Till senaste kommentaren

Kan man få reda på vilken plats man har exakt i kön?

Kan man få reda på vilken plats man har exakt i kön?
Man ser alltid hur många som är framför när man inte får en lägenhet så ni måste ha koll på det?

Kommentarer

 • Hej Kenneth, tack för din fråga!

  På varje lägenhet som annonseras ut på boplats.se bildas en egen kö av de som är intresserade av just den lägenheten. När du har loggat in på ditt konto på boplats.se kan du se i varje annons vilken plats du har i kön på just den lägenheten.

  Det kan till exempel se ut såhär:  På Mina Sidor / Sökta Bostäder kan du se under fliken Historik hur många ködagar de hade som fått kontrakt lägenheter som du har sökt.

  Det kan till exempel se ut såhär:


  Det är svårt att svara på vilken plats du har totalt av alla de ca 250 000 personer som står i bostadskön, eftersom en del står i bostadskö för ett eventuellt framtida behov och inte aktivt söker lägenheter. De som inte söker lägenhet alls just nu, eller som söker andra typer av lägenheter än du, konkurrerar inte med dig.

  I vår statistik från 2020 ger vi flera exempel på lägenheter som gått till sökande som hade kortare kötid.

  Elin, Boplats Göteborg
 • Hej, jag har sökt en lägenhet på Kalendervägen 29 men fick ej denna lägenhet p g a att den som fick lägenheten hades fler ködagar än jag, om jag minns rätt så var det 5 stycken före mig i kön till denna lägenhet. Min fråga är om man kan få reda på hur många ködagar som de övriga före mig i kön hade så man vet ungefär var man står när det gället en sådan här lägenhet.
  Ann-Christine
 • Hej Ann-Christine, tack för din fråga!

  När uthyrningen är klar så kommer du att kunna se på Mina Sidor / Sökta Bostäder, under fliken Historik, hur många ködagar hen hade som fick kontraktet. Du kan tyvärr inte se antal ködagar för de övriga som var före dig på lägenheten, utan bara hur många ködagar hen som fick kontraktet hade.
  Elin, Boplats Göteborg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.