Vad står prio 1 för?

Jag undrar hur jag får tag på prioriteringslistan
1,2 och 3
eftersom det har varit lediga lägenheter på Öckerö som prioritering nr 1 har fått trots att de har mindre poäng..
vad står prio1
2 och
3 osv för

Kommentarer

 • Hej Britt-Marie, tack för din fråga!

  Prioriteringsgrupp 1 betyder att hyresvärden har använt sig av företrädesvillkor i annonsen. De som uppfyller företrädesvillkoret är då i prioriteringsgrupp 1.

  Hyresvärdar kan använda olika företrädesvillkor. Du kan alltid se i annonsen vilka villkor som gäller. Om villkoret har ett kryss framför, betyder det att du inte uppfyller villkoret.

  Öckerö Fastigheter brukar ge företräde åt sina befintliga hyresgäster. Alltså de som redan är boende hos dem, som har poäng hos hyresvärden i form av sin boendetid. Då kan villkoren se ut såhär i annonsen:

  Om hyresvärden använder företrädesvillkor går lägenheten i första hand till den sökande i företrädesgruppen som har längst kötid. Om ingen sökande uppfyller företrädesvillkoret tilldelas lägenheten till den sökande med längst kötid som uppfyller grundvillkoren.

  Hyresvärdens villkor ska följa diskrimineringslagen. Det innebär att personer inte ska behandlas olika på grund av kön, könsöverskridande identitet, etnicitet, religion, politisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Ålderskrav får bara användas i kategoriboende, som seniorbostäder. Du kan läsa mer i Boplats förmedlingsregler.

  Elin, Boplats Göteborg
 • Hej, tack flör svaret men 
  Kan jag läsa om hela prioriteringslistan i "förmelingsregler"?
   Är det prioriteringar 1-3?
 • Hej Britt-Marie!

  Det vanligaste är att alla lägenheterna förmedlas enbart efter kötid på Boplats. I de flesta annonserna finns det alltså inte någon företräde eller prioriteringsgrupp, utan alla sökande rangordnas enbart efter sina ködagar hos Boplats.

  På enstaka lägenheter sätter hyresvärden ett företrädesvillkor, t.ex. att nuvarande hyresvärd är Öckerö Fastigheter. I de annonserna där hyresvärden har satt företrädesvillkor blir prioriteringslistan:
  1. Den som har poäng hos hyresvärden.
  2. Den som har flest ködagar hos Boplats.
  Elin, Boplats Göteborg
 • Tack

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.