en tillsvidareanställning eller provanställning. De har också ofta som krav att du måste en årsinkomst motsvarande tre gånger årshyran för den sökta lägenheten.

  Du kan alltid läsa hyresvärdens krav och villkor i lägenhetsannonsen. Inga krav eller villkor får tillkomma i efterhand.
  Elin, Boplats Göteborg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.