Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

modelldata flöden område 3104

Hej,

Jag försöker ta reda på flöde i utloppet av Krön och ser att ett delaro SUBID 3104 verkar ha både ett mindre inlopp och huvudutloppet i samma delaro. Ska det verkligen vara så?Jag försöker ta reda på hur stor andel av flödet respektive inlopp till Krön står för. Men detta gör det hela lite knepigt!
Maria Hauxwell

Kommentarer

 • Hej Maria!
  Det kan se lite konstigt ut när vi drar raka linjer mellan varje delområdes utloppspunkt men det område du tittat på är Stångåns inlopp i Krön. Om du är intresserad av flödet i utloppet av Krön så ska du titta på område 3150.
  Niclas Hydrolog, marknadsansvarig
 • Hej igen,

  fast det är ändå ngt konstigt med datan i område 3104. Det är väldigt höga fosfortransporter och flöde som kan jämföras med Stångån (inloppet)...men i VISS är detta vatten inte ens utpekat som vattenförekomst.Jag undrar om inte utloppets flöde kommit med ändå i detta delaro?

  Maria Hauxwell
 • Hej Maria!
  Det här var lite förvirrande då jag hade missat att namnet Krön inkluderar båda vattensamlingarna uppströms/nedströms 3104, trots att det ser väldigt smalt ut mellan dessa. Ska vi för enkelhetens skull kalla dem övre/nedre Krön för att särskilja dem?

  Övre Krön (stora delen av Krön längst söderut) har sitt utlopp i område 3003. Sedan följer en smal sträcka som i kartan ser ut att kallas Stångån, och där ansluter även ett mindre biflöde från väst. Denna sträcka har sitt utlopp i punkt 3104 som även är inlopp till nedre Krön (den mindre delen av Krön längst norrut). Slutligen har nedre Krön sitt utlopp i punkt 3150.

  Flödet (och belastningen) genom de tre områdena torde alltså öka nedströms, från 3003 --> 3104 --> 3150.
  Niclas Hydrolog, marknadsansvarig
 • Okej nu är jag nog också med. Anledningen till att 3104 heter inloppet "mynnar i Krön" är vattnet så småningom hamnar i sjön norrut som också kallas "krön" men egentligen är en helt egen sjö/vattenförekomst?
  Maria Hauxwell

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.