Till senaste kommentaren

Kan jag söka bostad i en annan stad än den jag bor i?

Är ködagarns endast gilltig för staden man bor i eller kan man ansöka om boende i en annan stad?
Base

Kommentarer

 • Hej, tack för din fråga!

  Det går jättebra att söka lägenheter i en annan stad än den du bor i idag. Boplats förmedlar lägenheter i flera kommuner inom pendlingsavstånd från Göteborg. Som medlem på Boplats kan du söka vilka lägenheter du vill på boplats.se, så länge du uppfyller hyresvärdens villkor.

  Ett tips är att du kan skapa en bevakning på boplats.se, så får du e-post när det kommer ut lägenheter där.
  Gör såhär:
  1. Först väljer du vilken kommun du vill bevaka, till exempel Göteborg. Varje bevakning kan bara innehålla en kommun. Om du vill ha bevakning på både till exempel Göteborg och Mölndal, så får du skapa två bevakningar - en bevakning på kommunen Göteborg och en bevakning på kommunen Mölndal.
  2. Sedan väljer du vilka områden i kommunen du vill bevaka. Du kan bevaka alla stadsdelar i den valda kommunen, eller en specifik stadsdel. Om du vill bevaka flera stadsdelar i samma kommun, till exempel både stadsdelen "Angered" och stadsdelen "Askim-Frölunda-Högsbo", så får du skapa en bevakning för varje stadsdel.
  3. Klicka på Nästa. I nästa steg väljer du fler bevakningskriterier - maxgräns för hyra, minsta antal rum och typ av lägenhet.
  4. Klicka på Spara. Din bevakning namnges automatiskt efter vilka kriterier du valt.
  När du har sparat din bevakning kommer du sedan att få e-post när det kommer ut nya lägenheter som kan passa dig. Om det inte kommit ut några nya lägenheter som passar in på dina sökkriterier, så får du inte e-post. Det är alltså inte säkert att du får e-post om lägenheter varje dag.

  För att vi ska kunna skicka e-post till dig, är det viktigt att du går in på Mina Sidor / Kontaktuppgifter och kontrollerar att du har lagt in rätt e-postadress. Din e-postadress måste också vara verifierad. Läs mer här.
  Elin, Boplats Göteborg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.